blog

J.K. Rowlingová píše scenár k novému filmu zo sveta Harryho Pottera

piatok 13. septembra 2013 00:23
Pi 13.09. 2013 00:23

J.K. Rowlingová, autorka slávneho Harryho Pottera, dnes prekvapila celý svet, keď na svojej oficiálnej stránke na Facebooku oznámila, že napíše scenár k filmovému spracovaniu jej knihy Fantastické zvery a ich výskyt. Jej hlavným hrdinom je čarodej M.L.O.K. Scamander a dej sa bude odohrávať vo svete Harryho Pottera sedemdesiat rokov pred udalosťami, ktoré poznáme z pôvodnej série. Malo by ísť len o prvý zo série filmov, ktoré budú založené na jej “doplnkových” knihách.

Viac prezrádza priamo v príspevku na svojej stránke:

“Všetko začalo, keď ma oslovila spoločnosť Warner Bros. s myšlienkou sfilmovania knihy Fantastické zvery a ich výskyt. Nápad sa mi páčil, ale akceptovať myšlienku, že by mal postavu M.L.O.K.A. Scamandera, predpokladanáho autora “Fantastických zverov”, realizovať niekto iný, bolo ťažké. Keďže som vo svojom fiktívnom svete žila tak dlho, veľmi si ho chránim a o M.L.O.K.-ovi som už mnoho vedela.  Ako najväčší fanúšikovia Harryho Pottera vedia, mala som ho dokonca tak rada, že jeho pravnuka Rolfa som oženila s jednou z mojich najobľúbenejších postáv – Lunou Lovegoodovou.

 Ako som zvažovala návrh od Warner Bros., napadla mi myšlienka, ktorej som sa už nevedela zbaviť. A tak som nakoniec oslovila Warner Bros. so svojou vlastnou predstavou.

Aj keď to bude zasadené v celosvetovej komunite čarodejníc a kúzelníkov, kde som bola tak šťastná 17 rokov, Fantastické zvery a ich výskyt nie sú ani pokračovaním, ani nepredchádzajú filmom o Harry Potterovi, sú rozšírením čarodejného sveta. Zákony a zvyky skrytého sveta magickej spoločnosti budú známe každému, kto niekedy čítal knihy o Harry Potterovi alebo videl filmy, ale M.L.O.K.-ov príbeh začne v New Yorku o sedemdesiat rokov skôr, ako príde na scénu Harry.

Obzvlášť by som chcela poďakovať Kevinovi Tsujiharaovi z Warner Bros. za jeho podporu v tomto projekte, ktorý by sa bez neho nikdy neuskutočnil. Vždy som hovorila, že do sveta čarodejov by som sa vrátila jedine ak by som dostala nápad, z ktorého by som bola skutočne nadšená a toto je ono.”

Na stránke je ďalej uvedené, že by malo ísť len o prvý film zo série, ktorá bude vystavaná na doplnkových knižkách, ktoré autorka ku svetu Harryho Pottera vydala. Keďže všetky tieto knihy sú pomerne útle, môže sa tešiť na prakticky úplne nové príbehy, vďaka ktorým sa budeme môcť vrátiť do skrytého sveta čarodejov, ktorý sme si tak zamilovali.

 Zdroj: Facebook.com