blog

Najpredávanejšie e-knihy za rok 2012 na Martinus.sk

piatok 4. januára 2013 01:10
Pi 4.01. 2013 01:10

Po rebríčkoch najpredávanejších kníh a filmov nemôžeme zabudnúť ani na prívržencov kníh, ktoré nezaberajú žiadne (fyzické) miesto – nech sa páči, pozrite si rebríček najpredávanejších elektronických kníh za rok 2012!  Už na prvý pohľad je zrejmé, že fanúšikovia e-kníh majú radi napätie a… romantiku! Alebo sa jednoducho tešia e-knihy obľube aj medzi nežnejšou a krajšou polovičkou ľudstva. Nás to len a len teší a sľubujeme, že aj naďalej budeme do ponuky pridávať stále viac a viac e-kníh pre všetkých! 🙂

  • 1. Dominik Dán – Kožené srdce

    Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piatimi rokmi bez stopy stratil. So stratou dvoch najmilovanejších ľudí sa ťažko vyrovnával, no Krauz s kolegami z kancelárie stoštyridsaťjeden mu zachránili život a všetko nasvedčovalo tomu, že Oto už bude v poriadku. Lenže ako to už v živote býva, zdanie občas klame.

    Hanzelov syn sa nečakane vrátil domov a namiesto radosti prišli problémy – v podobe obrovského revolvera za pásom a neustálych klamstiev o tom, kde vlastne celý ten čas bol. Krauz a Chosé otcovi sľúbia, že mladého Ota postrážia a pomôžu mu. Vôbec netušia, do čoho sa kolegov syn zase zaplietol.  (Viac info)

  • 2. Dominik Dán – Uzol

    V roku 1988 nastal v kariére Richarda Krauza významný zlom, postúpil o stupienok vyššie a z pochôdzkara sa stal detektív. Hneď prvý prípad, vražda robotníka v ropnej rafinérii, mu dáva poriadne zabrať a namiesto toho, aby sa venoval Sylvii a malej dcére, ostáva v práci ešte dlhšie do noci než predtým. Možno aj preto, že rozohral veľmi riskantnú hru s krásnou bufetárkou Valikou.

    Na oddelení vrážd ešte nepracuje ani Chosé, ani Canis, ani krpatý Kuky, sú tam iba dvaja z budúcej partie, Burger a Hanzel. A obaja, ale najmä Burger sa chopia mladého eléva policajného remesla a rozhodnú sa z neho vychovať detektíva podľa svojich predstáv.  (Viac info)

  • 3. Števa Opremčáková – V Írsku prší inak

    Silne emocionálny príbeh ženy, ktorá v návale pnutia života ukončila všetko “slovenské” a v znamení hesla, že zmena je nádej, sa vybrala do Írska zarobiť, ale hlavne nájsť samu seba. Typický žensky napísaný román autorky z Košíc rozpráva o všetkom čo ju stretlo a neminulo na jej životnej púti sebapoznávania – láska k zadanému mužovi, potrat, všemožné druhy citového upírstva a príkoria zo strany zamestnávateľov. Autorka pútavo približuje typický írsky naturel, ako aj drsnú írsku prírodu a formou autobiografického vyznania s hlbokým citom popisuje, ako sa s ním ona i jej slovenské kamarátky popasovali. S témou sa vysporiadava z hĺbky milujúcej duše, uvedomujúc si pritom, že často upadá do tragikomickej polohy. Dokáže sa v ďalekom upršanom a zelenom Írsku vymaniť z metastáz zakázanej lásky, kvôli ktorej opustila domov? (Viac info)

  • 4. Dominik Dán – Cela číslo 17

    Ďalší brilantný triler populárneho Dominika Dána sa opäť opiera o skutočný príbeh z deväťdesiatych rokov. Profesor Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17 s tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho vedomosti na prípravu syna na maturitnú skúšku. Za odmenu prevelí profesora z mangľovne do administratívy.

