blog

DVD tipy: Mrazivé thrillery s dotykom lásky

streda 30. januára 2013 10:47
St 30.01. 2013 10:47

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého

  • Olivier Megaton – 96 hodin: Odplata

    Liam Neeson sa vracia ako bývalý agent CIA Bryan Mills, ktorý pred dvoma rokmi v Paríži nemilosrdne pozabíjal gang obchodníkov s bielym mäsom, aby zachránil život svojej unesenej dcéry. Teraz ho na výlete v Istanbule prekvapí návšteva dcéry Kim a tiež bývalej manželky Lenore. Pokojná dovolenka netrvá dlho. Lenore je priamo pred jeho očami unesená. Bryan pochopí, že vyjednávanie s únoscami nemá nádej na úspech. Hlavou gangu je totiž Murad, otec jedného zo zločincov, ktorých Bryan zabil. (Viac info)

  • Oliver Stone – Divoši

    Trojnásobný držiteľ Oscara Oliver Stone prináša veľkofilm plný napätia a vzrušenia. V nablýskanom kalifornskom prímorskom mestečku dvaja najlepší kamaráti s úspechom obchodujú s marihuanou, čo neunikne pozornosti brutálneho mexického kartelu. Priatelia sa ocitajú uprostred vojny, z ktorej podľa všetkého nemôžu vyjsť víťazne, napriek tomu sa do nerovného súboje vrhajú, aby ochránili dievča, ktoré obaja milujú. (Viac info)

  • David Koepp – Expresní zásilka

    Vyhýbať sa bezohľadným šoférom, bláznivým taxíkom a ôsmim miliónom podráždených chodcov. Taký je denný chlieb Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), newyorského poslíčka na bicykli. Nie všetci sa na takú prácu hodia. Každý z jazdcov musí byť skúsený cyklista a zároveň neohrozený šialenec, ktorý pravidelne riskuje, že skončí ako mastná škvrna na asfalte. Ale tentokrát na mladíka, ktorého len tak niečo nerozhodí, čaká oveľa ťažšia úloha. Jeho posledná jazda dňa – rutinná “expresná zásielka” – sa zmení na prenasledovanie na život a na smrť naprieč ulicami Manhattanu. (Viac info)

  • John Hillcoat – Země bez zákona

    Bratia Bondurantovci sú tvrdí chlapci. Najstarší z nich, Howard, prežil 1. svetovú vojnu s hlbokými následkami. Prostredný Forrest takmer zomrel, keď sa spolu s rodičmi nakazil španielskou chrípkou. Oni toľko šťastia nemali. Najmladší Jack sa od bratov trochu odlišuje, svojou vnímavosťou a citlivosťou akoby sa do drsného prostredia ani nehodil. Zatiaľčo väčšina obyvateľov mestečka živorí, podnikavým bratom sa darí, načierno pálená whisky je dobrý biznis. Nekalému podnikaniu vo Franklin County ale začínajú krušné časy, keď do mesta príde skorumpovaný zástupca šerifa Charlie Rakes. Zatiaľčo väčšina obyvateľov sa podvoľuje jeho teroru, bratia Bondurantovci sa nehodlajú nikomu podriaďovať. Karty sa zamiešajú ešte viac, keď sa do príbehu dostanú nezhody medzi bratmi a, samozrejme, láska.(Viac info)

  • Roel Reiné – Rallye smrti: Peklo na Zemi

    Lucas – alebo Frankenstein – je legendárny jazdec krvavého závodu väzňov známeho ako Death Race. Jediné víťazstvo ho delí od vytúženej slobody. Čaká ho ale ten najbrutálnejší závod, aký si vieme predstaviť: úplne prvý Death Race uprostred púšte. V pekelnej vyhni juhoafrickej púšte Kalahari sa Lucas musí stretnúť s nemilosrdnými súpermi i mocnými zákulisnými silami, ktoré usilujú o jeho porážku. (Viac info)

  • Kolekce: Půlnoc v Paříži + Vrtěti ženou + Blue Valentine

    Na záver prichádza zamilovaná kolekcia. Prvým filmov je Polnoc v Paríži od Woodyho Allena – každý milovník jeho pohľadu na svet si príde na svoje. Nasleduje Vrtieť ženou (Hysteria) ako pravdivý príbeh o vzniku vibrátoru. Do tretice prichádza Blue Valentine ako príbeh o nájdenej a stratenej láske. Odohráva sa v niekoľkých časových rovinách, kedy sa miešajú okamihy zo súčasnosti a romantické spomienky na minulosť. (Viac info)