blog

Týždeň vydavateľstva Fragment so zľavou 20%

pondelok 30. júla 2012 22:59
Po 30.07. 2012 22:59

Čo majú spoločné série Odkaz Dračích jazdcov, Upírske denníky alebo edícia Klub záhad? Okrem svojej mimoriadnej popularity aj vydavateľstvo! Je ním vydavateľstvo Fragment, ktoré dôverne poznajú všetci mladší čitatelia. Práve vďaka tomuto vydavateľstvu totiž majú vždy čo čítať. 🙂 A tento týždeň to bude navyše mimoriadne výhodné výhodné! Celý týždeň totiž máme na všetky knihy vydavateľstva Fragment zľavu 20%! A aby ste vedeli, ako to v takom vydavateľstve chodí, opýtali sme sa jeho predstaviteľov niekoľko otázok. Nech sa páči, tu sú. 🙂

Podľa čoho vyberáte tituly, ktoré vydáte?

Výber titulov závisí od viacerých faktorov. Predovšetkým sledujeme svetový trend a porovnávame ho so slovenským trhom. Snažíme sa produkovať tituly, ktoré sú žiadané.

Mládež preferuje fantasy literatúru, preto vyhľadávame vo svete tituly, ktoré sú úspešné a obľúbené. Podporujeme tiež rozvoj detskej osobnosti tým, že vydávame množstvo zábavných pracovných zošitov, ktoré slúžia na rozvoj fantázie, motorických zručností a tiež sú vhodné ako príprava do školy.

Keďže deti uprednostňujú knihy s pridanou hodnotou, vydávame množstvo interaktívnych kníh, ktoré napr. obsahujú čarovnú lupu, alebo leporelá s pohyblivými očami, či knižky do vody.

Snažíme sa tiež podporiť mladých a začínajúcich, talentovaných autorov, ktorí nám môžu poslať svoj rukopis. Takto sme vydali knihu mladej študentke Marji Holecyovej, ktorej už vyšla u nás celá štvordielna fantasy séria Mariotovi dediči, ktorú si slovenskí čitatelia obľúbili.

Ako vzniklo vaše vydavateľstvo?

Vydavateľstvo Fragment založili Ing. Ján Eisler a Ing. Pavel Nýč v novembri 2004 ako pobočku Nakladateľstva Fragment, s. r. o., ktoré v Česku pôsobí už od roku 1991 a v súčasnosti patrí medzi najväčších a najžiadanejších vydavateľov v Českej republike.

Počas svojej existencie na Slovensku sme vydali už vyše 800 titulov a urobili radosť tisíckam čitateľov. Hlavným predmetom nášho záujmu je literatúra pre deti a mládež, no naša ponuka je oveľa širšia. Vydávame beletriu, populárno-náučnú literatúru, pracovné zošity, leporelá, samolepkové albumy, učebnice, slovníky…

Na ktorú knihu ste najviac hrdí?

Sme hrdí na viacero našich kníh. Tešíme sa najmä z tých kníh, ktoré majú pozitívny ohlas u čitateľov. Obrovský úspech mala séria Odkaz Dračích jazdcov alebo Upírske denníky a edícia Klub záhad.

A asi nikoho neprekvapí, že medzi bestsellery sa zaradila aj učebnica Aké i/y sa píše, keďže s gramatikou sa trápia nielen deti, ale aj dospelí.

Kompletnú ponuku titulov vydavateľstva Fragment so zľavou 20% nájdete priamo TU!