blog

DVD tipy: Toľko skvelých hercov pokope, že sa vám z toho zatočí hlava!

streda 28. augusta 2013 00:01
St 28.08. 2013 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Steven Soderbergh – Vedlejší účinky

    Provokatívny príbeh úspešného newyorského páru, ktorého svet sa začne postupne rozpadať. Emily (Rooney Mara) a Martin (Channing Tatum) tvoria dokonalý a úspešný mladý pár, ktorý má všetko. Martin ale nečakane putuje do väzenia za zneužívanie informácií v obchodnom styku. Emily na neho celú dobu čaká, jeho prepustenie je však rovnako zničujúce ako uväznenie a Emily sa prepadá do hlbokých depresí. Na scénu nastupuje psychiater Jonathan Banks (Jude Law). Pretože Emily zúfalo odmieta hospitalizáciu, dohodnú sa na sérii stretnutí a užívaní antidepresív. Lenže Emilina liečba nepokračuje ako by mala. Banks jej predpíše nové lieky, ktoré by mali zabrať. A tu prichádzajú do hry hrozné nežiaduce účinky… Čo sa stane a kto bude zodpovedný? (Viac info)

  • Mládeži nepřístupno

    Raz za čas vyjde film, ktorý je strašne uletený a balansuje na hrane kultu a prepadáku. Je na nás, aby sme posúdili aj túto bláznivú komédiu. Čo je ešte zaujímavejšie – hrá v nej toľko hviezd hereckého neba, že to na prstoch rúk azda ani nespočítate. Pod námet a realizáciu sa podpísali tvorcovia legendárneho komediálneho filmu Blbý a blbší. Tento ich nový počin určite rozprúdi dobrú diskusiu. Aj vy ste zvedaví? (Viac info)

  • Derek Cianfrance – Za Borovicovým hájem

    Tajomný motocyklový jazdec, Luke (hrá ho miláčik ženského publika Ryan Gosling), si privyrába na živobytie na púťach.
    Keď zistí, že mu jeho bývalá láska, Romina (Eva Mendes), porodila syna, opúšťa kaskadérsky život a vydáva sa svoju rodinu hľadať. Aby jej zaistil viac peňazí, využije svojich skvelých jazdeckých schopností a spácha sériu bankových lúpeží. Jeho dokonalé zločiny ale čoskoro prilákajú pozornosť ambiciózneho detektíva Crossa (Bradley Cooper). Nemilosrdný súboj, ktorý nectí žiadne pravidlá, začína. (Viac info)

  • Malcolm D. Lee – Scary Movie 5

    Najnovšie pokračovanie série Scary Movie si berie na mušku filmy ako Paranormal activity, Mama, Sinister, Lesný duch, Počiatok alebo dokonca Čierna labuť. O známych hercov tiež nie je núdza. Predstavia sa Ashley Tisdale, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Snoop Dogg, Heather Locklear či Mike Tyson. Do domu šťastných novomanželov sa po trojročnom pobyte hlboko v divočine sťahujú ich synovci a od tej doby sa tam dejú zvláštne veci. A my sa tomu budeme smiať. (Viac info)

  • Ramin Bahrani – Za každou cenu!

    V konkurenčnom prostredí moderného hospodárstva túži ambiciózny Henry Whipple (Dennis Quaid), aby mu jeho syn Dean (Zac Efron) pomáhal rozširovať rodinnú farmu. Dean má ale úplne iné plány a nehodlá sa ich vzdať. Sníva o kariére profesionálneho automobilového jazdca. Keď sa rodinný podnik stane objektom vyšetrovania, otec i syn sa ocitajú v nečakanej kríze, ktorá ohrozuje živobytie celej rodiny. (Viac info)

  • Hayao Miyazaki – Můj soused Totoro

    Na záver si dáme krásny japonský animák. Film, po ktorom sa postava Totora stala ikonou štúdia Ghibli. Satsuke a jej malá sestrička Mei sa spoločne s otcom sťahujú do nového domu na vidieku. Ich mama je v nemocnici, tato má veľa práce, a tak obom, hlavne však malej Mei, zostáva veľa času na zoznamovanie sa s novým domovom.
    Skoro poznajú, že dom a jeho okolí nie sú len tak hocijaké, ale že sú obývané najrôznejšími kúzelnými bytosťami. Vďaka zvedavej Mei narazia na dobráckeho lesného ducha Totora, s ktorým za krátko zažijú nejedno úžasné dobrodružstvo vo svete, ktorý môžu vidieť len detské oči. (Viac info)