blog

DVD tipy: Ďalšia dávka letného pozerania

štvrtok 2. augusta 2012 00:02
Št 2.08. 2012 00:02

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • John G. Avildsen, Sylvester Stallone – Rocky – Kompletní sága

    Outsider. Šampión. Idol. Držiteľ Oscara 1976 za najlepší film i jeho nemenej pôsobivé a akciou nabité pokračovania práve vychádzajú v úplnej kolekcii! Sylvester Stallone sa predstavuje ako boxer Rocky Balboa vo filmoch, ktoré jedinečným spôsobom snúbia ľudskosť a fyzickú silu. Na počiatku je Rocky druhoradý boxer, ktorého zatratil i vlastný tréner. Všetko sa ale razom mení, keď dostane šancu stretnúť sa v ringu s boxerským šampiónom. I v nasledujúcich pokračovaniach Rocky zvádza ťažké boje v ringu a ďalšie, často ešte ťažšie, mimo neho. (Viac info)

  • Sam Mendes – Núdzový východ

    Tento fascinujúci a dojemný príbeh, založený na bestsellere Richarda Yatesa a režírovaný Samom Mendesom, sleduje život vášnivého mladého páru, žijúceho na predmestí Connecticutu. Rozhodli sa riskovať všetko, aby si splnili svoje sny. Sú ochotní rozísť sa s priemernosťou. Dokážu to ale bez toho, aby sa rozišli jeden s druhým? Navyše, nehrá ich nik iný ako Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. (Viac info)

  • Tinto Brass – Caligula 3 DVD

    Niekto tento film považuje za najkontroverznejšiu snímku 20. storočia! Nečudo, veď pojednáva o absolútnej moci. 3 DVD a spolu až 366 minút prinášajú spracovaný príbeh o rímskom neblaho vychýrenom cisárovi menom Gaius Germanicus Caligula. Šokujúci nepopierateľne tragický príbeh natočený v časoch, keď sa točili poctivé filmy, ukáže drámu sľubujúcu netradičný zážitok. Zrada, sex a násilie. (Viac info)

  • George Miller – Šialený Max: Bojovník ciest

    Len málo snímok v historií akčných filmov sa môže vyrovnať tomuto pokračovaniu Šialeného Maxa. Nabitý dobrodružstvom, rýchlosťou i krvipreliatím nás vystrelí do sveta, kde sa post-katastrofická budúcnosť stretáva s mytológiou minulosti. Alebo jednoduchšie, vracia sa jeden z najúžasnejších kaskadérskych filmov vôbec. Mel Gibson sa naveky preslávil ako Max, osamelý hrdina brázdiaci austrálske cesty. (Viac info)

  • Hayao Miyazaki – Princezná Mononoke

    Pozrime sa na japonské animované majstrovstvo. Za dávnych čias v divokom Japonsku začína mýtický boj medzi rozrastajúcou sa civilizáciou ľudí a zvieracími božstvami, ktoré vládnu lesom. Tiež začína príbeh lásky ľudského dieťaťa vlčej bohyne – princeznej Mononoke – a bojovníka veriaceho v mier medzi ľuďmi a prírodou – princa Ashitaky. Romantika môže byť aj kreslená. (Viac info)

  • Pavol Barabáš – Vysoké Tatry – Divočina zmrznutá v čase

    Stará slovenská povesť hovorí, že keď boh stvoril svet, rozdelil anjelom krásu, aby ju rozniesli po krajinách. Najmladší z nich si chcel skrátiť cestu cez vysoké pohorie. Nevládal však so záťažou vzlietnuť vyššie. Zavadil o jeden z ostrých štítov a všetka krása sa mu rozsypala po okolitých dolinách. Starí Slovania dali divokým horám plným zveri a povier meno Tatry. Dnes vieme, že sú najmenšími veľhorami sveta. Skúsme opatrne nazrieť do ich kráľovstva spolu s Pavlom Barabášom. (Viac info)