blog

Knižné tipy: Spravte si radosť ešte pred Vianocami

pondelok 25. novembra 2013 00:01
Po 25.11. 2013 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Samo Marec – This Is Hardcore

    This Is Hardcore je debutom najčítanejšieho slovenského blogera Sama Marca, ktorý knihu písal šesť rokov. Je to príbeh niekoľkých mladých ľudí zo začiatku tisícročia a je plný hudby, svetiel a drog, no zároveň aj lásky, ticha a pokoja. Zdôrazňuje autorovi lásku k prostrediu, v ktorom vyrastal a hovorí aj o tom, že hranice medzi dobrom a zlom sú niekedy takmer neviditeľné. Kniha This Is Hardcore vychádza paradoxne v paperbacku, s obálkou od Lucie Čermákovej. (Viac info)

  • Rej stínů – povídky k poctě Ray Bradburyho

    Ray Bradbury je legenda. Jedinečný rozprávač, básnik a jeden z najznámejších a najobľúbenejších amerických spisovateľov. Práve jemu sa rozhodli vzdať poctu tí, ktorých jeho tvorba ovplyvnila. Antológia predstavuje dvadsaťšesť známych (knižku otvára skvelý Neil Gaiman) aj menej známych mien, autorov fantastiky, ktorí napísali poviedky práve na počesť Raya Bradburyho. Ak siahnete po tejto knihe, nájdete v nej poviedky plné fantázie, vášne, ale aj temnoty. A zistíte tiež, že hranica medzi fantáziou a skutočným svetom je veľmi tenká. (Viac info)

  • Július Satinský – Listy Oľge

    Po úspešných cestovných denníkoch, ktoré vyšli pod názvom Expedície, vydáva vydavateľstvo Slovart tentokrát výber z korešpondencie Jula Satinského. A nie hocakej! Kniha Listy Oľge obsahuje 155 listov Jula Satinského a 51 listov Oľgy Lajdovej, ktoré si písali v rokoch 1962 – 1965. Nepísali si len ľúbostné vyznania, kniha je plná postrehov, príhod, ilustrácií či fiktívnych kreslených reklám a inzerátov. Všetko verne reprodukované v knihe, ktorá vyzerá na prvý pohľad naozaj krásne a ak ju niekomu vyberiete ako darček, určite spravíte niekomu obrovskú radosť. (Viac info)

  • Karin Fossum – Evino oko

    Severských kriminálok nie je nikdy dosť a preto máme pre vás tip na ďalšiu. Detektívny príbeh Evino oko je slovenskou premiérou autorky s povesťou kráľovnej nórskej detektívky. Dnes už jedenásťdielna séria o prípadoch inšpektora Konrada Sejera, ktorá začala knihou Evino oko, zožala viacero nórskych, škandinávskych aj zámorských cien. Na Slovensko ju prinieslo vydavateľstvo Premedia, ktoré pripravuje kompletné vydanie všetkých dielov. (Viac info)

  • Evald Flisar – Čarodějův učedník

    Slovinská literatúra? Že nepoznáte žiadneho predstaviteľa? Tak ju jeden tip na úplnú novinku. Román prináša dobrodružný príbeh o putovaní mladého muža po Himalájach. Príbeh, ktorý môžeme čítať ako tak trochu iný cestopis alebo aj ako filozofické zamyslenie sa nad hľadaním vlastného ja a vlastnej cesty životom. Román bol preložený do viacerých jazykov a patrí medzi najúspešnejšiu slovinskú knihu. (Viac info)

  • Petra Nagyová Džerengová, Katarína Gasko (ilustrácie) – Klára a iglu

    Pekných detských kníh nie je nikdy dosť a Petra Nagyová Džerengová prichádza po šiestich knihách pre dospelých už s druhou knižkou pre deti. Najprv si malí čitatelia mohli listovať príbehom dievčatka, ktoré sa bálo spať samo, lebo ju strašili nejaké mátohy. Teraz vychádza ďalší diel Kláriných príbehov, ktorý dostal názov Klára a iglu a pekne ho dopĺňajú ilustrácie Kataríny Gasko. Kniha je vhodná pre deti od 6 rokov. (Viac info)