blog

DVD tipy: Úžasné filmy podľa knižných, historických či aktuálnych predlôh

streda 5. júna 2013 00:53
St 5.06. 2013 00:53

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Steven Spielberg – Lincoln

    Tento film nie je z dielne nikoho iného ako Stevena Spielberga a popisuje obdobie posledných štyroch mesiacov života najväčšieho amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Odhaľuje najriskantnejšie a najodvážnejšie rozhodnutia amerického vodcu v dobe, kedy sa vyostruje otázka otroctva a v zemi zúri vojna. Silná ľudská dráma sa odohráva na jej konci. Lincoln môže konflikt ukončiť, ale rozhodne sa hrať vyššiu politickú hru, ktorou je snaha zrušiť otroctvo. Sám sebe musí zodpovedať, či za ňu ďalšie premárnené životy stoja. V ten hviezdny okamih dejín musí Lincoln využiť všetok talent, odvahu a morálnu silu. (Viac info)

  • Taylor Hackford – Parker

    Profesionálny lupič s nekompromisným odhodlaním pomstiť sa brutálnemu gangu, ktorý ho podrazil. Drsný príbeh v štýle film noir sa odohráva v prepychovom a nablýskanom prostredí Palm Beach. Ústrednou postavou filmu držiteľa Oscara, režiséra Taylora Hackforda, je chladnokrvný kultový antihrdina známy z románov spisovateľa Donalda E. Westlakea. Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Nie vždy všetko vyjde podľa plánu… (Viac info)

  • Andy Fickman – Rodičovský manuál

    Artie a Diane sú starí rodičia – stará škola. Keď ich večne zamestnaná dcéra potrebuje pomoc, nemôžu než súhlasiť. Požiada ich, aby sa postarali o jej deti, ľahká úloha to ale nebude. Ani chvíľku si neodpočinú a šialenstvo dorastie veľkých rozmerov – generačná priepasť je totiž poriadne cítiť. Starí rodičia ale situáciu berú ako druhú šancu na nápravu rodičovských chýb a pokúsia sa dať rodinu dohromady. (Viac info)

  • Stephen Chbosky – Ten, kdo stojí v koutě

    Tento film vznikol na motívy obľúbeného románu spisovateľa Stephena Chboskyho. Rozpráva o čerstvom stredoškolákovi menom Charlie. Je to outsider, ktorý všetko sleduje z úzadia až do chvíle, keď ho pod svoje ochranné krídla vezme dvojica starších spolužiakov. Krásna a slobodomyseľná Sam (Emma Watson) a jej odvážny nevlastný brat Patrick sa Charliemu stanú sprievodcami na neznámom území nových priateľstiev, prvých lások, rodiacej sa sexuality, nespútaných večierkov, polnočných projekcií Rocky Horror Picture Show a hľadania dokonalej piesne. (Viac info)

  • Martin Přívratský – Zítra bude líp

    Je január 2010 a Libor Podmol prichádza do USA, kde si v legendárnom obchode od ešte nedávno najlepšieho freeride jazdca kupuje motorku. Začína boj o titul majstra sveta vo Freestyle motokrose. Tento nový atraktívny šport plný nebezpečných skokov vyvolal obrovský záujem fanúšikov a sponzorov po celom svete. Cez divoké začiatky sa český závodník Libor Podmol postupne vypracoval medzi najlepších jazdcov na svete. Jeho fascinujúca cesta zobrazuje svet, v ktorom sa plnia sny, napriek tomu, že niekedy odporujú zákonom gravitácie. (Viac info)

  • Jon Burton, David A. Goodman – Lego: Batman

    Oslava na počesť gothamského Muža roku Brucea Waynea sa v okamihu zmení na chaos, keď na scénu vtrhne Joker bok po boku s partiou zločincov. Batman sa dáva do diela, aby sa s nepozvanými hosťami vyrovnal, lenže jeden z prítomných zločincov mu uniká – Lex Luthor. A spolu s ním tiež dekonštruktor, tajná zbraň, ktorá by v Gothame dokázala navždy zmeniť rovnováhu síl! Zdá sa, že ani s pomocou Robina nebude Batman na zločineckú bandu stačiť. A tak prichádza Superman, Wonder Woman i Green Lantern, aby sa zapojili do akcie, ktorá môže zasiahnuť celý LEGO svet. (Viac info)