    Profesor začne z dlhej chvíle písať pamäti. K jeho zápiskom sa dostane detektív Krauz. Z textu pochopí, že na profesorovom odsúdení nie je niečo v poriadku. Poprosí priateľa Chosého o pomoc. Začne sa pátranie na vlastnú päsť.  (Viac info)

  • 5. Katarína Gillerová – Cudzie spálne

    Dvadsaťšesťročná Radka pracuje v realitnej kancelárii a vďaka svojej práci sa vžíva do zložitých osudov rodín, ktoré sa snažia vyriešiť svoj bytový problém. Ani ona to nemala v živote ľahké, keďže v útlom detstve stratila mamu a vyrastala iba s otcom, ktorý často striedal partnerky.

    Keď jej šéf zverí dôležitú zákazku – predaj krásnej starej vily -, Radka má pocit, že všetko sa konečne mení k lepšiemu. Udalosti okolo predaja vily však jej život zamotajú oveľa väčšmi, ako by si vedela predstaviť…  (Viac info)

  • 6. Jo Nesbo – Sněhulák

    Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů z práce a chválí manžela a syna, jakého postavili v zahradě krásného sněhuláka. Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Syn si všimne, že sněhulák je obrácen tváří k domu a jeho černé oči hledí přímo dovnitř. Ráno je Birte pryč. Zmizela bez stopy. Jen sněhulák má kolem krku její šálu.

    Vrchní komisař Harry Hole dostává tajemný dopis s podpisem “Sněhulák” a také novou kolegyni Katrine Brattovou, která si v tajuplnosti se Sněhulákem nezadá.  (Viac info)

  • 7. Denisa Ogino, Evita Urbaníková – Sushi v dushi

    Jedinečná knižka o Slovenke, ktorá prežila desať rokov v malom japonskom meste s manželom, ktorého ľúbila. S manželom, ktorý ľúbil ju. Ale spôsoby ich lásky boli také rozdielne, že sa aj s malým synom musela vrátiť domov…

    Čítajte neuveriteľne ľudskú sondu do japonskej kultúry vzťahov, čítajte o tom, že mentalita národov je silnejšia ako láska dvoch ľudí. Čítajte a spoznajte krajinu vychádzajúceho slnka očami Slovenky, ktorá pracovala a žila ako oni. Ako Japonci. V duchu ich tradícií, ich zvykov, ich spôsobu života. (Viac info)

  • 8. J.R.R. Tolkien – Hobit

    Hobit je kniha dejovo spojená s trilógiou Pán Prsteňov. Autor, povzbudený čitateľským úspechom, ktorý nasledoval po vydaní Hobita (prvý raz vyšiel v roku 1937), sa rozhodol pokračovať v príbehoch Stredozeme a rozšíriť ich; tak sa zrodil trojdielny román Pán Prsteňov a Silmarillion. Žriedlom spisovateľovej inšpirácie boli grécka, rímska, keltská a anglosaská mytológia, artušovské, karolínske a germánske legendy.

    V jeho diele sa prejavilo všetko, čím bol: tvorivým spisovateľom, filológom, historikom, etnografom, znalcom mýtov, geografom, filozofom, umelcom a oddaným kresťanom. Tolkienovo rozprávačské majstrovstvo spočíva vo vytvorení vlastnej, originálnej mytológie.  (Viac info)

  • 9. Vita Jamborová – Nevera ako dôvod

    Tak veľmi chceme byť šťastní, že niekedy kradneme šťastie niekomu inému… Soňa a Kristína mali ženatých milencov, Marcela milovala vydatú ženu, vydatá Nela si našla náhradu za manžela a Ivana sa nevedela rozhodnúť pre jedného muža, preto mala dvoch naraz. Tak vznikol ich “trojuholníkový klub”. Ibaže dve z nich sú teraz mŕtve a na rade je tretia…

    Kto je vrahom žien z tohto klubu a prečo to robí? Kristína, Soňa a Nela – tri priateľky, ktoré zostali nažive, nevedia, že vrah si už ďalšiu obeť vybral a je to len otázka času, kedy dotyčná zomrie. (Viac info)

  • 10. Felix Francis – Hazardná hra

    Pre Nicholasa „Foxyho“ Foxtona sa riziko stalo neoddeliteľnou súčasťou života už v časoch jeho úspešnej džokejskej kariéry, ktorú predčasne ukončilo ťažké zranenie. Ako nezávislý finančný poradca sa špecializuje na vysoko rizikové investície, podobne ako jeho priateľ a kolega Herb Kovak, s ktorým ho spája láska k dostihovému športu.

