blog

Knižné tipy: Dobrá kniha je ako víno, čas jej neškodí

pondelok 17. júna 2013 00:18
Po 17.06. 2013 00:18

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Monika Kompaníková – Hlbokomorské rozprávky

    Dobrých a ešte aj krásne ilustrovaných rozprávkových kníh nie je nikdy dosť. A tých od slovenských autoriek už vôbec nie! Aj preto ma veľmi teší, že jedna z našich najznámejších súčasných spisovateliek – Monika Kompaníková sa rozhodla spojiť svoje skúsenosti s materstvo a s písaním kníh do jedného celku, ktorým sú práve Hlbokomorské rozprávky. Len ťažko by ste hľadali vhodnejšiu knihu na letnú dovolenku, pri ktorej budú vaše deti unavené z celodenného šantenia na pláži zaspávať jedna radosť! 🙂 (Viac info)

  • Peter Mayle – Dobrý ročník

    Táto kniha nie je žiadna novinka. V čeština už vyšla, stihli podľa nej aj natočiť rovnomenný film s Russellom Croweom, ktorý ste už asi všetci videli, ale s dobrou knihou je to ako s dobrým vínom – vek jej neublíži. A to je aj presne tento prípad. Čarovné a veľmi atmosférické rozprávanie o bristkom finančníkovi, ktorý sa rozhodne usadiť v slnečných francúzskych viniciach je natoľko pútavé, že sa budete cítiť, ako keby ste tam boli s ním. A ak sa vám kniha zapáči, tak existujú aj ďalšie, nemenej čarovné pokračovania. (Viac info)

  • Zdena Frýbová – Polda

    V Čechách majú teraz celkom rušno, a tak si nezaškodí pripomenúť, že zločin siahajúci až na tie najvýznamnejšie posty nie je ničím novým a žiaľ, ani výnimočným. A presne o tom je aj kultový román českej spisovateľky Zdeny Frýbovej Polda, ktorý opisuje obdobie tesne po revolúcii v roku 1989. Dôverne sa zoznámite s tým, ako sa organizovali miliardové úniky, podvody, ako prebiehali únosy, vydierania, atď. A najviac asi zamrazí, keď si človek uvedomí, že sa za tých 24 rokov toho až tak veľa nezmenilo… (Viac info)

  • Agatha Christie – Vraždy podľa abecedy

    Vynikajúca detektívka z roku 1936 patrí k najslávnejším a najlepším dielam Agathy Christie a aj dnes zaujme originálnou zápletkou a prekvapujúcim rozuzlením. a aj dnes zaujme originálnou zápletkou a prekvapujúcim rozuzlením. V prímorských letoviskách na juhu Anglicka vyčíňa sériový vrah. V anonymných listoch, ktoré posiela slávnemu detektívovi, vopred upozorňuje na miesto najbližšej vraždy. Aj výber obetí podľa abecedy svedčí o metodickej mysli, čo sa rozhodla hodiť rukavicu samému Herculovi Poirotovi. (Viac info)

  • Joanne Baker – Fyzika

    A na záver chuťovka pre tých, ktorí od knihy občas vyžadujú aj niečo viac, ako len pobavenie a  zaujímavý príbeh. Výborná séria populárno náučných nahliadnutí do rôznych oborov a odborov 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať, sa tento raz venuje postrachu (takmer) každého stredoškoláka – Fyzike. Dozviete sa o pohybe hmoty a čo si o tom mysleli Newton či Brown, spoznáte prevratné myšlienky Fleminga, Bragga aj Fraunhoffera, dočítate sa o Schrödingerovej mačke, čiernych dierach, kozmickej inflácii, ale aj o zaujímavých konštantách a paradoxoch vo fyzike. No dá sa takejto ponuke odolať? 🙂 (Viac info)