blog

DVD tipy: Známe tváre v netradičných filmoch

streda 5. septembra 2012 09:47
St 5.09. 2012 09:47

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Jan Prušinovský – Kolekce Okresní přebor (film + seriál)

    Mnohí určite poznáte seriál Okresní přebor, ktorý sa stal televíznym hitom. Pravidelne sa v ňom spomínala postava Josefa Hnátka. V príbehu sa však vyskytoval len ako popol rozprášený na ihrisku. Tvorcovia sa rozhodli dať nám, divákom, možnosť spoznať ho. Príbeh celovečerného komediálneho filmu je tak situovaný do doby jeho života a rozohráva dilemu muža, pre ktorého je futbal celý jeho život. A možno aj viac. Pre všetkých, ktorí nepoznajú seriál, vychádza nový film v kolekcii spolu so všetkými dielmi seriálu. Nech začne česká zábava! (Viac info)

  • Andrew Stanton – John Carter: Mezi dvěma světy

    Mnohí určite poznáte Andrewa Stantona. Je to režisér, ktorý priniesol mnohé animované filmy od Pixaru (napríklad WALL-E, Hľadá sa Nemo či Život chrobáka). Mnohí určite poznáte Tarzana – dielo z pera Edgara Burroughsa. Málokto však vie, že spomínaný autor napísal aj veľa príbehov z prostredia Marsu. Andrew Stanton si sadol na režisérku stoličku a námetu sa chopil. Tak začína epická výprava mladého otca, ktorý na našej planéte všetko stratil, no na Marse môže veľa získať. Nešťastne sa totiž pripletie do zúriacej vojny. (Viac info)

  • Tarsem Singh – Snehulienka

    Tento rok možno označiť aj ako Snehulienkin. Vyšli totiž hneď dva rôzne filmy s námetom klasickej rozprávky, ktorú pozná azda každý. Tvorcovia sa ale rozhodli inovovať a odlíšiť sa. Pozrime sa na Juliu Roberts ako zlú kráľovnú, ktorá intrigánsky, no predsa s humorom vládne krajine, kde sa Snehulienka skrýva a plánuje odvetu! Odvážite sa vstúpiť do inovovaného príbehu? Láska, žiarlivosť a zrada nebudú chýbať. Samozrejme, ani trpaslíci. (Viac info)

  • Peter Weir – Rok nebezpečného života

    Mel Gibson má veľa hereckých podôb. Indonésia, rok 1965. Revolúcia klope na dvere. Zahraniční novinári, ktorí prišli napísať o rastúcom nepokoji v zemi, sú Sukarnovou vládou držaní stranou od všetkého diania. Ale so správnymi kontaktmi sa dostanete k veľkým príbehom. Austrálsky reportér Guy Hamilton je na stope práve takého príbehu, aj keď vie, že zverejnenie akejkoľvek informácie odhalí jeho zdroj. Mel Gibson v roli Hamiltona a Sigourney Weaver ako záhadná postava z diplomatických kruhov v napínavom príbehu. (Viac info)

  • James Watkins – Žena v černém

    Daniel Radcliffe v horore? Prečo nie, znie to zaujímavo! Kariéra čerstvo ovdoveného právnika Arthura Kippsa (Daniel Radcliffe) je kvôli jeho zármutku v nebezpečenstve. Jedného dňa je poslaný do veľmi odľahlej dediny, aby tu vybavil pozostalosť nedávno zosnulej osamelej ženy. Hneď po príjazde sa ukazuje, že miestni obyvatelia ukrývajú smrteľné tajomstvá. Napriek tomu, že sa všetci snažia zabrániť odhaleniu čohokoľvek z ich tragickej histórie, Kipps zisťuje, že v dome, ktorý patril jeho klientke, žije duch ženy v čiernych šatách. Táto tajomná dáma je pevne odhodlaná získať späť niekoho nebo alebo niečo, čo kedysi stratila.
    Jej pomste nikto neunikne… (Viac info)

  • Peter Lord, Jeff Newitt – Piráti

    Animák v netradičnom grafickom prevedení. Keď slávneho Piráta Kapitána po niekoľký krát zosmiešnia jeho rivali Čierny Bellamy a Šabľa Liz, rozhodne sa vynaložiť všetky sily, aby konečne získal vytúženú cenu Pirát roka! K dispozícii má verného papagája menom Polly a chatrnú posádku. Budú stáť proti diabolskej kráľovnej a pokúsia sa zachrániť mladého vedca. Dobrodružstvo číha všade, nezľaknú sa ho? (Viac info)