blog

Filmové tipy: Pár skvelých darčekových tipov. Pre každého!

streda 20. novembra 2013 11:32
St 20.11. 2013 11:32

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • James Mangold – Wolverine

    Téma svojského superhrdinu – drsného vlčieho mutanta – nikdy neomrzí, a tak sa Hugh Jackman vracia ako Wolverine, aby sa postavil svojmu odvekému rivalovi v akciou nabitom súboji na život a na smrť. Tentokrát si tvorcovia povedali, že by bolo zaujímavé preniesť dej do moderného Japonska. Mutanta však čaká obrovská dráma – po prvý raz v živote sa cíti zraniteľný, doslova. Jeho špeciálna sebaobnova je odstránená, vlk sa ocitá na samej hrane svojich možností. Nebojuje teda „len“ so smrtiacimi samurajskými meči, ale i s vlastnou smrteľnosťou vo veľkolepom súboji, ktorý ho navždy zmení. (Viac info)

  • Zdeněk Troška – Babovřesky

    Určite ste postrehli mediálny tresk, ktorý sprevádzal túto svojskú komédiu Zdeňka Trošku. Niet divu, že sa film stal najsledovanejším v dejinách českých kín! Recenzeti ho, pochopiteľne, zavrhli. Diváci si však oddýchli a potešili sa aj primitívnejšiemu humoru. Babovřesky skrátka sú filmová udalosť storočia a zasmiať sa na nich rozhodne dá. Urobte si vlastný názor na túto komédiu o klebetných babkách, sexuchtivom farárovi, ktorý nechce sex a starostovi, ktorý má veľkú smolu. (Viac info)

  • Pierre Coffin, Chris Renaud – Ja, zloduch 2

    Môže byť napravený zločinec vôbec ešte zábavný? Keď rozpráva príbehy na dobrú noc? Keď sa bojí o nevinnosť svojej najstaršej dcéry? Keď už nechce vôbec nič ukradnúť? Gru našťastie neskončí ako obyčajný civil, pretože v jeho vnútri sa stále ukrývajú schopnosti, ktoré by hocikto rád využil. Ako napríklad šéf ligy na chytanie zločincov, ktorý usúdil, že Gru je ideálnym agentom na novú misiu, ktorá má chytiť iného nebezpečného zločinca. Malí žltí Mimoni nesmú chýbať, dokonca ich bude ešte viac. A farebnejších! (Viac info)

  • Robert Schwentke – R.I.P.D.: URNA – Útvar Rozhodně Neživých Agentů

    Jeff Bridges a Ryan Reynolds sa predstavujú v úlohách dvoch policajtov pracujúcich pre zvláštny policajný útvar. Zvláštnosť spočíva hlavne v tom, že ide o policejnú zložku tvorenú dušami najlepších strážcov zákona, ktorí kedy chodili po svete. Ich práca je prostá – chrániť všetkých živých pred zradnými duchmi, ktorí na seba vzali podobu obyčajných ľudí. Čoskoro je však odhalený plán, ktorý môže zničiť život na Zemi v podobe, v akej ho poznáme… (Viac info)

  • Brian Percival, Ben Bolt, Brian Kelly – Kompletná kolekcia: Panstvo Downton 1. – 3. séria

    Séria Panstvo Downton prekypuje hviezdnou hereckou zostavou. Odohráva sa v Anglicku v rokoch pred prvou svetovou vojnou a ponúka spletitú spoločenskú drámu. Rodina Crawleyových obýva svoje sídlo už po mnoho generácií. Žije tu ale i jej služobníctvo, ktoré má taktiež svoje plány a sny, niekedy veľa intriguje, inokedy na seba žiarli. Zatiaľčo služobníctvo pozná hromadu rodinných tajomstiev, panstvo o svojich zamestnancoch nevie skoro nič. Potom však príde vojna… A čo bude po nej? Prichádza jedinečná kolekcia troch sérií skvelého seriálu.(Viac info)

  • Dan Scanlon – Príšerky: Univerzita

    Ako sa spoznali legendárne príšerky? Už ako maličké monštrum sníval Mike Wazowski o tom, že sa stane úspešnou príšerkou a dobre vedel, že najlepšie príšerky vychádzajú z Univerzity pre príšerky. Lenže behom prvého semestra na univerzite sa Mikov plán rúca, pretože sa zoznámi s Jamesom P. Sullivanom, prirodzeným strašiacim talentom. Nespútaná súťaživosť týchto dvoch postrachov univerzity sa postará o to, že sú takmer vylúčení z elitného strašiaceho programu. Splnenie ich snov je v ohrození a tak im neostáva, než spojiť sily a spolupracovať. Zábava začína! (Viac info)