blog

DVD tipy: Nová dávka skvelých filmov

streda 8. augusta 2012 16:10
St 8.08. 2012 16:10

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Asger Leth – Muž na hraně

    Keď bývalý newyorský policajt na úteku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstúpi do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vojde do jedného z najvyšších poschodí budovy a vylezie na rímsu, ohrozuje viac než svoj vlastný život. Na nejakú dobu sa zastaví celé mesto a to vrátane niekoľkých veľmi nervóznych ľudí s veľkým tajomstvom. Cassidyho rozhodnutie nevytvorí iba mediálnu búrku, ale taktiež zapeklitú situáciu pre policajnú psychologičku, ktorá sa ho snaží presvedčiť, aby neskákal. Čím viac sa o to snaží, tým viac jej začína dochádzať, že Cassidy má možno v pláne niečo úplne iného než samovraždu. (Viac info)

  • Roman Polanski – Bůh masakru

    Roman Polanski a jeho umelecká dráma. Bitka dvoch detí na ihrisku. Opuchnuté pery, vyrazené zuby… Rodičia „obete“ pozvali na návštevu rodiča „útočníka“, aby vyplnili poistnú udalosť a všetko pokojne vyriešili. Priateľské žartíky zozačiatku veľmi civilizovaných ľudí sa postupne menia na masaker, ktorému nikto z nich neunikne. Príbeh odhaľuje to, čo je politicky korektné a ukazuje, že pod pozlátkom môže byť schovaná veľká dávka krutosti. (Viac info)

  • Laurent Tirard – Moliere

    Film Moliére nás uchváti svojím vtipom, hviezdnymi výkonmi a nádherným filmovým spracovaním. Hlavnú rolu stroskotanca, herca a autora divadelných hier v jednej osobe, ktorý sa topí v dlhoch, stvárnil francúzsky herec Romain Duris. Zámožný Jourdain Moliérovi ponúkne, že za neho dlhy zaplatí, ale na oplátku musí Moliére využiť celý svoj um a pomôcť mu získať srdce jednej ovdovenej markízy. Moliére prijíma a zábava môže začať. V preoblečení za kňaza sa ocitá v Jourdainovom paláci a snaží sa svojho hostiteľa naučiť hereckému umeniu. Čoskoro do hry vstupujú ženy, flirt, zložité plány a hromada zábavy. (Viac info)

  • Guy Ritchie – Sherlock Holmes 1+2

    Robert Downey Jr. a Jude Law spoločne v dvoch strhujúcich filmoch, ktoré doslova inovujú ponímanie klasického detektívneho príbehu. Najskôr sa pozrieme na to, ako sa Holmes a Watson vyrovnajú s temným lordom, ktorý, zdá sa, ovláda temnú mágiu. Čo tým sleduje a čo bude nasledovať? Do kolotoča sa čoskoro zamieša ešte nebezpečnejší nepriateľ, ktorý hrá tieňové hry, ťahá nitkami ako nik iný a môže zničiť milióny životov. Alebo aspoň ten Holmesov. Dva skvelé filmy, ktoré priniesli novotu do modernej kinematografie! (Viac info)

  • Peter Bebjak – Marhuľový ostrov

    Podmanivý príbeh ženy skúšanej životom. Je plný vášne, krutostí osudu a nespútanej lásky. Film odohrávajúci sa na južnom Slovensku, na samote ukrytej v marhuľových sadoch, nás vtiahne do víru vášní troch mužov k jednej osudovej žene a jej lásky k nim, so všetkými strasťami a radosťami, ktoré dokáže priniesť len život. Slnko, vôňa dozrievajúcich marhúľ a hľadanie vlastného šťastia figurujú v príbehu silnej ženy, ktorá miluje a túži byť milovaná… ako my všetci. (Viac info)

  • Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

    Phineas a Ferb sú stále tu! Že už nás nemajú čím prekvapiť? Majú! Prichádza úplne nový rozmer ich dobrodružstva. Obaja hrdinovia nasledujú doktora Dutošvarce do jeho zvláštneho prístroje a zrazu sa ocitnú v paralelnom vesmíru, kde Dutošvarcov skutočne prešpekulovaný dvojník vládne celému veľkému územiu, na ktorom žije armáda robotovi. Teraz sa mu naskytla možnosť ovládnuť oba svety. Vtákopysk Perry sa preto rozhodne zachrániť priateľov a bude musieť odhaliť svoju totožnosť agenta P. (Viac info)