blog

DVD tipy: Šialenosti na DVD!

streda 21. novembra 2012 12:18
St 21.11. 2012 12:18

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Seth MacFarlane – Méďa

    Autor seriálu Family Guy (Griffinovi) sa rozhodol posunúť svoj humor na iný level. Poprvýkrát necháva svoje osobité vtípky vyniknúť v celovečernom filme. Plyšový medvedík je také rozkošné zvieratko! Samozrejme, nikto nikdy nepovedal, že by nemohol nadávať, fajčiť… Pozrime sa na príbeh dospelého muža Johna, ktorý musí žiť po boku plyšového medvedíka, ktorý vďaka jeho bláznivému detskému prianiu oživol. A medvedík Johna odmieta opustiť! (Viac info)

  • Timur Bekmambetov – Abraham Lincoln: Lovec upírů

    Človek musí byť buď blázon alebo vizionár, aby vytvoril niečo takéto. Film, čo sľubuje veľa dejových zvratov a krvi – to je jedna vec. To tu už bolo. Ale aby sa Abraham Lincoln ukázal ako lovec upírov a rúbal ich hlava nehlava, na to sme si museli dlho počkať. A oplatilo sa? V každom prípade, film vznikol na motívy bestselleru Setha Grahame-Smitha. Abraham Lincoln musí riskovať prezidentský úrad, rodinu i vlastný život, aby zachránil Ameriku pred diabolským plánom upírov. Ak máte odvahu, vstúpte! (Viac info)

  • Jay Grace – Chcete být piráty?

    Ak nie sme pripravení na potulný život uprostred oceánu, kde číhajú monštrá a nekonečný zmätok, tento film nás to naučí! Na pomoc prichádza Pirát kapitán, ktorý nám predá rady, bez ktorých sa žiadny nastávajúci pirát, ktorý chce na mori budiť obdiv i hrôzu, v žiadnom prípade neobíde. Pirát kapitán nás za asistencie svojho verného papagája zoznámi s praktickými a zábavnými pirátskymi tipmi. Naučíme sa, ako si zapamätať miesto, kde sme ukryli poklad, poznáme tajomstvá navigácie, nahliadneme do zákulisia náboru nových pirátov a naviac odhalíme taje pirátskej kuchyne. Animák na zábavu stvorený je tu.(Viac info)

  • Bobby Farrelly, Peter Farrelly – Tři moulové

    Ako batoľatá ich odložili pred prahom sirotinca, a od tej doby sa Moe, Larry a Curly prebíjali pomocou šťúchancov, faciek a búchancov. Teraz táto trojica dobrosrdečných, ale zabednených babrákov stojí pred bláznivou úlohou. Musia zachrániť svoj detský domov pred krachom. Dokážu prežiť v modernom svete, zohnať peniaze a spasiť miesto ich detstva? A ako veľmi potrápia naše bránice?(Viac info)

  • Alexandre Courtes – Noční incident

    Je čas sa báť bláznivým spôsobom! George, Max a Ricky majú rockovú kapelu. Skúšajú, sem-tam majú koncert a dúfajú, že si ich niekto všimne a oni dostanú svoju šancu. Lenže účty sa samé nezaplatia. A tak pracujú v kuchyni uzatvorenej psychiatrickej liečebne, kde sa liečia nebezpeční šialenci. Platí ich slušne a je to úplne bezpečné. S pacientmi vôbec neprídu do kontaktu. Raz ale behom desivého hromobitia tesne pred večerou vypadne celý bezpečnostný systém, dvere ciel sa otvoria a šialenci začnú blúdiť chodbami. Pomoc by mala doraziť veľmi rýchlo. Bude to trvať len chvíľku, takže musia trpezlivo čakať… (Viac info)

  • Peter Kerekes – 66 sezón

    Takýto dokument sme ešte nevideli. Štylizovaný dokumentárny film režiséra Petra Kerekesa vypovedá o 66-tich sezónach Starej plavárne v Košiciach. Celý príbeh dejín tohto miesta – ľudských stretnutí – rámcujú obrazové spomienky režiséra na svojho starého otca. S jemným nádychom nostalgie sa pokúša zrekonštruovať obraz o jeho námorníckych snoch. Naratívny tok filmu sa však rozrastá do rôznorodých rozprávačských potuliek, ktoré sú súčasťou spomienok viacerých postáv, ich životných príbehov. Prostredníctvom nich snímka prezentuje aj drobné črty z obdobia komunizmu, neopomenie holokaust či iné udalosti 2. svetovej vojny. (Viac info)