blog

DVD tipy: Keď film, tak poriadny. Keď DVD, tak v kolekcii!

streda 28. novembra 2012 01:17
St 28.11. 2012 01:17

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Kolekce: Láska nebeská+Wimbledon+Jak na věc

    Kolekcia plná lásky určite navodí pravú vianočnú atmosféru. Možno aj vďaka filmu Láska nebeská, ktorý je zaujímavý hneď z dvoch pohľadov. Jednak v ňom účinkuje nespočet hereckých hviezd, jednak sa stal legendou! Potom tu máme športovú romantickú komédiu Wimbledon. Aby toho nebolo málo, ešte tu máme film podľa knižnej predlohy – Ako na vec – o tom, ako sa dá dospievať aj v 40 rokoch. (Viac info)

  • Kolekce: Dobrou noc a hodně štěstí+Smrt čeká všude+Předčítač

    Dobre, možno to bolo až primoc sladké. Tak teraz prituhne! Kolekcia drám poteší každého, kto má rád umelecké emócie. Dobrú noc a veľa šťastia – tak sa vola prvý film o tom, ako Amerika bojovala so začiatkom studenej vojny. Vo vojne Smrť čaká všade. Stretneme sa s osudmi elitnej vojnovej jednotky v Iraku – snímka získala množstvo ocenení. A na záver sa pozrieme do povojnového Nemecka, kde sa rodí zakázaná láska vo filme Predčítač. (Viac info)

  • Christopher Nolan – Temný rytíř trilogie

    Komixy sú v dnešnej dobe tak trochu mainstream, teda aspoň na filmovom plátne. Batman určite urobil so svojou trilógiou dieru do sveta, a tak vlastniť celú kolekciu filmov pekne pokope poteší nejedného fanúšika. Tak, ako ich potešila prvýkrát v kine, keď zistili, že tvorcovia na plátna vrátili temnú batmanovskú atmosféru so všetkým, čo k tomu patrí. Porazí Batman rozsiahlu sieť mafie v rodnom meste? Aj keď si mafiáni na pomoc zavolajú krutého a nevyspytateľného Jokera? A čo keď z tieňov vyjde nepriateľ inteligentnejší a silnejší zároveň? (Viac info)

  • Kolekce: Auto zabiják+Planeta Teror+Machete

    A teraz poriadna dávka akcie! Vraždiace Auto zabijak nepozná zľutovania a treba ho zastaviť. Aké napätie príde po tom, čo sa v nemocnici začne hromadiť podozrivo veľký počet podobných pacientov? To bude Planéta Teror! A na koniec trošku odľahčenejší krvák o mexickom pohraničí s príznačným menom Machete. Črevá, mníšky, výbuchy a známi herci pekne pokope. (Viac info)

  • Kolekce Petr Pan 1+2

    Kúzelná blu-ray kolekcia Peter Pan sľubuje dobrodružstvo, nápady a nezabudnuteľné postavy. Pri trochu dobrej vôle je možné snáď všetko. Krajina Nekrajina je zaujímavé miesto, ktoré sa oplatí preskúmať. A prečo by sme sa tam potom nemohli vrátiť s novým príbehom? Prvý diel aj pokračovanie nesú so sebou množstvo kúzelných chvíľ. (Viac info)

  • Tomáš Magnusek – Bastardi 1.-3.

    Táto kolekcia nám určite vianočnú atmosféru nespraví. Ani omylom. Ale zmysel má. Jednak preto, lebo rieši veľmi aktuálne a citlivé otázky spoločnosti, jednak preto, lebo tá spoločnosť je naša, a tieto problémy sa nás bezprostredne dotýkajú. Predstavte si, že vám niekto znásilní sestru. A že je to syn mafiána a jeho rómski kamaráti. Čo sa bude diať? Budú padať hlavy. Majú špeciálne školy význam? Celá trilógia nás prinúti zamyslieť sa a ukáže, čo všetko sa dnes deje. (Viac info)