blog

Detektívky Dominika Dána sa dočkajú filmového spracovania

pondelok 9. júla 2012 12:24
Po 9.07. 2012 12:24

Začiatok júla je pre fanúšikov Dominika Dána obdobím skvelých správ. A to hneď troch! Dnes 9.7.2012 vyšla “na poslednú chvíľu” jeho najnovšia detektívka Kožené srdce, aj keď ešte pred mesiacom reálne hrozilo, že novej Dánovky sa dočkáme až na Vianoce. Súčasne s papierovou verziou vychádza vôbec prvýkrát aj tá elektronická (a exkluzívne iba u nás!). A konečne sa potvrdili informácie o filmovom spracovaní týchto skvelých detektívok! A to hneď dvoch!

Informácie sú zatiaľ veľmi strohé, ale už teraz vieme, že pôjde o filmové spracovanie prvých dvoch detektívok Dominika DánaPopol všetkých zarovná a Nehanebné neviniatko. Vôbec prvá detektívka tohto autora Popol všetkých zarovná je skôr politickým trilerom, ktorého hlavným námetom je únos Michala Kováča ml. do zahraničia a vražda Róberta Remiáša.

Keďže nasledujúci prípad Nehanebné neviniatko sa chronologicky odohráva len o pár mesiacov neskôr, scenáristi sa rozhodli obidva prípady spojiť. Získali tak veľmi “hutný” materiál, pri ktorom kládli dôraz na “dôslednú prácu s dobovými reáliami dramatických udalostí Slovenska z polovice deväťdesiatych rokov”.

Produkciu filmu Ži a nechaj žiť, ktorý tak vznikne, má na starosti produkčná spoločnosť JMB Film and TV Production a zatiaľ nie je známy termín, kedy sa film dostane do kín. Rovnako nie je známe, do akej miery sa na písaní scenára podieľal samotný Dominik Dán. Hneď, ako budeme vedieť viac, určite vám dáme vedieť. Teraz nám ostáva len držať palce filmárom, aby sa im na podarilo preniesť na filmové plátno unikátnu atmosféru Dánových detektívok. Čo myslíte, kto bude hrať Krauza a Fischera? 🙂

Zdroj: jmbfilm.sk