blog

Kto ovládne svet animovaného filmu?

streda 26. septembra 2012 00:01
St 26.09. 2012 00:01

Každému je jasné, kto bol doteraz pánom animovaných filmov – Pixar. Avšak aj legendárne štúdiá urobia občas väčší či menší prešľap. A konkurencia rozhodne nespí. Chystajú sa veľké veci, ktoré nám ukážu, či si Pixar ešte stále zaslúži svoje neoficiálne kraľovanie na poli animákov, alebo nie. Dreamworks totiž nespí a pozícia druhého mu rozhodne nevonia!

Čo prinesie Pixar?

Monsters University. To je asi najväčší hit, ktorí sa dovalí do kín o necelý rok. Ako sa spoznali hlavní hrdinovia filmu Príšerky s.r.o., zaujíma určite každého. Naplánovaný je aj film The Good Dinosaur – vtipný príbeh o tom, že dinosaury možno nevyhynuli. Veľkým hitom je určite pokračovanie Toy Story (už štvrté!) či Hľadá sa Nemo (druhé).

Rozhodne to znie zaujímavo. Keď si však spomenieme, ako dopadlo pokračovanie kultových Áut, pokojne môžeme polemizovať, či sa to nestane hračkám alebo Nemovi. Našťastie, Pixar plánuje aj dva animáky, ktoré majú zatiaľ označenie Untitled – bez názvu. V jednom sa pozrieme do ľudskej mysle, v druhom sa pozrieme na Dia de los Muertos. Bude to ale stačiť na najdravšieho konkurenta?

 

 

Nový kráľ animákov?

Dreamworks. Žeby? Madagascar sa im síce tretím pokračovaním pokazil, majú ale záchranný plán. Tučniaci z Madagascaru dostanú vlastný film! Pokračovania sa zas dočká megafilm Ako si vycvičiť draka. A hneď potom príde trojka! Tretieho pokračovania sa dočká aj Kung Fu Panda. Odvážne plány. Lenže to zďaleka nie je všetko.

Dreamworks chystajú celú sadu filmov. Začnime s The Croods – pohľad na pravekých lovcov, ktorí medzi sebou objavia génia. Potom príde Turbo – animák o slimákovi, ktorý nechce žiť na záhrade, chce sa stať najrýchlejším slimákom na svete. Mr. Peabody a Sherman – to je film o chlapcovi a jeho geniálnom psovi, ktorí chránia svet trpiaci krádežou stroja času. Réžie sa ujme Rob Minkoff, ktorý má na rováši Levieho kráľa. Me and My Shadow – to je príbeh o spolupráci tieňa a jeho skutočného tela, ktoré je pre neho nudné. Na záver prichádza Happy Smekday! Príbeh o tom, čo sa stane, keď na Zem priletia mimozemšťania, ktorí tu hľadajú útočište pred ďalšími mimozemšťanmi. Na dabingu sa bude podieľať Jim ParsonsThe Big Bang Theory a tiež Rihanna.

 

 

Podľa dĺžky odstavcov je zrejmé, koho plány sú dravšie. Čas ukáže, či to bolo na škodu alebo nie. My – diváci – sa ale môžeme tešiť na hromadu lákavého kinomateriálu. Animáky už dávno nie sú len pre deti : – ).