blog

DVD tipy: Každý si nájde niečo pre seba

streda 31. júla 2013 12:41
St 31.07. 2013 12:41

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Bryan Singer – Jack a obři

    Uznávaný režisér Bryan Singer prináša na filmové plátno nový, neobyčajný pohľad na rozprávkovú klasiku. Film Jack a obri rozpráva o odvážnych kúskoch chudobného statkárovho pomocníka Jacka, ktorý nechtiac otvorí bránu medzi svetom ľudí a ríšou hrozivých obrov. Tí sa pred mnohými storočiami, po krvavej bitke s ľuďmi stiahli do svojho kráľovstva ďaleko v oblakoch. Lenže Jackovi náhodou vyrastie fazuľa so stonkou tak veľkou, že dosiahne až do neba a v moci porazených krvilačných titánov sa ocitá jeho milovaná princezná Isabelle.
    (Viac info)

  • Chris Gorak – Černá hodina

    V napínavom sci-fi thrillery zvádza skupina mladých Američanov zúfalý súboj o prežitie uprostred Moskvy, keď musí čeliť apokalyptickej invázií mimozemšťanov. Neviditeľní votrelci, ktorí sú tvorení čistou energiou, bez milosti pália na popol každú ľudskú bytosť, ktorej sa dotknú. Malá skupinka preživších, ktorá je vyzbrojená iba odvahou a dôvtipom, spája svoje sily s výstredným ruským vedcom, ktorý možno drží vo svojich rukách kľúč k zastaveniu mimozemského útoku. Čas sa ale kráti a posledné záblesky nádeje miznú. Zdá sa, že na záchranu vlastných životov i celej planéty budú mať jediný pokus.
    (Viac info)

  • Judd Apatow – Čtyřicítka na krku

    Voľné pokračovanie filmu Nabúchaná je neprikrášlenou a zábavnou sondou do rodinného života. Dlhoročné manželstvo Petea a Debbie stojí na pokraji zrútenia. Zatiaľčo sa obaja snažia skĺbiť vzťah, kariéry a starostlivosť o deti i o rodičov, času na premýšľanie, ako si užiť zvyšok života, im moc neostáva. Štyridsiatka na krku je úprimná a dojemná komédia o slastiach a strastiach manželstva i rodičovstva v modernej dobe.
    (Viac info)

  • Tomáš Magnusek – Jedlíci aneb Sto kilo lásky

    Do práve otvoreného „chudnúceho” sanatória sa schádzajú pacienti s cieľom schudnúť. A i keď každý z nich k tomu má iný dôvod, všetci tu teraz pod dohľadom asketického primára podstupujú najčudnejšie procedúry a cvičenia, to všetko naviac bez jedla, alkoholu a sexu. Tým sa pre väčšinu z nich pobyt v sanatóriu stáva nočnou morou. Hrdinovia filmu sú romantickí, vtipní i dojemní. Všetci sú vedení láskou — k ľuďom, veciam, práci, a, samozrejme, k jedlu.
    (Viac info)

  • Alan Poul – Záložní plán

    Jennifer Lopez sa predstavuje v roli Zoe, slobodnej Newyorčanky, ktorá sníva o tom, že raz stretne toho pravého, bude s ním mať deti a povedie spokojný život. Po sérii nepodarených pokusov o zoznámenie sa ale Zoe odhodláva k záložnému plánu: schádza sa s odborníkom a v ústrety materstva sa vydáva bez partnera. Jej plán ale prichádza do úskalia, keď sa len chvíľu po umelom oplodnení vášnivo zamiluje do Stana. Dokáže Zoe skryť svoje tehotenstvo až do chvíle, keď na to bude Stan pripravený?
    (Viac info)

  • Kniha džunglí 2

    Vychutnajme si zázrak nadčasového príbehu, v ktorom stretneme starých známych a ich nových kamarátov. Disneyho obľúbená filmová klasika pokračuje v digitálne upravenom pokračovaní. Mauglí teraz žije v dedine a užíva si radostí s malým bračekom a svojou novou najlepšou kamarátkou. Jeho srdce ale stále bije v rytmu džungle. Chýbajú mu vychádzky s hravým medveďom Balúom a panterom Baghírou. Jeho túžba po slobode je tak silná, že utečie do džungle. Tam ale narazí na svojho úhlavného nepriateľa Šérchána! Aby sa zachránil tentokrát, budú mu musieť prísť na pomoc ako jeho kamaráti z džungle, tak jeho ľudská rodina.
    (Viac info)