blog

DVD tipy: Dotyk hviezd

streda 11. júla 2012 00:01
St 11.07. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Jason Reitman – Znovu a jinak

    Na strednej bývala Mavis Gary v podaní držiteľky ceny Akadémie Charlize Theron kráľovnou krásy. Dnes je jej tridsaťsedem, píše romány pre mládež a vracia sa domov s úmyslom znovu si prežiť dni svojej vtedajšej slávy a získať naspäť srdce svojej šťastne ženatej školskej lásky. Keď zistí, že návrat bude ťažší, než sa zdalo, zrodí sa medzi ňou a bývalým spolužiakom zvláštny vzťah, ktorý ich oboch prinúti prijať tvrdú realitu a dospieť. Horkosladký príbeh označila kritika za originálnu komédiu a výstredný, vtipný a úprimný. (Viac info)

  • Shawn Levy – Ocelová pěst

    Pozrite sa do celkom blízkej budúcnosti, kde sa box stal záležitosťou špičkovej technológie. Ring totiž ovládli dva a pol metra vysokí a temer tonu vážiaci roboti! Vo filme žiari Hugh Jackman ako Charlie Kenton, vyčerpaný bývalý boxer, ktorý teraz zápasy obrích robotov organizuje. Objavme film plný akcie, kde je naplno všetko. Charlie sa totž ocitne úplne na dne, a tak sa neochotne spojí so svojím malým synom Maxom, ktorého takmer nepozná. Otec a syn spoločne vybudujú a vytrénujú boxerského preborníka. (Viac info)

  • Oliver Stone – Nebe a země

    Od filmového tvorca Olivera Stonea, ovenčeného troma cenami Akadémie. Po predošlých úspešných snímkach prichádza ďalší uznávaný film o tom, ako bojovať, aby ste prežili na oboch frontoch. Tommy Lee Jones a Joan Chen podali výkon hodný ocenenia. Je to silný príbeh bojujúceho muža a ženy, ktorí znášajú utrpenie a predsa idú ďalej. Príbeh o láske, ktorá vzbĺkla vo výbušnom čase vojny a o dramatických zmenách zeme a ľudí, ktorí sú uväznení medzi nebom a zemou. (Viac info)

  • Clint Eastwood – Bledý jezdec

    Film, kde Clint Eastwood ukazuje, že je dobrý herec, režisér a milovník westernov. Zlatokopov ohrozuje brutálna banda, ktorá chce ovládnuť bohaté nálezisko. Objaví sa neznámy jazdec, ktorý sa nebojí presily. Je v ňom čosi desivého a všetkých v tábore zaskočí svojím oblečením. Je to totiž pastor, ktorý sa dokáže ubrániť i bezo zbrane. Hádajte, kto to je : – ). (Viac info)

  • Richard Brooks – Kočka na rozpálené plechové střeše

    Syrové emócie a drsné dialógy v adaptácií príbehu Tenneseeho Williamsa, oceneného v roku 1955 Pulitzerovou cenou, tvoria túto filmovú verziu spoločne s výbornými hereckými výkonmi. Tie prispeli k tomu, že film sa stal najúspešnejším filmom roku 1958. Paul Newman si tu vyslúžil svoju prvú oscarovú nomináciu za rolu zlomeného športovca Bricka a Elizabeth Taylor svoju už druhú nomináciu. Film bol nominovaný na šesť Oscarov vrátane kategórie za najlepší film. (Viac info)

  • Mickey nás baví! – 1

    Ak si myslíte, že myšiaka Mickeyho poznáte, mýlite sa! Vďaka tomuto DVD zistíme, prečo sú Mickey a jeho priatelia tí najvtipnejší a najodvážnejší komixoví hrdinovia, na akých sme kedy narazili. Budeme sa smiať, veľmi. Aká bláznivá situácia nastane, keď sa tulenie mláďa schová v Mickeyho kúpeli alebo keď sa pes Goofy, káčer Donald a Mickey vydajú na lov duchov a potom ich vydesia štyri odvážne strašidlá. A čo keď sa večne nemotorný Goofy trochu nešikovne pokúsi spustiť svoje nové prvotriedne domáce kino. A možno si aj zaspievame. (Viac info)