blog

DVD tipy: Knižné filmy alebo filmové knihy?

utorok 1. mája 2012 22:55
Ut 1.05. 2012 22:55

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Guy Ritchie – Sherlock Holmes 1+2

    Robert Downey Jr. a Jude Law spoločne v dvoch strhujúcich filmoch, ktoré doslova inovujú ponímanie klasického detektívneho príbehu. Najskôr sa pozrieme na to, ako sa Holmes a Watson vyrovnajú s temným lordom, ktorý, zdá sa, ovláda temnú mágiu. Čo tým sleduje a čo bude nasledovať? Do kolotoča sa čoskoro zamieša ešte nebezpečnejší nepriateľ, ktorý hrá tieňové hry, ťahá nitkami ako nik iný a môže zničiť milióny životov. Alebo aspoň ten Holmesov. Dve skvelé filmy, ktoré menia modernú kinematografiu! (Viac info)

  • Tate Taylor – Černobílý svět

    Kniha Kathryn Stockett, ktorú The New York Times označili za americký bestseller, ožíva vďaka skvelému spracovaniu aj vo svete filmu pod názvom The help. Dostáva sa nám tak do rúk inšpirujúci príbeh plný odvahy, ktorý rozpráva o neobyčajných a veľmi rozdielnych ženách, ktoré žili v šesťdesiatych rokoch minulého storočia na americkom Juhu. Vďaka tajnému spisovateľskému projektu medzi nimi vzniklo neobvyklé priateľské puto. Kniha, ktorú spoločne píšu, ale porušuje spoločenské pravidlá a všetky zúčastnené vystavuje riziku. Film je ale naplnený dojemným humorom a nádejou. Navyše ho doplňuje zaujímavý bonusový materiál s doposiaľ nezverejnenými scénami. (Viac info)

  • Matt Reeves – Ať vejde ten pravý

    Prichádza provokatívny horor podľa švédskej novely Johna Ajvidea Lindqvista. Upírska tematika totiž môže byť iná. Chloë Moretz sa nám predstaví ako Abby, záhadná dvanásťročná slečna, ktorá sa práve prisťahovala do susedstva Owena, spoločenského outsidera, ktorý je v škole surovo šikanovaný. Vo svojej osamelosti vzápätí Owen so sympatickou Abby naviaže kontakt. A už asi tušíte, kam smerujeme. Je tu upírsky háčik – v meste sa šíria desivé vraždy a Abby je, zdá sa, iná. (Viac info)

  • Sergio Mimica-Gezzan – Pilíře Země – 1. – 4. diel

    Knižný bestseller Kena Folletta je už niekoľko rokov na výslní záujmu čitateľov celého sveta. A tak si musíme pripomenúť, že existuje aj 4 dielne filmové spracovanie tohto veľkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkčnej dielne Tonyho a Ridleyho Scotta. V popredí stojí sen o stavbe katedrály. Avšak doba je zlá, zúri občianska vojna a intrigy sú na každom kroku. Stredovek je krutá doba na život. Aj tu však môže kvitnúť láska, ktorá dá ľuďom krídla a pomôže dobru zvíťaziť nad zlom. (Viac info)

  • Tim Burton – Karlík a továrna na čokoládu

    Námet na tento film bol ako stvorený pre šialenú fantáziu Tima Burtona. Johnny Depp nesmie chýbať, rovnako ako množstvo kúzelných miest. A kde nájdete väčšie kúzlo ako v továrni na čokoládu? Poznajme tajomstvá a rôzne bláznivé miesta továrne. Len škoda, že nič sa cez obrazovku nedá ochutnať. Krásny príbeh má predlohu opäť v knihe, tentokrát Roalda Dahla. (Viac info)

  • Sarah Ball, Liz Whitaker, Brian Little – Bořek stavitel: Traktůrek Václav

    Bob Staviteľ má vždy plno práce. Ale to nás teší, vďaka tomu môžeme sledovať stále nové a nové príbehy, ktoré zažíva. A inak tomu nebude ani teraz. Bob a jeho priatelia opäť prichádzajú predstaviť nové dobrodružstvá. Zaspievajme si s nimi pieseň a naučme sa niečo nové, s poriadnou dávkou zábavy. Veď veci naozaj môžu byť pekné a veselé. (Viac info)