    Keď sa spolu vyberú na Veľkú národnú cenu, Kovaka priamo pred Foxtonovými očami ktosi zastrelí spôsobom nápadne pripomínajúcim popravu. Nicholas nechápe, kto by mohol mať záujem na Herbovej smrti, a postupne si začne klásť otázky, ako dobre poznal svojho priateľa a čo vlastne vie o svojich zamestnávateľoch… (Viac info)

  • 11. Gaelen Foley – Môj zvrhlý markíz

    Keď sa Max St. Albans, neslávne známy ako Diabolský markíz, rozhodne vrátiť česť rodinnému menu, uvedomuje si, že jediný spôsob, ako to dosiahnuť, je nájsť si dokonalú nevestu – krásnu urodzenú dievčinu s nepoškvrnenou povesťou.

    Svojráznej mladej dáme Daphne Starlingovej, ktorá mu padne do oka, nechýba ani krása, ani urodzený pôvod, ibaže odmietnutý nápadník jej takmer zničil povesť. Max si zaumieni urobiť čokoľvek, len aby dokázal, že londýnske klebety nemajú pravdu, a aby zároveň presvedčil vyvolenú svojho srdca, že aj zvrhlý markíz môže byť dokonalým manželom. (Viac info)

  • 12. Dominik Dán – Červený kapitán

    Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu privolajú začínajúceho detektíva z oddelenia vrážd Richarda Krauza a jeho staršieho kolegu Eduarda Burgera.

    Onedlho zistia, že o odhalenie skutočnej príčiny smrti nebohého kostolníka nemá záujem ani cirkev, ani vyššie miesta… Začnú rozmotávať klbko záhad zapadaných prachom a vôbec netušia, že sa nechtiac dostanú na stopu najväčšej záhady, akú kedy na oddelení vrážd riešili…  (Viac info)

  • 13. Dominik Dán – Noc temných klamstiev

    Richard Krauz a Jozef Fischer zvaný Chosé pracujú na oddelení vrážd v Našom Meste už veľmi dlho. Vyše dvadsaťpäť rokov sa snažia zmieriť so skutočnosťou, že medzi pojmy zákon, právo a spravodlivosť sa nie vždy dá vpísať znamienko rovná sa, ale skôr otáznik. Niekedy aj výkričník.

    Napriek všetkým prekážkam sa im občas podarí vylúštiť záhadu podrezanej a znásilnenej študentky alebo rozstrieľaného podnikateľa či utýraného chlapca, a vraha napokon vypátrajú a zatknú. Či si svoj čin aj odsedí, už nie je ich starosť, na to sú tu iní. Mocnejší. A práve oni občas dokážu skomplikovať život nielen dvojici detektívov, ale aj ich kolegom, a dokonca aj ich rodinám.  (Viac info)

  • 14. Stieg Larsson – Muži, kteří nenávidí ženy

    Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou.

    Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii. (Viac info)

  • 15. Todd Burpo, Lynn Vincentová – Nebo nie je výmysel

    Keď sa malý Colton Burpo uzdravil zo zápalu slepého čreva, celá rodina jasala. Bol to priam zázrak. Nikto však ani len netušil, aký príbeh sa v najbližších mesiacoch začne vynárať v chlapcových spomienkach – príbeh krásny a nezvyčajný o ceste do neba a naspäť.

