blog

Knižné tipy: Urobte si radosť ešte pred Vianocami! :-)

pondelok 19. novembra 2012 00:01
Po 19.11. 2012 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Michael Connelly – Kvapka

    Cha! Harry Bosch je späť! Je potrebné dodávať niečo ďalšie? Jeden z najobľúbenejších detektívov na svete sa vrátil s novým prípadom a my sa môžeme opäť tešiť na všetko, čo máme na Boschovi radi. Spletité prípady, dobrú hudbu a jeho cynický prístup k svetu. V najnovšom románe Kvapka dostáva naraz dva prípady. Prvý súvisí s obvinením z roku 1989, no súčasná analýza DNA potvrdila, že usvedčujúci dôkaz, kvapka krvi, patrí niekoľkokrát trestanému násilníkovi, , ktorý mal však v čase zločinu osem rokov. V druhom prípade bude musieť objasniť, či samovražda bola skutočne samovraždou. (Viac info)

  • Haruki Murakami – Kronika vtáčika na kľúčik III.

    Čo je najlepšie na treťom diely trilógie? Že si konečne môžeme prečítať celý príbeh bez prerušenia a vychutnať si ho tak, ako to autor zamýšľal. Takže dámy a páni, nech sa páči, tretí diel Kroniky vtáčika na kľúčik už onedlho v našich (a vašich) rukách! Udalosti v Tóruho živote naberú rýchly spád. Mei Kasaharová mu napíše list z neznámeho miesta, v ktorom ho dôrazne upozorňuje na článok v istom bulvárnom denníku, kde sa píše o tajomnom majiteľovi domu na opustenej parcele poznačenej ľudským nešťastím. Tóru stále hľadá Kumiko, zbližuje sa s ďalšou prapodivnou dvojicou, a do jeho života čoraz nevyberanejšími spôsobmi vstupuje jeho švagor Naboru Wataja, vysokopostavený politik, ktorý sa obáva škandálu. (Viac info)

  • Pavol Dobšinský – Slovenské ľudové rozprávky

    „Kde bolo, tam bolo, kde sa voda sypala a piesok sa lial…“ Kto z nás by nepoznal tieto čarovné slová. „Bola raz jedna krajina, smutná ako hrob, temná ako noc…“ Koľko poézie sa skrýva v zdanlivo jednoduchých obrazoch. Vďaka skromnému slovenskému vzdelancovi Pavlovi Dobšinskému sa tieto klenoty ľudového ducha uchovali až podnes. V nádherných príbehoch ožívajú mŕtvi víťazi, prehovoria neživé predmety a zver pomôže statočným… Chudobný mládenec premôže draka a ožení sa s utešenou princeznou, dcéra jednoduchého človeka prevýši múdrosťou prešibaného sudcu. V rozprávkach je skrátka všetko možné – a spravodlivé. Škoda len, že nakoniec zazvoní zvonec a rozprávke je koniec… (Viac info)

  • Jaroslav Žídek – Nebíčko v papuľke

    Jaroslav Žídek sa síce stal známy hlavne vďaka relácii Ano, šéfe, ale treba uznať, že až jeho ďalší program – Nebíčko v papuľke je z gastronomického hľadiska naozaj hodným sledovania. Známy šéfkuchár a svetobežník v ňom objavuje Slovensko,cestuje po krajine, zoznamuje sa s novými ľuďmi, spoznáva rozličné regióny a pátra po miestnych jedlách. Kniha Nebíčko v papuľke prináša čitateľom recepty z prvých 20 častí rovnomenného televízneho seriálu. Nechýbajú farebné fotografie z nakrúcania. Ako bonus pridal autor ku každej epizóde vlastný recept, ktorý v televíznom seriáli neodznel. (Viac info)

  • Malá Dalí Biblia

    O Biblii sa hovorí ako o knihe do každej rodiny. A aj keď sa toho v dnešnej dobe asi nedrží každý, stále patrí medzi knihy, ktoré potešia mnohých. Obzvlášť ak zadovážite takú, ktorá je výnimočná nielen obsahom, ale aj spracovaním. Presne takou je aj legendárna Dalího Biblia. Toto zmenšené vydanie vychádza v nádhernej väzbe a v originálnej škatuli. Kniha obsahuje kompletný preklad Starého a Nového zákona. Text Svätého písma je obohatený o 105 verných reprodukcií biblických výjavov Salvadora Dalího, ktoré slávny maliar vytvoril na podnet svojho priateľa a podporovateľa Dr. Giuseppa Albaretta. (Viac info)

  • Ken Denmead – Táta Geek

    A na záver som si nechal skutočnú chuťovku! Knihu určenú pre všetkých čerstvých otcov! Áno, sú to presne tí, ktorí už vyrastali s počítačmi a ich hrami, ktorým nie je cudzie Dračí doupě a komiksy. A mnohí z nich tieto príjemné kratochvíle nikdy nevypustili zo svojich životov úplne. Tak prečo nevyužiť ich hravosť na to, aby pripravili svojim ratolestiam to najlepšie detstvo, plné dobrodružstiev, hier a zábavy? A práve s tým vám pomôže kniha Táta Geek. Presne toto je tá kniha, ku ktorej sa bude každý otec neustále vracať a deti vás za to budú milovať. (Viac info)