blog

DVD tipy: Letné oddychovky na scéne

streda 24. júla 2013 12:41
St 24.07. 2013 12:41

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Don Scardino – Kouzelníci

    Na úvod sa budeme smiať! Populárni kúzelníci Burt a Anton vládli Las Vegas po mnoho rokov vďaka svojim skvelým trikom a ilúziám. Ich priateľstvo sa dávno zmenilo v ďalšiu ilúziu pre publikum a v súkromí jeden druhého tajne nenávidia. Nástup drsnej konkurencie v podobe pouličného iluzionistu Jima Carreyho, rozvíri vody ich biznisu. Podarí sa im spojiť pretrhnuté vzťahy a zachovať si status iluzionistov? (Viac info)

  • Příběh mého syna

    Gemma a jej dospievajúci syn Pietro smerujú do Sarajeva, odkiaľ pred 16 rokmi museli kvôli vojne utiecť a ponechať tu osudu Pietrovho otca Diega. Gemma si tu snaží vyjasniť jednak problémy so synom, jednak so svojou minulosťou. Prvé stretnutie Diega a Gemmy a prvé vzplanutie ich lásky sa odohralo práve v Sarajeve. Zúfalo a bezúspešne sa snažili počať dieťa. Uprostred obliehania Sarajeva, v roku 1992, našli náhradnú matku, Gemma Diega doslova vháňala do jej náruče a seba do víru pocitov viny a žiarlivosti. V súčasnom Sarajeve Gemmu čaká nečakané odhalenie. Odhalenie, ktoré jej ukáže celý rozmer straty, ktorú prežila, a tiež skutočnú hrôzu vojny a silu lásky. (Viac info)

  • John Luessenhop – Texaský masakr motorovou pilou 3

    Po prvom masakre v roku 1974 sa podozrenie obyvateľov mestečka obrátilo proti rodine Sawyerovcov. Rozvášnený dav ich dom obkľúčil, vypálil a celú rodinu do posledného člena vyvraždil. Keď sa o niekoľko desiatok rokov neskôr dievča menom Heather dozvie, že po svojej babičke zdedila nehnuteľnosť v Texase, rozhodne sa spoločne s niekoľkými kamarátmi vyraziť na výlet a svoj novo nadobudnutý majetok si prehliadnuť. Po príjazde zisťuje, že zdedila veľkolepé sídlo. Hrôza, ktorá sa ukrýva v pivnici, na svoje objavenie ale iba čaká. (Viac info)

  • Josh Radnor – Svobodná umění

    Keď je Jesse, tridsaťpäťročný zamestnanec newyorskej vysokej školy, pozvaný na svoju domovskú univerzitu na americkom stredozápade, univerzitný život si hneď znovu zamiluje. Keď ale stretne devätnásť ročnú študentku Zibby, bystrú a pôvabnú milovníčku literatúry, razom stojí pred závažnou otázkou: má naviazať s touto spriaznenou dušou vzťah, alebo jej zlomiť srdce a vrátiť sa späť do sveta reality? Vtipný a dojemný pohľad na život na rázcestí prichádza aj s dávkou bonusov na DVD. (Viac info)

  • Martin Šulík – Záhrada

    Na tridsiatnika Jakuba (Roman Luknár) sa začne valiť jeden problém za druhým. Nevie vyriešiť svoj vzťah s vydatou Terezou, práca ho neuspokojuje, nerozumie si s otcom (Marián Labuda), s ktorým žije v spoločnom byte. Jakub sa rozhodne zmeniť svoj život a odchádza na pár dní do opusteného domu starého otca na vidieku. Pomocou zápiskov starého otca znovu objavuje jednoduché veci, na ktoré už dávno zabudol. Učí sa kosiť trávu, orezávať stromy, piecť chleba. Spozná záhadnú Helenu, ktorá zmení jeho život… (Viac info)

  • Carlos Saldanha – Rio

    Usaďme sa a vžime sa do rytmu, počúvajme hudbu a nechajme sa uniesť! Blu je exotický vták, ktorý žije v presvedčení, že je posledným zástupcom svojho druhu. Keď sa jeho majiteľka dozvie o Jewel, jeho ženskej polovičke z Rio de Janeira, obaja sa vydávajú na životnú výpravu za dobrodružstvom. Napriek tomu, že sa Blu nikdy nenaučil lietať, spriatelí sa s kŕdľom miestnych večne vtipkujúcich vtákov, ktorí mu pomôžu nájsť odvahu roztiahnuť krídla a nasledovať svoj osud! (Viac info)