blog

DVD tipy: Zbavme sa zimy (nielen) s humorom!

streda 27. februára 2013 10:02
St 27.02. 2013 10:02

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého

Hotel Transylvánie

Na úvod si dáme, netradične, animák! Málokto o Draculovi vie, že nie je len princom temnoty, ale tiež vlastníkom štýlového Hotelu Transylvánia – luxusného päťhviezdičkového rezortu, kde sa všetky monštrá sveta (teda Frankenstein, Múmia, vlkolaci, zombie, neviditeľný muž a kopa ďalších) môžu dostať ďaleko od všetkých a byť len sami sebou v bezpečnom prostredí bez ľudí. Ale pre Draculu existuje ešte oveľa dôležitejší dôvod, prečo držať obyčajných smrteľníkov ďalej od Hotelu Transylvánia. Chce ochrániť Mavis, svoju milovanú tínedžerskú dcéru. Mavis totiž chce opustiť hniezdo a preskúmať veľký svet za hranicami hotela. (Viac info)

 

Lee Toland Krieger – Celeste a Jesse navždy

Celeste a Jesse spolu chodili už na strednej škole. Skoro potom sa vzali a teraz, na prahu tridsiatky, stoja na križovatke. Zatiaľčo ona zažíva úspechy v podnikaní, Jesse je nezamestnaný, bez chuti do života. Celeste má pocit, že ak by sa rozviedli teraz, mohli by zostať priateľmi. Jesse, napriek tomu, že Celeste stále miluje, jej rozhodnutie pasívne prijíma. Celestine predstavy sa ale líšia od reality. Začne si uvedomovať,aké chyby v manželstve urobila. Rozhodne sa ich napraviť? Komédia s dávkou romantiky ako vyšitá. (Viac info)

 

Ole Bornedal – Kletba z temnot

Všetci vieme, že odreagovať sa dá dobre i pri horore. A, úprimne, mnohé horory sú často skôr komédiami. Či je to aj tento prípad nechám na vás, rozhodne však vyzerá zaujímavo! Film rozpráva príbeh bývalých manželov Clyda a Stephanie a ich dvoch malých dcér. Jedného dňa si mladšia dcéra Em kúpi na blšom trhu tajomnú skrinku. Od tej doby sa začnú s dievčatkom diať zvláštne veci. Em je skrinkou úplne posadnutá, nosí ju všade so sebou, je nervózna a agresívna. Zdá sa, že skrinku nemala otvárať… (Viac info)

 

Nitro Circus

Nitro Circus ponúka adrenalínom nabité kaskadérske výkony, ktoré sme doposiaľ nevideli, i smiešne kúsky v podaní jazdcov svetovo preslávenej skupiny Nitro Circus pod taktovkou Travisa Pastrana. Tento čistý šialenec, jeden z najznámejších predstaviteľov motocyklovej akrobacie, je hlavnou postavou skupiny neohrozených, odvážnych a vynaliezavých bláznov, ktorá predvádza tie najnebezpečnejšie výkony v plnej kráse… a len pre nás! (Viac info)

 

 

Pascal Laugier – Tajemný muž

Ak by niekto chcel ďalší rozmer strachu, je tu nasledujúci príbeh. Nad mestečkom Cold Rock v USA sa vznáša hrozba: behom posledných rokov odtiaľto bez stopy zmizlo niekoľko detí. Poverčiví obyvatelia mesta hovoria o Tajomnom mužovi, postave, ktorá si odnáša deti a nikdy ich nevracia späť. Julia v mestečku žije a pracuje ako zdravotná sestra, strašidelnému príbehu ale nevenuje pozornosť. Jednej noci ju prepadne zvláštny pocit a keď sa pozrie do synovej izby, nájde len prázdnu posteľ. Rýchlo zbehne zo schodov a vo dverách vidí stáť Tajomného muža, ktorý v náručí drží jej syna Davida. (Viac info)

 

Jan Tománek – Kozí příběh se sýrem

Koza s hlasom Jiřího Lábuse sa vracia v novom príbehu. Ten predošlý bol totiž megaúspešný. Z temných zákutí pražských ulíc nás Koza zavedie tentokrát do sveta českých rozprávok. Kuba s Mácou sa usadili v syrovom kráľovstve a živia sa syrárčinou. Jednej noci ich ale unesie čert a ich statočné deti, Honzík a Zuzanka, sa ich spolu s Kozou vydajú nájsť a zachrániť. Pomáhať im budú mimo iných Dlouhý, Široký a Bystrozraký – nakoniec všetci zistia, že cesta do pekla môže byť nielen zábavná, ale môže skončiť i na nečakanom mieste… (Viac info)