blog

Knižné tipy: Hity tejto jesene stoja za to!

pondelok 1. októbra 2012 14:24
Po 1.10. 2012 14:24

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Maxim E. Matkin – Žiadne prudké pohyby

    Nový Matkin. Čo dodať. Pravdepodobne najúspešnejší slovenský autor, čo do počtu predaných kusov z každej jednej knihy, ktorú vydal (na celkový počet vedie Táňa Keleová-Vasilková) vydáva ďalšiu knihu. Zdá sa, že dlhá pauza je definitívne u konca a my sa môžeme tešiť na ďalšiu “matkinovku”. Zdá sa, že najnovšií román nás zoberie do sveta drsných chlapcov, ktorí zachraňujú životy. Ako to však už vo svete Maxima E. Matkina býva, oni sami často potrebujú zachrániť oveľa viac. Ak sa už teraz neviete dočkať, tak sa obrňte trpezlivosťou, román vychádza až v decembri. Predobjednať si ho však môžete už teraz. 😉 (Viac info)

  • Dominik Dán – Uzol

    A máme tu ešte jednu decembrovú chuťovku, ktorú si môžete predobjednať už teraz. 🙂 Ako sa už stalo prakticky zvykom a tradíciou s novým prípadom prichádza aj náš najúspešnejší (a zatiaľ jediný relevantný) autor detektívok – Dominik Dán. Najnovší prípad sa ukrýva pod názvom Uzol, ale v skutočnosti je vlastne prípadom najstarším. Pozrieme sa totiž na uplne prvú vraždu, ktoru musel vyriešiť nováčik medzi vraždármi Richard Krauz. Naokolo ešte “veselo” vládol komunizmus, z budúcich kolegov zatiaľ pozná len Burgera a Hanzela a na krku má hneď na začiatku prípad, ktorý môže ukončiť jeho kariéru skôr, ako vlastne začala. (Viac info)

  • Arthur Hailey – V nejvyšších sférách

    Ak vám meno Arthur Hailey nič nehovorí, pravdepodobne ste celkom mladý čitateľ. 🙂 V deväťdesiatych rokoch totiž patrilo jeho meno medzi najžiarivejšie hviezdy bestsellerového neba. Tituly ako Hotel, Letisko alebo Peniaze sa predávali v stotisícových nákladoch. A oprávnene. Aj v dnešnej dobe ide o výborné čítanie, ktoré fascinuje nielen dejom, ale aj hĺbkou preukázaných znalostí. A iný nie je ani jeho román V nejvyšších sférách, ktorý zobrazuje život vysoko postavených politikov a kruhov, v ktorých sa pohybujú. (Viac info)

  • Mawer Simon – Dívka, která spadla z nebe

    A teraz skutočná chuťovka! Dívka, která spadla z nebe je románom, na ktorý tak skoro nezabudnete. Ropráva príbeh Mariane Sutro, napol Američanky a napol Francúzky, ktorá je odvážna, vie dokonale po francúzsky a to všetko počas druhej svetovej vojny. Niet divu, že si ju všimne britská tajná služba, ktorá ju vytrénuje a poverí misou v okupovanom Francúzsku. Jej najdôležitejšia úloha? Presvedčiť mladého fyzika menom Clément, aby odletel do Anglicka. Výhodou je, že Clémenta pozná od malička. Ale ľahko sa z toho môže stať aj obrovská nevýhoda…  (Viac info)

  • Juraj Červenák – Zlato Arkony

    Po mnohých rokoch od napísania cyklu Černokňažník sa Juraj Červenák vracia k svojim najpopulárnejším hrdinom, Čiernemu Roganovi a Goryvladovi. V prvom zo série nových príbehov ich púť zavedie na sever, až na jantárové pobrežia, kde slovanskí bohovia čelia krvilačným dobyvateľom. Poradí si černokňažník v končinách, ktoré sú tak veľmi vzdialené od Kančej hory a Krvavého ohňa, zdroja jeho moci? Osobne som presvedčený, že áno, ale aj tak to bude zaručene parádne čítanie, ako sme si už ostatne u Juraja Červenáka zvykli.  (Viac info)

  • Stephen King – Dlouhý pochod

    No dobre, novinka to nie je, ale tip na skvelú knihu rozhodne áno! Nové vydanie žánrovej klasiky Dlouhý pochod je presne takým, ako by ste od majstra hororu Stephena Kinga čakali. Tento pán musí mať v hlave veľmi zvláštny vesmír. Potvrdzuje to aj tento príbeh o nezvyčajnej súťaži.  Na Dlhý pochod sa vydá sto chlapcov. Nesmú sa zastaviť, nesmú sa odchýliť z trasy. To je celé. Okrem toho je už len jedno pravidlo. Do cieľa dôjde len jeden… A ako sa pozná cieľ? Na trati je už len jeden súťažiaci… (Viac info)

  • Mark Owen – No Easy Day

    Na Západe obrovský hit a mega bestseller, u nás len pár zmienok v správach. Asi niet divu. Spomienky priameho účastníka zabitia najhľadanejšieho teroristu sveta Osama bin Ládina musia byť pre Američanov naozaj lákavým čítaním. Ich autorom je Mark Owen, operatívec legendárnej zásahovej jednotky SEAL, ktorý sa zúčastnil množstva legendárnych akcií, ktoré vyvrcholili práve čerešničkou menom Osáma. Ak teda viete po anglicky a táto téma vás zaujíma, len ťažko by ste hľadali fundovanejší zdroj ako človeka, ktorý bol priamo na mieste. (Viac info)