blog

Lampa, do ktorej sa zamiluje každý knihomoľ

utorok 29. januára 2013 01:33
Ut 29.01. 2013 01:33

Stáva sa to málokedy, ale občas predsa. Láska na prvý pohľad. A presne to je prípad lampy Lumio, ktorej neodolá žiadny čitateľ. Ako to už v takýchto prípadoch býva, najúžasnejšie nápady sú tie najjednoduchšie. Aká lampa by sa teda asi páčila zarytému knihomoľovi? No predsa lampa v tvare knihy! A ak má ešte aj ďalšie užitočné vlastnosti, tým lepšie! A to Lumio má. 🙂

V jednoduchosti je sila, povedal si industriálny dizajnér Max Gunawan a vytvoril lampu, ktorá vyzerá ako zatvorená kniha. Stačí ju však otvoriť a izbu zaleje svetlo. Tvar otvorenej knihy je mimoriadne praktický – dá sa použiť ako stolová lampa, svietnik na stene, ale aj luster, alebo nočná lampička na čítanie.

Skladná a praktická lampa do každej tašky

Lampa Lumio je napájaná baterkami, takže nie je odkázaná na prívod elektrickej energie. Vďaka praktickému tvaru je veľmi jednoduché zbaliť ju do tašky a použiť kdekoľvek to bude potrebné. A teraz to najdôležitejšie – kde sa dá kúpiť a za koľko? Nuž, ani jedno zatiaľ nie je známe. Autor dizajnu plánuje financovať výrobu lampy Lumio pomocou crowdsourcingovej stránky Kickstarter. Ak by ste sa chceli pridať – kampaň začína 12. februára.

Zdroj: Hellolumio.com