blog

Knižné tipy: Pútavé čítanie pre vás, aj pod vianočný stromček! :-)

pondelok 11. novembra 2013 17:23
Po 11.11. 2013 17:23

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Michal Hvorecký – Spamäti

    Kniha Spamäti predstavuje nový smer v tvorbe autora.Je príbehom autorovho života od detstva v Bratislave cez príbeh rodine až po narodenie syna. Kniha je taktiež putovaním nielen naprieč Slovenskom, ale aj z Berlína až do Kábulu. Michal Hvorecký je výrazným autorom svojej generácie a kniha Spamäti je pohľadom na jeho cesty a myšlienky. (Viac info)

  • Kate Mossová – Citadela

    Tretí diel mysterióznej série, voľné pokračovanie medzinárodných bestsellerov Labyrint a Hrobka. Vraciame sa na mystický francúzsky juh, kde sa minulosť mieša s prítomnosťou a hrdinovia – nie všetci z mäsa a kostí – bojujú o budúcnosť. Sandrine nachádza v Carcassonne polomŕtveho muža, ktorý jej ako prvý povie tajomné slová, ktoré ju budú sprevádzať ďalším životom.   (Viac info)

  • Sudabeh Mohafez – Hoří

    Výborná psychologická štúdia a prepracovaný príbeh. Úspešnej hudobnej producentke vyhorí byt. Prežije, ale ešte mesiac po požiari počuje zvláštne zvuky a vedie rozhovory s Larsom a Piou – hlasmi vo svojej hlave. Autorka postupne odkrýva mozaiku ťažobu minulosti hlavnej hrdinky. Minulosť tu zasahuje do prítomnosti a udržiava čitateľa v napätí.  (Viac info)

  • Jane Austen – Juvenílie

    Juvenílie uzatvárajú dielo Jane Austenovej. Prvýkrát vychádzajú v slovenskom preklade. Obsahujú texty z ranej mladosti, básne, nepublikované počas jej života, a tri modlitby z neskorších období. Sú to najmä letmé, no napriek tomu prenikavé sondy do ľudskej duše, ktoré dokumentujú Austenovej postupnú premenu na zrelú autorku nesmrteľných románov.  (Viac info)