blog

DVD tipy: Aktuálne filmy plné smiechu, lásky i napätia

streda 6. februára 2013 01:22
St 6.02. 2013 01:22

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého

  • Cary Fukunaga – Jana Eyrová

    Rovnomenný román spisovateľky Charlotte Brontëovej patrí medzi klenoty svetovej literatúry. Aj sfilmovaný bol už niekoľkokrát. Ale najnovšia verzia sa mnohým vryla do pamäte a uchvátila ich. Pozrite si krásnu mladú herečku Miu Wasikowsku a rýchlo napredujúcu hviezdu Michaela Fassbendera v príbehu lásky z 19. storočia. (Viac info)

  • William Friedkin – Zabiják Joe

    Druhým tipom je film na celkom aktuálnu tému. Máme krízu, ale nielen peňazí – aj morálnych hodnôt. Mladý muž upadne do dlhov. A to nie je všetko – jeho život je v nebezpečenstve. Je tu však riešenie. Najme si policajta, ktorý si privyrába ako nájomný vrah, aby zabil jeho matku. Zvyšok plánu je jednoduchý – zhrabnúť poistenie a byť za vodou. Ale také ľahké to asi nebude… Vraha hrá Matthew McConaughey, sedí mu taká rola? (Viac info)

  • Jay Roach – Volte mě!

    Sloboda, voľnosť, prosperita Ameriky. Kandidáti Cam Brady (Will Ferrell) a Marty Huggins (Zach Galifianakis) sa o žiadnu z týchto tém nezaujímajú. V tomto filme, ktorý môžeme pokojne označiť ako zábavnú frašku, bojujú o kreslo v kongrese Severnej Karolíny. Keď sa po štyroch funkčných obdobiach zapletie Brady do škandálu, vplyvné sily v pozadí proti nemu podporia nováčika Hugginsa. Den volieb sa blíži a dvaja rivali sa stretnú v tej najšpinavšej a najzábavnejšej politickej bitke. Teda, aspoň do ďalších volieb. (Viac info)

  • Rian Johnson – Looper

    Looperi sú nájomní zabijaci, ktorí pracujú pre zločineckú organizáciu. Ich úloha je tradičná: osoby, ktoré sú pre združenie nejakým spôsobom nepohodlné, zastrelia a zbavia sa tela. Odmenu za vykonanú prácu potom vždy nájdu priamo pri svojej obeti. A za svoju krvavú prácu sú platení naozaj veľmi dobre. Existuje pre nich len jediné pravidlo – za žiadnu cenu nesmú nechať svoj cieľ utiecť. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patrí medzi looperov, spoľahlivo vykonáva svoju prácu a užíva si luxusný život. To platí až do chvíle, keď dostane ďalšiu zakázku. K jeho veľkému prekvapeniu sa totiž pred jeho pripravenou zbraňou objaví on sám, len o niečo starší (Bruce Willis). Táto situácia sa mohla stať len vďaka zvláštnosti tejto práce – organizácia looperom totiž ich „klientov“ posiela z budúcnosti. (Viac info)

  • Steve Sacks, Dustin McKenzie – Monster High: Proč se příšerky zamilovávají & Hrůzy páteční noci

    Príšerky z Monster High sa vracajú v dvoch výstredných príbehoch! Keď Frankie Stein zistí, že sa so svojimi kamarátmi nemôže zúčastniť šampionátu na koliečkových korčuliach, musí konať! Presvedčí ostatných o tom, že ak skúsia využiť “silu príšerok”, nič nemusí byť ešte stratené. V druhom filme, ktorý je súčasťou tohto balenia, sa dvaja pohľadní mladíci pokúsia ukoristiť srdce Draculaury skôr, než oslávi svoje sladké 1600. narodeniny. Podarí sa im to? (Viac info)

  • Wellness cvičenie v tehotenstve a po pôrode

    DVD je určené pre všetky budúce mamičky, ktoré sa chcú aj počas tehotenstva hýbať a zdravo športovať, ktoré chcú predchádzať ťažkostiam, ako preťažený chrbát, bolesti v krížoch, opuchy nôh, či kŕčovým žilám. Cvičenia majú pozitívny vplyv na tlak krvi aj správne držanie tela, zvyšujú a udržiavajú pružnosť svalov, no predovšetkým pripravia ženu na pôrod a zároveň uľahčia zotavenie po pôrode.
    Vďaka DVDčku si môžete zacvičiť priamo doma. (Viac info)