blog

DVD tipy: Na také to letné pozeranie

streda 4. júla 2012 00:01
St 4.07. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Brian Kirk a kol. – Hra o trůny – 1. série

    Ak ste tento seriál ešte nevideli, leto je ideálnou príležitosťou napraviť to. Slávna adaptácia fantasy bestselleru George R. R. Martina sa odohráva vo svete, kde roky trvajú desaťročia a zimy sa môžu predĺžiť na celý život. Od barbarskej zemi východu až po ľadový sever a prastarú Stenu, ktorá chráni ríšu pred tajomným nebezpečenstvom, sa medzi mocnými rodmi odohráva nekonečný boj o Železný trón. Toto je príbeh klamu a zrady, vznešenosti a cti, dobýjania i triumfov. Dá sa buď vyhrať alebo zomrieť. (Viac info)

  • Piráti z Karibiku: Kolekcia 1 – 4

    K letu patrí dobrodružstvo. Všetko to začalo prekliatím Čiernej perly, aby sa potom z úspešného filmu stala celá sága. Vydajme sa na plavbu s kapitánom Jackom Sparrowom. Johnny Depp vo svojej životnej úlohe pirátskeho kapitána, ktorému nechýba humor, lesť a občas aj smola, je zárukou zábavy pre celú rodinu. Vezme nás po oceánoch, kde vládne Kraken, prekliata pirátska banda či zlovestný kapitán zatvárajúci lode do maličkých fliaš. Láska, samozrejme, nesmie chýbať. Prežime celú ságu pekne pokope. (Viac info)

  • Lasse Hallstrom – Milý John

    Režisér Lasse Hallström, tvorca poetických hitov Pravidlá muštárne a Čokoláda, natočil silný romantický príbeh lásky, ktorá musí neustále prekonávať odlúčenia a neprekonateľné diaľky. Mladý vojak stretne mladú dievčinu a pre oboch je z toho osudová láska. Namiesto happy endu však prichádza život, vojak musí späť k jednotke a do služby je v nasledujúcich rokoch povolávaný čoraz častejšie. Svoj životný vzťah žijú obaja milenci hlavne prostredníctvom listov a spoločného času je málo. Je vojenská služba dostatočný dôvod k životu? (Viac info)

  • Mark Cendrowski, Peter Chakos – Teorie velkého třesku – 4. séria

    Ďalší seriálový hit, ktorý rozhodne stojí za pozretie. Už štvrtá séria obľúbeného netradične postaveného sitcomu prinesie veľkú dávku bláznivej romantiky. Leonard rieši Penny a Rajovu sestru. Sheldon si našiel známosť, ak sa to tak dá nazvať. Stále totiž neuznáva telesný kontakt. Medzi Howardom a Bernadette to iskrí čím ďalej, tým viac, zatiaľčo Raj o nej fantazíruje v bollywoodskom štýle. Všetko by to bolo celkom v poriadku, keby neplatil jeden fakt – všetci páni sú bifľoši, vedátori. Dávka bonusov je samozrejmosťou. (Viac info)

  • Shrek – Kolekce

    Prichádza poriadna dávka Shrekov – opäť celá sága. Bláznivá animovaná komédia si zaslúžila tri pokračovania a stala sa veľkým hitom. Užiť si leto práve so Shrekom, Oslíkom, Fionou a ich bláznivými príbehmi je celkom dobrý nápad, nie? Kto by to bol povedal, že zelený zlobor sa stane miláčikom malých a veľkých a že netradičné poňatie rozprávkového sveta prinesie toľko smiechu? (Viac info)

  • Martin Ťapák – Sváko Ragan 1, 2, 3

    Úsmevný príbeh zo života garbiarov na Myjavských kopaniciach. Kto by mohol zabudnúť na obľúbenú postavu Sváka Ragana v hereckej kreácii neopakovateľného Jozefa Krónera? Trojdielny televízny film Sváko Ragan, ktorý vznikol podl’a poviedok Ela Šándora, si už pri svojom prvom uvedení pred mnohými rokmi okamžite získal priazeň divákov. Priniesol nielen dobrú zábavu, ale aj príťažlivý pohl’ad na svet myjavskej lokality s mnohými rázovitými zvykmi a postavičkami a vtipne využívaný dialekt, najmä myjavský a brezovský. Nad tým všetkým však dominuje schopnosť Sváka Ragana vynájsť sa aj v tých najnepríjemnejších situáciách… (Viac info)