blog

Knižné tipy: Najočakávanejšie tituly roka prichádzajú!

pondelok 18. marca 2013 00:01
Po 18.03. 2013 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • J.K. Rowlingová – Prázdne miesto

    Ak niekto dosiahne tak fenomenálny úspech, ako J.K. Rowlingová so svojím Harry Potterom, asi sa dá len ťažko napísať niečo ďalšie bez toho, aby očakávania neboli príliš vysoké. Aj preto sa zdá byť dobrých ťahom, že Jo sa tentoraz odpútala od literatúry pre mladých a napísala čistokrvný román pre dospelých so všetkým, čo máme radi – čierny humor, odhaľovanie tajomstiev, sociálna kritika, ale aj dokonalý opis prostredia malého mestečka, ktoré sú jednoducho všade na svete rovnaké. Ak máte chuť na J.K. Rowlingovú pre dospelých, určite siahnite po jej románe Prázdne miesto. (Viac info)

  • Zadie Smith – NW

    Zadie Smith napísala do tejto chvíle štyri romány a každý jeden z nich sa stretol s obrovským ohlasom. Inak tomu nie je ani s jej knihou jednoducho nazvanou NW. Aj tentoraz nás Zadie vezme do Londýna, aký z turistických prechádzok mestom nepoznáme. Je to Londýn, ktorý pôsobí ako obrovský hrniec, v ktorom sú premiešané všetky národnosti sveta. Plocha ohraničená niekoľkými londýnskymi ulicami je podkladom pre farebnú koláž zlepenú z dovolenkových fotiek, stratených vecí a novinových výstrižkov. Večierky so známymi, kriminálny prípad z obchodu na rohu ulice, zranený pes, možno dokonca mŕtvy, smiech rozmaznaných detí a ticho po tých potratených, príliš živé matky. (Viac info)

  • David Mitchell – Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta

    Meno Davida Mitchella sa stalo všeobecne známym hlavne vďaka filmovej verzii jeho vynikajúceho románu Atlas mrakov. Ale tento autor píše skvelé knihy už dlhé roky. Jednou z nich je aj jeho zatiaľ najnovší román Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta, Ten nás prenesie do zeme, ktorá sa už stáročia izoluje od okoholitého sveta. Je to Japonsko v 18. storočí. Ako všade, aj tu však existuje výnimka – maličký umelý prístav, na ktorom žijú európski obchodníci. Jedným z nich je aj Jacob de Zoeta, ktorý sa zamiluje do dcéry samuraja. V tých časoch je však niečo také neprípustne…  (Viac info)

  • Peter Stoličný – Rozprávky o dopravných značkách 1

    Čo je lepšie ako rozprávky, ktoré u detí vybudujú pozitívny vzťah ku knihám? Rozprávky, ktoré ich zároveň naučia niečo užitočné. A ako už názov prezrádza, v tomto prípade sa zoznámia s dopravnými značkami. Zoznámte sa s novým vydaním knižky Petra Stoličného, v ktorej sa deti prostredníctvom 20 rozprávok pútavou a vtipnou formou učia základy o dopravných značkách a prvé pravidlá cestnej premávky.  Knižka je bohato ilustrovaná kresbami od akademickej maliarky Viery Kardelisovej. Súčasťou knihy je aj kvíz, prostredníctvom ktorého si deti spolu s rodičmi môžu overiť nadobudnuté znalosti. Urobte radosť svojim deťom a ponorte sa spoločne do sveta príbehov o dopravných značkách, autách a cestnej premávke. (Viac info)

  • Dan Brown – Inferno

    Najočakávanejšia kniha roka už v predaji! Zatiaľ síce len v angličtine, ale verím, že nadšení fanúšikovia Dana Browna si nenechajú ujsť príležitosť byť medzi prvými, kto si ju budú môcť prečítať. V jeho najnovšom románe Inferno sa opäť stretneme s legendárnym špecialistom na kódy a tajné znamenia Robertom Langdonom, ktorý tentoraz zavíta do Talianska. V starobylej Florencii natradí na tajomstvo jedného z najslávnejších literárnych diel sveta – Danteho Božskej koméedie. Nové dobrodružstvo na seba nenechá dlho čakať… (Viac info)