blog

DVD tipy: Kúzla, láska a strhujúce napätie

streda 26. júna 2013 11:56
St 26.06. 2013 11:56

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Sam Raimi – Mocný vládce Oz

    Oz (James Franco) je radový cirkusový kúzelník, ktorý svojimi podvodmi ohuruje divákov (alebo aj nie). Sníva o tom, že raz z neho bude veľký človek, no zároveň o sebe nekonečne pochybuje. Druhú šancu dostane, keď sa nešťastnou náhodou dostane do vzdušného víru, ktorý ho zanesie do zeme, kde sú všetky kúzla skutočné. Všetky okrem tých Ozových. A Možno presne to kúzelná zem potrebuje. Zlá bosorka ju chce celú ovládnuť a, zdá sa, jediný Oz s tým dokáže niečo urobiť.
    (Viac info)

  • Jon M. Chu – G.I. Joe 2: Odveta

    Čo robiť, keď zločinecká organizácia ovládne Biely dom a do rúk sa jej dostane zbraň schopná zrovnať celý Londýn so zemou? G.I.Joe sú späť! Krvilačná nepriateľská organizácia Cobra sa ich snaží namočiť do zločinu, ktorý nespáchali a Joeovia na to kruto doplatia – ich organizácia takmer padne. Nie je iná možnosť, prichádza na radu odveta. Najskôr ale treba nájsť pomoc u starého priateľa, ktorý stál pri zrode Joeov.
    (Viac info)

  • John McTiernan, Renny Harlin, Len Wiseman, John Moore – Smrtonosná past kolekce 1-5

    Newyorský policajt John McClane (Bruce Willis) prišiel do Los Angles navštíviť svoju ženu, ktorá je práve na vianočnom večierku v nedostavanej budove firmy Nakatomi. Do budovy však vtrhne nemecký terorista Hans Gruber so svojou jednotkou a zajme všetkých hostí. Tak sa začal prvý príbeh jednej z najslávnejších filmových ság, na ktorej princípoch stojí veľká časť akčného filmového žánru. Dnes sa v ságe nachádza už 5 filmov, v ktorých sa napätie priamo úmerne zvyšuje s počtom uštedrených kopancov, vystrieľaných guliek a nespočetných výbuchov. Ak máte radi akčné filmy, potešte sa! (Viac info)

  • Richard LaGravenese – Nádherné bytosti

    Ethan Wate nemá ľahké spanie. Oveľa viac než stále sa vracajúce podivné sny ho ale trápi život so samotárskym otcom v pasci konzervatívneho južanského mestečka, z ktorého Ethan zúfalo túži uniknúť.
    Potom sa ale v škole objaví nová spolužiačka, svojská Lena Duchannes, a začnú sa diať zvláštne veci. Lena skrýva tajomstvo – patrí medzi Zaklínačov a v deň svojich 16. narodenín sa bude musieť rozhodnúť, či sa prikloní na stranu dobra alebo zla. Kto sú nádherné bytosti? Vo filme hrá Jeremy Irons i Emma Thompson. (Viac info)

  • Roger Michell – Královský víkend

    Británia stojí na prahu vojny s Nemeckom a americký prezident Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) s manželkou Eleanor (Olivia Williams) pozvú na víkend do ich súkromnej rezidencie anglického kráľa s kráľovnou. Schôdzka je o to významnejšia, že sa jedná o historicky prvú návštevu anglického kráľovského páru v USA. Po prvý raz sa tak stretávajú upäté spoločenské konvencie Angličanov s uvoľnenou americkou morálkou na tej najvyššej spoločenskej úrovni. Režisér Roger Michell (Notting Hill) natočil príjemnú komédiu o tajomných zákutiach lásky a priateľstva na pozadí tejto významnej historickej udalosti.
    (Viac info)

  • neuvedenďż˝ – Mickey – Továreň na smiech

    Na záver prichádza už tradične niečo kreslené. Presne 18. novembra 1928 sa na striebornom plátne po prvý raz objavil malý myšiak menom Mickey a rozhodol sa dobyť svet. O viac než 75 rokov neskôr je stále medzi najobľúbenejšími kreslenými postavičkami. Teraz si môžeme užiť výber najvtipnejších príbehov, ktoré pomohli k zrodeniu legendy. Na DVD sa nich nachádza deväť. A komu by to nestačilo, môže sa pozrieť na ďalšie bonusy, ktoré DVD prináša. (Viac info)