blog

DVD tipy: Opäť zaujímavý výber

štvrtok 24. mája 2012 09:35
Št 24.05. 2012 09:35

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Antoine Fuqua – Odstreľovač

    Pripravme sa na vzrušujúcu akciu a Marka Wahlberga, ktorý nás upúta v jeho doposiaľ najpresvedčivejšej úlohe. Keď je bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger (Wahlberg) dotlačený do ďalšej akcie, ktorou je zabránenie pokusu o vraždu prezidenta, stane sa neuveriteľné: je zradený a obvinený zo zosnovania tohto činu. Je rozhodnutý preukázať svoju nevinu, ale musí sa obávať každého súdneho orgánu v zemi a tajných organizácií, ktoré chcú jeho smrť. (Viac info)

  • Petr Zelenka a kolektív – Terapie I.

    Tento seriál je výnimočný svojou psychologickou hĺbkou, prepracovanosťou postáv i neobvyklým dejiskom, koncentrovaným do uzavretého priestoru. Takmer celý dej sa odohráva v pracovni psychológa Marka Pošty (Karel Roden), ktorého behom jednotlivých dní v týždni navštevuje niekoľko rôznorodých pacientov. V pondelok po preflámovanej noci vyzná nešťastná Sandra lásku svojmu terapeutovi. V utorok na svoju prvú terapiu príde zdanlivo sebavedomý vojak Igor rozprávajúci o nevydarenej misii v Afganistane. V stredu zranená gymnastka Linda neuspeje pri pokuse získať od odborníka vyjadrenie o svojej psychickej spôsobilosti k ďalším športovým výkonom. Vo štvrtok sa Michal hnevá na Janu, že nikdy nedorazí včas na ich spoločnú terapiu. (Viac info)

  • Lars von Trier – Dogville

    Ďalšia z variácií na tému ľudskej dobroty a zla od kontroverzného dánskeho režiséra Larsa von Triera s Nicole Kidman v hlavnej úlohe. Dej sa odohráva v Dogville, bohom zabudnutom mestečku niekde v americkom Colorade. Sem prichádza Grace hľadať úkryt pred gangstrami, ktorí ju prenasledujú a chcú zabiť. Miestny intelektuál a spisovateľ jej poskytne ochranu a presvedčí obyvateľov mestečka, aby utečenkyňu prichýlili. Za ich pomoc sa im má odvďačiť domácimi prácami. Situácia sa však pre Grace komplikuje, keď gangstri zachytia jej stopu až v Dogville. S rastúcim nebezpečenstvom začínajú obyvatelia mestečka klásť stále vyššie nároky na Gracein vďak. To, čo sa spočiatku javilo ako veľkodušná pomoc, sa postupne mení na využívanie. (Viac info)

  • Marek Beneš, Lubomír Beneš – Pat a Mat 1

    Poznáte tú situáciu, keď doma idete niečo urobiť (napríklad poličku) a niekto (napríklad manželka) si začne pospevovať notoricky známu melódiu? Tá preslávila tento seriál nielen po Česku a Slovensku. Dvaja majstri (mantáci), ktorí sa snažia niečo opraviť, postaviť, zlepšiť. A vždy to pokazia. Ale nakoniec to dobre dopadne, samozrejme s celou radou zábavných momentov. Prvých pár ich príhod na tomto DVD poteší malých i veľkých. (Viac info)

  • Viliam Poltikovič – Když kámen promluví

    Film o Jaroslavovi Duškovi nie je typickým portrétom známej osobnosti – ide skôr o zachytenie jeho vnútorného života, jeho názorov a postojov k veciam, ktoré se dotýkajú každej bytosti. Film sa natáčal viac než jeden rok a uvidíme v ňom nielen ukážky z divadelných hier – napríklad Štyri dohody, Vizita, Racek (predstavenie s nepočujúcimi hercami), ale i stretnutie s mentálne postihnutými, s delfínmi, komunikáciu s kameňmi, stavbu ekologického hlineného domu, chodenie po rozžeravených uhlíkoch a mnohé ďalšie. Jaroslav Dušek tu veľmi sugestívne a presvedčivo rozpráva o základných momentoch života ako múdra a inšpirujúca osobnosť, ktorej životným postojom je radosť. (Viac info)

  • Cvičení v těhotenství

    Pokiaľ by ste vo vašej telocvični narazili na cvičiacu tehotnú ženu, boli by ste asi šokovaní? Odpoveďou mnohých ľudí je to, že by boli prekvapení. Veď sa hovorí, že to môže byť škodlivé! Pravdou však je, že tehotné ženy môžu cvičiť a vlastne by mali celú dobu ich tehotenstva. Toto DVD ponúka cvičenie vytvorené práve pre tehotné ženy, ušité na mieru pre ich zdravie a tiež zdravie dieťatka. (Viac info)