blog

Knižné tipy: Návody na šťastie a bohatstvo

nedeľa 26. augusta 2012 23:55
Ne 26.08. 2012 23:55

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Agatha Christie – Zlo pod slnkom

    Ako sa pozná skutočná literárna sláva? Keď sú vaše knihy znova vydávané a predávanie aj viac ako tri desaťročia po vašom úmrtí. A keď je otázne, či vôbec ešte niekto úspech, ktorý sa podarilo dosiahnuť Agathe Christie, bude schopný zopakovať. Je to však hlavne dôkazom, že jej detektívky nestrácajú nič zo svojej kvality ani sto rokov po ich napísaní. V románe Zlo pod slnkom sa opäť stretneme so slávnym belgickým detektívom Herculom Poirotom, ktorý bude dovolenkovať. Ale len do momentu, kým v blízkej zátoke nenájdu zavraždenú krásnu ženu. (Viac info)

  • Pavel Hirax Baričák – Šlabikár šťastia

    Ak ste čítali niektorý z predchádzajúcich románov Pavla Hiraxa Baričáka, potom ste si určite všimli, že jeho knihy boli vlastne vždy motivačnou literatúrou. Len tentoraz sa autor rozhodol oprostiť od formy príbehu a ponúknuť svoje myšlienky, rady a usmernenia vo forme jasných návodov. Takže ak patrí medzi ľudí, ktorí sa ešte stále hľadajú, prípadne, ktorí majú pociť, že by sa im zišla výrazne vyššia dávka šťastia, ako sa im dostáva, potom určite siahnite po Šlabikári šťastia. Lebo skutočne nepoznám väčšie slniečko, ako je Pavel Hirax Baričák. 🙂 (Viac info)

  • Vladimír Pištalo – Tesla, portrét medzi maskami

    Neviem, či je to len môj pocit, ale mám dojem, že Nicola Tesla sa dostáva do módy. V New Yorku mu chcú otvoriť múzeum, a kníh o tomto pozoruhodnom človenku tiež neustále pribúda. A to je dobre, lebo len málo vedcov toho dosiahlo tak veľa s tak malým uznaním za zásluhy, ako práve Tesla. Takže ak vás zaujíma fascinujuce rozprávanie o jednej z najväčších osobností vedy, opradenej množstvom záhad a legien, potom určite siahnite po tejto knihe. Nebudete ľutovať. (Viac info)

  • Robert T. Kiyosaki, Donald J. Trump – Midasov dotyk

    Priznám sa, že kníh o podnikaní a o tom, ako byť úspešný, je už tak veľa, že začínam trpieť určitou slepotou na tento typ literatúry. Ale prehliadnuť spoločný projekt takých mien ako Robert T. Kiyosaki, Donald J. Trump by bola večná škoda! Títo dvaja páni už o podnikaní zabudli viac, než bude väčšina ich kolegov kedy vedieť. A teraz sa so svojim skúsenosťami podelili v knihe Midasov dotyk. Je to kniha o podnikaní pre podnikateľov. Či už máte firmu, alebo o jej založení len uvažujete, táto kniha by vo vašej súkromnej knižnici nemala chýbať. (Viac info)

  • Encyklopedie vesmíru

    NASA sa podarilo niečo neuveriteľné. Nielenže s rozpočtom desaťkrát menším ako mali Olympijské hry, dostali na Mars robota, ktorý tam behá, strieľa do skál lejzrami a posiela domov fotky v množstvách, aké je zvyčajne schopná vyprodukovať len tínedžerka, ktorá práve objavila Instagram, ona docielila niečo oveľa dôležitejšie. Ľudia sa opäť začali zaujímať o vesmír, ktorý nás obklopuje, a o ktorom vieme tak zúfalo málo. Ak by ste chceli vedieť aspoň o niečo viac, potom sa pozrite na túto encyklopédiu. Aj skúmaním vesmíru v encyklopédii sa dú straviť množstvo hodín… (Viac info)