blog

Knižné tipy: Na čo sa tešíme v auguste

streda 7. augusta 2013 01:03
St 7.08. 2013 01:03

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Aľa Rachmanovová – Mliekarka z Ottakringu

    Mliekarka z Ottakringu je pokračovaním denníkov Študenti, láska, Čeka a smrť a Manželstvá v červenej búrke. Manželia sa dostávajú do Viedne, kde ich ako ruských prisťahovalcov nik nevíta s nadšením. Štúdium mladej matky sa odkladá a zdrojom prijimov pre domácnosť sa stane mliekareň vo viedenskom Ottakringu. (Viac info)

  • Sergio Álvarez Guarín – 35 mrtvých

    Príbeh 35tich drsných rokov v podaní rozprávača, ktorý sa vždy ocitne v zlom čase na zlom mieste. Jeho príbeh a príbehy postáv, ktoré stretáva nám poskytujú obraz Kolumbie z konca 20.storočia plný násilia a zabudnutia. (Viac info)

  • Sofi Oksanen – Čas ztracených holubic

    Čo vedie človeka k tomu, aby udal svojich susedov? Brodí sa každý špinou pre peniaze? Pohnuté osudy ľudí vo svojej krajine tak podobné tým našim podáva Sofi Oksanen vo svojom novom bestsellere. (Viac info)

  • Edgar Allan Poe – Jáma a kyvadlo a jiné povídky

    Existencialistická poviedka Jama a kyvadlo rozpráva príbeh nevinného väzňa v hraničnej situácií v zajatí španielskej inkvizície. Rozprávanie je natoľko kruté a zároveň pútavé, že poviedku pred dočítaním neodložíme. Jama a kyvadlo vychádza v novom vydaní spolu s ďalšími poviedkami.  (Viac info)

  • Robert Merle – Malevil

    Fikcia známeho francúzskeho autora rozpráva príbeh náhodnej skupiny ľudí, ktorí zázrakom prežili výbuch atómovej bomby. Ako si zachránení usporiadajú život na zničenej zemi bez vymožeností civilizácie? Román je štúdiou ľudských charakterov a varovaním pred zneužitím vedy. (Viac info)

  • Jeffrey Eugenides – Smrť panien

    Debutový román nositeľa Pulitzerovej ceny Jeffreyho Eugenidesa, na motívy ktorého vznikol v roku 1999 rovnomenný kultový film, rozvíja príbeh rodiny Lisbonovcov z pokojného predmestia Detroitu.  Všetko začalo jedného leta, keď krásne a excentrické Lisbonove dcéry spáchajú samovraždu. (Viac info)

  • Charlotte Mendelson – Almost English

    Kniha nominovaná na viacero literárnych cien sa v anglickom jazyku dostane aj na pulty našeho kníhkupectva. Rozpráva príbeh mladej Mariny  a jej  nevyrovnanej matky Laury. Marina uväznená v okovách maďarskej národnej pýchy svojich príbuzných dúfa, že zapadne medzi svojich anglických rovesníkov. (Viac info)