blog

DVD tipy: Hity strieborného plátna so slávnymi hercami konečne na DVD!

streda 12. júna 2013 00:30
St 12.06. 2013 00:30

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Richard LaGravenese – Nádherné bytosti

    Ethan Wate nemá ľahké spanie. Oveľa viac než stále sa vracajúce podivné sny ho ale trápi život so samotárskym otcom v pasci konzervatívneho južanského mestečka, z ktorého Ethan zúfalo túži uniknúť.
    Potom sa ale v škole objaví nová spolužiačka, svojská Lena Duchannes, a začnú sa diať zvláštne veci. Lena skrýva tajomstvo – patrí medzi Zaklínačov a v deň svojich 16. narodenín sa bude musieť rozhodnúť, či sa prikloní na stranu dobra alebo zla. Kto sú nádherné bytosti? Vo filme hrá Jeremy Irons i Emma Thompson. (Viac info)

  • Sacha Gervasi – Hitchcock

    Anthony Hopkins, Helen Mirren i Scarlett Johansson predvádzajú skvelé herecké výkony v provokatívnom príbehu o natáčaní jedného z najslávnejších filmov všetkých dôb. Legendárny hollywoodsky režisér Alfred Hitchcock (Hopkins) vždy býval hazardér. Teraz ale zvádza boj s vtierajúcimi sa pochybnosťami o vlastných schopnostiach.
    Napriek tomu je posadnutý túžbou natočiť hrôzu naháňajúci príbeh vraždy, s ktorým filmové štúdio nechce mať nič spoločného. Hitchcock dáva do príprav všetko. Riskuje svoju povesť, svoj dom a dokonca i stratu vlastnej manželky Almy (Mirren). Tá sa nakoniec stane jeho hlavnou oporou. (Viac info)

  • Juan Antonio Bayona – Nic nás nerozdělí

    Maria (Naomi Watts) a Henry (Ewan McGregor) trávia Vianoce na rodinnej dovolenke v Thajsku. Bezstarostne si tu užívajú pohodlie prímorského letoviska až do chvíle, keď sa ich životy náhle obrátia naruby. Bez toho, že by niečo tušili, zemetrasenie na opačnom konci oceánu vyvolalo obrovskú vlnu tsunami… a následne spôsobilo jednu z najväčších prírodných katastrof. Toto je ich príbeh. (Viac info)

  • Anne Fletcher – Výlet s mámou

    Dokonalá komediálna dvojica Barbra Streisand a Seth Rogen vyrážajú na spanilú jazdu! Pôvodne sa u nej chcel len zastaviť. Lenže potom Andy z náhleho popudu svojej matke Joyce navrhne, aby ďalších 8 dní a 3000 kilometrov strávila s ním. Čím ďalej idú, tým sú si bližší. Čaká nás neuveriteľne vtipné dobrodružstvo, ktoré ukáže, že toho tí dvaja majú spoločného možno viac, než si kedy Andy vedel predstaviť. (Viac info)

  • Joachim Rønning, Espen Sandberg – Kon-Tiki

    Nórsky moreplavec Thor Heyerdahl uskutočnil s piatimi priateľmi túto legendárnu, 101 dní trvajúcu a vysoko nebezpečnú plavbu v roku 1947. Strhujúci dobrodružný film mapuje prípravy expedície, ale predovšetkým priebeh plavby šiestich priateľov na vore Kon-tiki, ktorá zásadným spôsobom ovplyvnila históriu a presvedčila verejnosť o skutočnom priebehu osídľovania Polynézie. Vizuálne a technicky skvelo prepracovaný, ale i herecky výborne obsadený film bol nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film a zastupoval Nórsko na rade filmových festivalov. (Viac info)

  • Aliens in the Attic – Příšerky z podkroví

    Pearsonovské deti musia využiť všetkého svojho dôvtipu, odvahy a schopností získaných hraním počítačových hier, aby prekabátili malé zelené húževnaté príšerky, ktoré stroskotali v ich letnom dome. Ale najťažšie zo všetkého, zdá sa, bude zatajiť to celé pred rodičmi! Veselé herecké obsadenie v čele s Ashley Tisdale poteší malého i veľkého diváka. Ako bonusový materiál nás prekvapí alternatívny koniec.(Viac info)