blog

Knižné tipy: Šialení vrahovia, matky, aj vedci. Čo viac si želať?! :-)

pondelok 10. septembra 2012 01:39
Po 10.09. 2012 01:39

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Jo Nesbo – Snehuliak

    Ak máte radi detektívky, tak vám Jo Nesba určite nemusím predstavovať. A ak ich máte radi a zatiaľ ho nepoznáte, tak máte skvelú šancu, ako to napraviť. Lebo Snehuliak  patrí k tomu najlepšiemu, čo tento autor kedy napísal! Pripravte sa na detektívku, ktorá je temná, napínavá a tak strhujúca, že vám nedá dýchať. V Osle napadol prvý sneh. Jonas ráno vstane a zistí, že jeho matka zmizla. Ostane po nej jediná stopa – ružový šál, čo jej daroval na Vianoce. Má ho na krku snehuliak. Predošlú noc sa nečakane zjavil na dvore a jeho čierne oči hľadia priamo do domu. Ako sa čoskoro ukáže, vôbec to nie je prvý snehuliak s temným posolstvom. A zdá sa, že ani posledný… (Viac info)

  • Clive Cussler, Jack Du Brul – Džungle

    Nebudem vám klamať. Toto rozhodne nie je kus literatúry, o ktorom sa budú naše deti učiť na hodinách literatúry po tom, čo preberú Hviezdoslava. Ak niečo patrí do “guilty pleasure” literatúry, tak je to komplet celá séria Akta Oregon od mimoriadne úspešného autora trilerov Clive Cusslera. Čo patrí! Táto séria v nej kraľuje! Príbehy o posádke ultramodernej lodi žodlnierov, ktorí kopú za dobrú stranu (a ich loď vyzerá, ako že je hrozne stará, aj keď nie je), sú možno plné klišé a milionkrát použitých postupv, ale vždy je to zároveň kráľovská zábava plná akcie, napätia a prekvapivých dejových zvratov. Ak hľadáte presne toto, potom ste na správnej adrese. (Viac info)

  • Jill Smoklerová – Spoveď šialenej matky

    Autorka Jill Smoklerová roky písala blog o rodičovstve, ktorý dostal mnohé ocenenia. A tak si povedala, že keď to baví čítať milióny ľudí na internete, určite sa to ujme aj v knižnej forme. A mala pravdu. Jej príbehy sú o tom, čo pozná skoro každý v určitom veku. Sú to príbehy o tom, ako najmenší člen rodiny dokáže totálne obrátiť naruby nielen životy svojich rodičov, ale aj komplet celú domácnosť, blízke i ďaleké okolie, o ilúziách a naivných predstavách ani nevraviac. Kapitoly pokrývajú všetky témy bežného života od manželov, cez deti až po každodenné problémy v rodine. Či už ste mama, otec, babička, dedko, teta, strýko, učiteľ alebo krstný otec, pri čítaní Spovede šialenej matky budete súhlasne prikyvovať a smiať sa. (Viac info)

  • Robert A. Heinlein – Dveře do léta

    Máte radi vydavateľstvo Laser-books? Tak potom je jasné, že máte radi sci-fi. A tým pádom sa moja uliha končí. Lebo predstavovať vám Roberta A. Heinleina by bolo urážkou! A tej sa samozrejme nedopustím. Preto nebudem spomínať, že Dvere do leta sú jedným z najznámejších, ale hlavne všeobecne považované aj za jeden z najlepších románov tohto autora. Ved to je predsa jasné! Kto by už len nepoznal príbeh o tom, ako sa elektrotechnický inžinier po 30 rokoch nedobrovoľnej hibernácie preberie a zistí, že pomstiť sa dá aj cez priepasť desaťročí? Ako vravím, urážať vás nebudem, takže túto knihu pokojne objednajte svojim šťastnejším kamarátom, ktorých ešte len čaká úžasný záitok z jej prvého čítania. 😉 (Viac info)

  • Allan Peas, Barbara Peasová – Řeč těla na pracovišti

    Reč tela patrí medzi veci, ktoré si síce veľmi neuvedomujeme, ale riadime sa nimi prakticky neustále. Či už sa nám to páči, alebo nie, z nášho postoja sa dá často vyčítať oveľa viac, ako skutočne povieme, alebo by sme povedať chceli. Dobrá správa je, že to funguje aj naopak. Ak vedome zmeníte svoj postoj tela, vedome tak zmeníte aj správu, ktorú do sveta vysielate. A ľudia vás automaticky a podvedome začnú vnímať inak. Tak, ako chcete. Dobré, nie? Teraz sa to už len stačí naučiť. Napríklad aj z tejto knihy… (Viac info)