blog

DVD tipy: Čo sa naozaj oplatí vidieť!

štvrtok 18. apríla 2013 16:47
Št 18.04. 2013 16:47

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Peter Jackson – Hobit: Neočekávaná cesta Steelbook

    Špeciálne vydanie Blu-ray obsahuje hneď dva disky plné bonusov a videoblogov z natáčania. Samotný film sleduje cestu hlavnej postavy, Bilba, ktorý sa neočakávane ocitne na dobrodružnej výprave naprieč Stredozemou. Cieľom cesty je nárokovať si padnuté trpasličie kráľovstvo, ktoré vyplienil drak a teraz v ňom stráži kráľovský poklad. Cesta do divočiny vedie cez tajomné kraje, kde sa to hemží najzvláštnejšími bytosťami Stredozeme. Fantasy svet znovu ožíva, vo veľkolepom spracovaní plnom špeciálnych efektov a nádherných záberov prírody. (Viac info)

  • Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner – O myške a medveďovi

    Príbeh neobyčajného priateľstva medzi medveďom a myškou. Ernest je medveď. Chudobný a často hladný hudobník. Pri hľadaní niečoho pod zub chytí malú myšku Celestinu, ktorá utiekla zo svojho podzemného myšieho sveta. Aby Celestina neskončila v Ernestovom prázdnom žalúdku, uzavrie s ním dohodu. Keď ju nezje, ukáže mu miesto, kde môže získať hromadu čokolády, bonbónov a tých najlepších sladkostí. To, čo začína medzi namrzeným Ernestom a ukecanou Celestinou ako vzájomná dohoda, prerastie v neobyčajné priateľstvo. (Viac info)

  • John Huston – Nezničitelní

    Akčná dráma legendárneho režiséra Johna Hustona s Burtom Lancasterom, Audrey Hepburn a Lillian Gish v hlavných úlohách, je drsnou americkou ságou plnou pýchy, predsudkov a vášne. Rachel Zacharyová (Hepburn) sa narodila ako indiánka, ale tajne ju adoptovali belosi. Akonáhle jej pôvod vyjde najavo, stáva sa terčom bezuzdného rasizmu a brutality. Indiáni ju chcú späť, miestni belosi si prajú jej smrť a jej jedinou nádejou na prežitie je muž (Lancaster), ktorý bude čeliť najstrašnejšiemu boju svojho života – musí zachrániť ženu, ktorú miluje! (Viac info)

  • Jiří Vejdělek – Muži v naději

    Svieža komédia teraz príde vhod! Môže byť nevera základom šťastného manželstva? Šarmantný Rudolf je o tom presvedčený: „Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit!” Rudolf s úspechom uplatňuje svoju divokú teóriu v každodennej praxi, a to s neutíchajúcim elánom, ktorý je u čerstvého šesťdesiatnika závideniahodný. O to viac ale nechápe naivitu svojho zaťa Ondreja, ktorý pre samé svedomité plnenie povinností nevníma, ako nebezpečne sa jeho žena Alica začína nudiť. Milujúci otecko a kamarátsky svokor Rudolf preto ponúkne Ondrejovi niekoľko overených rád, ako vniesť do manželstva potrebný vzruch. Česká komédia ako sa patrí! (Viac info)

  • Christopher McQuarrie – Jack Reacher: Poslední výstřel

    Tento thriller vznikol na motívy bestselleru Leeho Childa. Na filmové plátno bývalý vojenský vyšetrovateľ Jack Reacher (Tom Cruise), aby rozpútal dokonalé krimi. Všetky dôkazy o ohavnom zločine ukazujú na jediného podozrivého, ktorý už sedí vo väzbe. Ten však na svoju obranu prenesie len jedinú vetu: „Zožeňte Jacka Reachera!“ Zákon má svoje hranice, Reacher ale nie. A tak sa púšťa do boja za pravdu. Do cesty sa mu ale postaví nečakaný nepriateľ, skúsený násilník, ktorý má skryté tajomstvo. (Viac info)

  • Tom Tykwer, Lana Wachowski, Andy Wachowski, David Mitchell – Atlas mraků (kolekce)

    Nedobrovoľný cestovateľ plaviaci sa v roku 1850 cez Tichý oceán, vydedený skladateľ obstarávajúci si neisté živobytie v Belgicku medzi 1. a 2. svetovou vojnou, ambiciózna novinárka píšuca v Kalifornii v dobách, keď tam bol guvernérom Ronald Reagan, márnotratný nakladateľ ukrývajúci sa pred veriteľmi zo zločineckého podsvetia, geneticky modifikovaná jedlonosička čakajúca na smrť a Zachry, mladý ostrovan zažívajúci súmrak vedy a civilizácie – to sú rozprávači Atlasu mrakov, ktorí odkiaľsi z tmavých chodieb dejín počujú dozvuky ostatných príbehov. Každý záchvev ozveny viac či menej pozmeňuje ich vlastné osudy. V tejto špeciálnej kolekcii sa nachádza film, ktorý bol nedávno v kinách a šokujúco zaujal davy divákov a tiež kniha, podľa ktorej snímka vznikla. (Viac info)