blog

Knižné tipy: Letná búrka knižných hitov je tu!

pondelok 20. augusta 2012 00:10
Po 20.08. 2012 00:10

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Paula Szuchman – Vzťahonómia

    Začneme trochu netradične. Knihou o vzťahoch, akých sú na trhu stovky. Ale táto je predsa len iná. Jej autorky sa totiž rozhodli, že vyskúšajú, či by sa na vzťahy nedali uplatniť rovnaké pravidlá ako na ekonómiu. A svete div sa, vyšlo im to! Autorky v jednotlivých kapitolách predstavujú desať ekonomických pravidiel a ich nepochopenie ilustrujú na množstve konkrétnych dvojíc. Tie si zo spoločného života v horšom prípade spravili peklo, v lepšom sa zbytočne ukrátili o veľkú porciu telesného aj duševného porozumenia, ktoré nám dokážu dlhodobé vzťahy a manželstvo poskytnúť. Ako ukazujú, rozum nemusí byť nepriateľom lásky, práve naopak, pri pochopení niekoľkých základných pravidiel dokáže udržiavať jej plameň. (Viac info)

  • Guillermo del Toro, Chuck Hogan – Večná noc

    Konečne! Konečne sme sa dočkali a už o chvíľu si budeme môcť vychutnať záverečný diel skvelej upírskej trilógie Guillerma del Tora a Chucka Hogana! Ak ste doteraz túto sériu prehliadali vďaka averzii na všetko upírske, ktorá sa odborne volá twilightitída, tak máte čo robiť, aby ste túto trestuhodnú medzeru čo najrýchlejšie zaplnili! Lebo toto je úplne iná liga! Obaja autori nám ponúkli už dva nadupané trilery a nepochybujem, že nás čaká tretí. Už len ten názov je viac ako sľubný! (Viac info)

  • Ian Rankin – Omnibus: Jack na odstřel, Černá kniha, Příčiny smrti

    Ak sledujete Knižné tipy pravidelne, tak vám určite nepoviem nič nové. Ian Rankin patrí medzi mojich najobľúbenejších autorov a o temnej a mrazivej atmosfére by mohol vyučovať na ktorejkoľvek škole písania v severských krajinách. 😉 A radšej ako Ian Rankina mám snáď už len Rankina v Omnibuse, ktorý jest geniálnym počinom vydavateľstva BB/art. Tri romány za cenu jedného! No nekúp to! Obzvlášť, ked ide o tri vynikajúce detektívky s jedným z mojich najobľúbenejších literárnych detektívov! Dosť bolo slintania, idem objednávať!  (Viac info)

  • Robert Kirkman, Jay Bonansinga – Walking Dead: Živí mrtví

    Čo má spoločné zombie séria Walking Dead a fantastická fantasy sága Pieseň ľadu a ohňa? Obidvom pomohlo k všeobecnej sláve a popularite seriálové spracovanie. A kým v prípade Piesne ľadu a ohňa sme sa vďaka seriálu dočkali komiksového spracovania pôvodnej ságy, tak Walkind Dead sa vybrali opačným smerom. Pôvodný komiks sa dočkal románového… a teraz pozor! …nie spracovania, ale rozšírenia pôvodného príbehu! V prvom diely chystanej trilógie sa dozvieme, ako z (relatívne) normálneho človeka vznikol tyran Guvernér. (Viac info)

  • Steven Jay Schneider – 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete

    Čo si budeme vravieť, každý kto vyberie 1001 filmov, ktoré by sme mali vidieť, kým umrieme, si koleduje o prúser! Lebo každý z nás má svoj vlastný (a tým pádom samozrejme jediný správny) názor, ktoré filmy by to mali byť. A čím viac máte filmy radi, tým jasnejšie v tom určite máte. Autorovi tejto knihy sa však podarilo niečo takmer nemožné. Zostavil výber, proti ktorému sa dá len ťažko namietať. Ísť film po filme by asi vyhovovalo málokomu, ale ako zdroj inšpirácie na dlhé zimné večery je táto knižočka skvelá! (Viac info)