    Len trojročný Colton vyrozprával rodičom, ako počas operácie opustil svoje telo. Dokázal, že neklame, keď presne popísal, čo robili rodičia v inej časti nemocnice, kým on ležal na operačnom stole. Vylíčil, ako navštívil nebo, a opakoval slová ľudí, ktorých tam stretol, hoci predtým ich nikdy nevidel, ba dokonca spomenul udalosti, čo sa odohrali dávno predtým, než prišiel na svet. Navyše ohromil rodičov opismi a záhadnými podrobnosťami o nebesách presne podľa Biblie, hoci nevedel čítať. (Viac info)

  • 16. Dominik Dán – Popol všetkých zarovná

    Naozaj neobyčajný detektívny román! Napísal ho človek, čo do detailov pozná policajné prostredie, podsvetie i praktiky tajných služieb. Často je však ťažké rozlíšiť, kto je kto. Detektívi Krausz a Fischer z oddelenia vrážd v Meste sa pri vyšetrovaní smrti mafiána Malého Pavúka, pobočníka Miroslava Stehlíka alias Bossa, dostanú k magnetofónovej kazete, na ktorej sa nebohý Malý Pavúk dohaduje s neznámym mužom na nejakom únose.

    Neskôr za podozrivých okolností vybuchne auto policajta Róberta Eliáša. Ukazuje sa, že vedel niečo o spolupráci tajnej služby a mafie pri únose syna vysokého predstaviteľa Republiky…  (Viac info)

  • 17. Jana Benková – Slečna nebezpečná

    Mám čerstvých tridsať, voľné krídla, milujem život, milujem chlapov – ale každého len chvíľku, a asi v tom je tajomstvo môjho konštantného pocitu šťastia. Veď čo nás vie vždy potrápiť najviac? Chlapi! Ja sa neumáram. Ja žijem! Riadim sa heslom, že môžem mať každého, na ktorého ukážem prstom. Ale veď to môže každá z nás, len treba nájsť správny kľúč, ako na nich.

    Načo sa viazať na jedného, keď sú ich plné ulice a medzi nimi tóóóóľko veľa zaujímavých a krásnych a sexi a… Pred mojou mamou to takto, samozrejme, nehovorím, ale je to tak. Som „slečna nebezpečná“ a možno mi to ani neuveríte, ale môj život je jednoducho super!  (Viac info)

  • 18. Jana Benková – Máš, čo si chcel, miláčik!

    Lina prichytí manžela pri nevere a zrúti sa jej svet. Až neskôr si však uvedomí, že jej manžel vlastne pomohol a postupne objavuje, ako vyzerá svet mimo zlatej klietky, v ktorej žila. Príbeh je o tom, ako sa zo zakríknutej, tichej mladej ženy postupne môže stať sebavedomá žena, ktorá vie, čo chce. Ale aj o tom, že ženská pomsta je ešte sladšia než váš najobľúbenejší čokoládový bonbón…

    Nový sexi román k rannej káve pre ženy o hazardovaní s láskou od autorky bestsellerov „Lekcia od princeznej“, „Pralinky s chilli“ a „Slečna nebezpečná“. (Viac info)

  • 19. Gaelen Foley – Môj neodolateľný gróf

    Keď Jordan Lennox, gróf z Falconridgea, spozná krásnu Maru Bryceovú, stačí mu jediný pohľad, aby pochopil, že je to žena jeho života. Ich cesty sa však vzápätí rozídu, pretože Jordana, ktorý prešiel náročným výcvikom v Škótsku, čaká nebezpečná tajná misia v službách klubu Inferno.

    Prejde dlhých dvanásť rokov, kým osud znovu zvedie Jordana a Maru dohromady. Obaja sú už starší, múdrejší, doráňaní trpkými skúsenosťami, ale v hĺbke duše nezmenení. A tak nečudo, že hneď pri prvom stretnutí po rokoch to medzi nimi opäť zaiskrí… (Viac info)

  • 20. Dominik Dán – Sára

    Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu nezanechal jedinú stopu.

    Prípad nenapreduje, pokým neznámy dobrodinec nepošle na Oddelenie vrážd záhadný balíček. Je v ňom videokazeta s nahrávkou bankárovej vraždy. Aj tvár muža, čo strieľa… A všetci ho dobre poznajú! Ale zatne sa a nechce prehovoriť, hoci vie, že mu hrozí najťažší trest. Je však muž z videokazety naozaj vrah?  (Viac info)