blog

DVD tipy: Veľa krvi, kontroverzie i smiechu

pondelok 20. mája 2013 23:58
Po 20.05. 2013 23:58

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Tom Hooper – Bídníci

    Film vznikol podľa slávnej rovnomennej románovej predlohy. Bedári sa odohrávajú vo Francúzsku 19. storočia. Rozprávajú podmanivý príbeh zmarených snov, neopätovanej lásky, vášne, obety i spásy a prinášajú nadčasové svedectvo o schopnosti ľudskej duše prežiť. Hugh Jackman predstavuje bývalého väzňa Jeana Valjeana, ktorého potom, čo porušil pravidlá podmienečného prepustenia, celé desaťročia prenasleduje nemilosrdný inšpektor Javert (Russell Crowe). Keď sa Valjean ujme Cosette, dcéry robotníčky Fantine (Anne Hathaway), zmení mu to život. A čoskoro sa zmení aj život celého Francúzska.
    (Viac info)

  • Quentin Tarantino – Nespoutaný Django

    V hlavnej úlohe filmu kontroverzného a hlavne krv milujúceho scenáristu a režiséra Quentina Tarantina sa predstavuje Jamie Foxx ako otrok Django, ktorý pod prísľubom Djangovej slobody nasleduje nájomného lovca ľudí, zubára Kinga Schultza (Christoph Waltz). Django je poháňaný ešte ďalšou silnou emóciou. Túži nájsť a oslobodiť svoju ženu, o ktorú ho pred dávnou dobou pripravil obchodník s otrokmi. Tarantino opäť nesklamal, podobne kontroverzný film len tak ľahko nenájdete.
    (Viac info)

  • Josef Mach – Rodná zem

    Tento hudobno-tanečný film možno na jednej strane vnímať ako úprimnú oslavu ľudovej umeleckej tvorivosti, na stane druhej zas ako pestrofarebnú komunistickú propagandu. Jeho príbeh rozpráva o mladých ľuďoch z rôznych kútov Slovenska, ktorí sa stávajú nadšenými a oduševnenými členmi profesionálneho súboru ľudových piesní a tancov. Film rámcujú ilustratívne obrázky podmanivej slovenskej krajiny, ale aj choreograficky dôsledné rekonštrukcie folklórnych tradícií, prezentovaných v dobovo štylizovanej podobe.
    (Viac info)

  • Eran Creevy – Chceš pěstí?

    Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donútený opustiť svoj islandský úkryt a vrátiť sa do Londýna, kde sa jeho syn zaplietol do spackaného lúpežného prepadnutia. Detektív Max Lewinsky ihneď zacíti šancu, ako muža, ktorého dlhé roky neúspešne prenasledoval, konečne dolapiť. Keď sa ale ocitnú tvárou v tvár, začnú odhaľovať mohutné sprisahanie, ktoré môže stáť oboch protivníkov život.
    (Viac info)

  • Zuzana Piussi – Od Fica do Fica

    Režisérka Zuzana Piussi začala nakrúcať svoj film zo zúfalstva. Od volieb 2010 do volieb 2012 pozerala udivene okolo seba s otvorenými očami a zaznamenávala. Predvolebné kampane, politikov, ich voličov, demonštrácie proti Gorile, organizátorov týchto protestov… Výsledkom je fascinujúci pohľad na stav spoločnosti po 20 rokoch slobodnej samostatnosti. Slovensko, aké si nechceme pripustiť.
    (Viac info)

  • Andy Fickman – Rodičovský manuál

    Na záver prichádza komédia pre celú rodinu na klasický štýl. Artie a Diane sú starí rodičia – stará škola. Keď ich večne zamestnaná dcéra potrebuje pomoc, nemôžu než súhlasiť. Požiada ich, aby sa postarali o jej deti, ľahká úloha to ale nebude. Ani chvíľku si neodpočinú a šialenstvo dorastie veľkých rozmerov – generačná priepasť je totiž poriadne cítiť. Starí rodičia ale situáciu berú ako druhú šancu na nápravu rodičovských chýb a pokúsia sa dať rodinu dohromady.
    (Viac info)