blog

Novinka autora Da Vinciho kódu vychádza už v máji!

utorok 15. januára 2013 21:14
Ut 15.01. 2013 21:14

Včera sme uverejnili pomerne podrobný prehľad knižných hitov, ktoré nás tento rok čakajú a už dnes je jasné, že ten najväčší nám tam chýba. Jeden z najúspešnejších autorov na svete, autor svetoznámych bestsellerov ako Da Vinciho kód, Anjeli a démoni  a Stratený symbol, Dan Brown vydáva novú knihu! Novinka so sľubným názvom Inferno vychádza v angličtine už 14. mája 2013.

Robert Langdon je späť a tentoraz na neho čaká Peklo

Správu, o ktorej sa v kuloároch šepkalo už nejaký čas dnes potvrdilo vydavateľstvo Transworld. V najnovšom románe Dana Browna sa opäť stretneme s hrdinom jeho predchádzajúcich románov Robertom Langdonom, ktorý sa bude tentoraz sústrediť na tajomstvá, ktoré vraj obopínajú jedno z najväčších literárnych diel v histórii.

Keďže román sa má odohrávať vo Florencii a názov románu je Inferno, pôjde pravdepodobne o svetoznámu Božskú komédiu od Dante Alighieriho a jej prvú časť Peklo. Ostatne potvrdil to aj samotný Dan Brown, keď prehlásil: “Aj keď som študoval Danteho Peklo ako študent, až pri výskume vo Florencii som si uvedomil ten pretrvávajúci vplyv Danteho diela na moderný svet. Už sa neviem dočkať, ako vo svojom novom románe zoberiem čitateľov na cestu do tejto tajomnej oblasti… do sveta kódov, symbolov a viac než dostatočným počtom tajných uličiek.”

Dan Brown nesklamal svoju povesť milovníka hlavolamov

Na svete by sme asi len ťažko hľadali známejšieho milovníka hlavolamov a kódov, ako je práve Dan Brown. A potvrdil to aj tentoraz. Pri oznámení nového románu sa dôsledne vyhol jeho názvu. Na ten museli prísť jeho fanúšikovia na sociálnych sieťach.

Stačilo, ak správu o jeho novom románe zdieľali na Facebooku, alebo na Twitteri s hashtagom #DanBrownToday a ich profilová fotka bola automaticky nahratá do mozaiky, ktorej kompletizácia odhalila názov románu. Lavínová reakcia na seba samozrejme nenechala dlho čakať a masové zdieľanie zabralo len pár hodín.

V slovenčine už na jeseň

A najlepšia správa na koniec. Vydavateľstvo Ikar už potvrdilo, že najnovší román Dana Browna Inferno by mal vyjsť v slovenčine najneskôr na jeseň 2013. Už v januári sa tak môžeme tešiť na mimoriadne zaujímavý knižný rok 2013.