blog

DVD tipy: Filmové hity, z ktorých si vyberie každý!

štvrtok 21. júna 2012 00:01
Št 21.06. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Daren Aronofsky – Černá labuť

    Keď sa povie Daren Aronofsky  každému náročnejšiemu divákovi je okamžite jasné, že ho čaká výnimočný filmový zážitok. Inak tomu nie je ani v prípade psychotrileru Čierna labuť, ktorý sa odohráva vo svete tanca, ladných pohybov a jemných a krehkých žien. Aspoň tak vníma balet väčšina z nás. V skutočnosti je to však svet plný závisti, zloby, zákernosti a trýznenia tela, aj mysle. Presvedčí sa o tom aj mimoriadne talentovaná balerína Nina, ktorá do neho dokonale zapadá. Je psychicky labilná, neustále na pokraji nervového zrútenia a teraz navyše pod obrovským tlakom svojho trénera a potenciálnej hrozby jej najväčšej konkurentky. A pri tom všetkom ju delí len krôčik od celosvetovej slávy. Pod tlakom okolností sa stále viac odtrháva od reality a začína prežívať bolestivú živú nočnú moru.  (Viac info)

  • Jiří Vejdělek – Muži v naději

    A po temnom trileri si dáme veľmi oddychovú, ale zároveň aj veľmi príjemnú komédiu. Ak ste videli Ženy v pokušení českého režiséra Jiřího Vejdělka tak už viete, čo môžete čakať. Muži v naději sú totiž jej nepriamym pokračovaním… Celý príbeh sa tentoraz točí okolo 60-ročného Rudolfa, ktorý je nielen šťastne ženatý, ale zároveň aj nenapraviteľný sukničkár presadzujúci teóriu: “Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit!” Aj preto ho trápi, že Ondrej, jeho čerstvý zať, je nielen veľmi upätý a verný, ale zároveň aj nudný. A tak ho zasvätí do svojich tajomstiev a spraví z neho rovnakého sukničkáta, ako je on sám. Veď žena sa predsa nesmie nudiť! Ako to však už býva, nič nie je ideálne a séria pohrôm na seba nenechá dlho čakať. (Viac info)

  • Justin Lin – Rychle a zběsile 5

    Vin Diesel, Paul Walker a Dwayne Johnson, jednoducho trojitá záruka adrenalínovanej akcie nabitej naháňačkami, bitkami, prestrelkami a všetkým, čo na akčných filmoch zbožňujeme. Práve prvý diel akčnej série Rýchlo a zbesilo spravil z Vina Diesela akčnú hviezdu. A teraz je späť vo svojej pôvodnej roli Doma Torreta, ktorá mu sedí ako uliata! Napriek tomu, čo všetko preskákal, sa Torreto nezmenil. Nepomohlo tomu ani exotické prostredie brazílskeho Rio de Janeira. V pätách má nemilosrdného agenta, krutého narkobaróna a jemu nenapadne nič lepšie, ako zorganizovať lúpež sto miliónov dolárov! Plány sú však od toho, aby nevychádzali, a tak sa pripravte na poriadnu porciu dych berúcich naháňačiek na tých najkrajších a najsilneších autách sveta, okorenených vôňou pušného prachu v kvantách, ktoré by slabším náturám mohli spôsobiť astmatický záchvat. Slabšie nátury by však niečo podobné predsa nepozerali, však? (Viac info)

  • Peter Weir – Útěk ze Sibiře

    Tie najsilnejšie príbehy píše sám život. Znie to ako hrozné klišé, ale práve film Útek zo Sibíra vás opätovne presvedčí, že skutočné príbehy majú náboj, ktorý tým vymysleným chýba. No veď uznajte, napadol by vám príbeh o partii utečencov z ruského gulagu, ktorí nielenže prežijú peklo Sibíra, ale nadôvažok sa ešte vydajú naprieč púšťou Gobi, Himalájami a Tibetom a peši prejdú viac ako 4000km na ceste za vytúženou slobodou? Pripravte sa na veľmi silný príbeh, vyrozprávaný pokojným tempom, pretkaný majestátmi zábermi uchvacujúcej prírody, ale aj scénami, pri ktorých vám bude tuhnúť krv v žilách. V hlavných úlohách neprekonateľní Colin Farrell a Ed Harris. (Viac info)

  • Oliver Stone – Talk Radio Film X

    A naša posledná novinka vlastne nie je novinka. Film režiséra Olivera Stona vznikol už v roku 1988, ale ako sa to výnimočným dielam stáva, kvalita nestarne! A film o moderátorovi rádiové talk show v Dallase, ktorý si neberie servítku pred ústa, medzi ne rozhodne patrí. Pre hlavného hrdinu sú nasledujúce dni veľmi dôležité. Zistil totiž, že jeho kontroverzný program vysielaný neskoro v noci by mohol “vybehnúť” do celonárodnej siete rozhlasových staníc. Avšak všetko nie je zďaleka tak skvelé ako sa zdá. Má problémy s láskou a bojí sa, že vedenie siete sa bude snažiť zmeniť obsah show kvôli neonacistickej skupine, ktorú nahnevali moderátorove otvorené názory. (Viac info)