blog

Ďakujeme za úžasné štyri dni v Literárnom stane!

streda 17. júla 2013 17:18
St 17.07. 2013 17:18

Pripravujúc sa na tohtoročnú Pohodu sme tušili, že to bude dobré. A že pri troche šťastia by to mohlo byť aj skvelé. Štyri dni trvania festivalu nás však veľmi rýchlo presvedčili o tom, že ani najbujnejšia fantázia nás nemohla pripraviť na smršť zážitkov, ktoré nám boli dopriate v oáze literatúry, ktorou sa stal Literárny stan Martinus.sk na festivale Bažant Pohoda 2013. A to všetko vďaka desiatkam účinkujúcich, vďaka Kalimu a OZ literarnyklub.sk, vďaka Michalovi Kaščákovi a celému tímu Pohody. Ale hlavne vďaka vám, našim Martinusákom, ktorí ste nás svojou účasťou znova a znova presviedčali, že literatúra na Slovensku rozhodne nepatrí na perifériu záujmu!

Literárny stan = 33 hodín, 88 umelcov, 55 spisovateľov

Tak ako po minulé roky, tak aj tento si zobral organizáciu programu Literárneho stanu Martinus.sk na starosť Kali Bagala a jeho OZ literarnyklub.sk, za čo mu patrí naša vďaka, úcta a obrovský rešpekt. Veď ako sám prehlásil: “Pre mňa bol tohoročný literárny program na Pohode najväčším podujatím, ktoré som usporiadal za 22 rokov existencie môjho vydavateľstva.” A my si dovoľujeme dodať, že pravdepodobne aj “najvýživnejším”.

Počas 33 hodín trvania programu vystúpilo 88 umelcov, z toho 55 spisovateľov, pokrstili sme 6 nových kníh a vyhlásili 2 literárne súťaže. V našom stane sme privítali také známe mená ako americký spisovateľ C.D. Payne, českí spisovatelia Filip Doušek a Eva Turnová, ale nechýbali ani desiatky slovenských autorov – od Mareka Vadasa, cez Moniku Kompaníkovú, až po Braňa Jobusa. A samozrejme mnohí, mnohí ďalší – celý program si môžete pozrieť tu a ak by ste si chceli knihy autorov, vystupujúcich na Pohode objednať, potom ich nájdete priamo TU.

Pomôžte nám ďalej sa zlepšovať vyplnením ankety. Ďakujeme!

Literárny stan počas Rockových veršov s Róbertom Rothom.
Stovky kníh a desiatky tričiek si našli nových majiteľov

Okrem toho ste si kúpili stovky kníh, vďaka akcii “k trom knihám tričko zadarmo” sa v uliciach očividne prudko rozšíri počet ľudí hrdo sa hlásiacich k obľúbeným autorom a veríme, že aj s pomocou špeciálnej festivalovej pečiatky sa stanú z kníh kúpených na festivale Bažant Pohoda 2013 vzácne zberateľské kusy. Že ich čítate poriadne sme sa presvedčili v literárnych kvízoch, kde ste predviedli obdivuhodné vedomosti o svojich obľúbených autoroch. 🙂

Za to všetko vám patrí obrovské ĎAKUJEME a zároveň pevne veríme, že sa v Literárnom stane Martinus.sk stretneme aj na festivale Bažant Pohoda 2014! 🙂

Tisíce stanov. Jedno kníhkupectvo.

Váš Martinus.sk

PS: Chceme, aby bol budúci rok náš program a stan ešte lepší, preto by nám veľmi pomohlo, ak by ste vyplnili túto anketu. Ešte raz ďakujeme!

Foto: Juraj Molcak / Ján Skaličan / Michal Meško