blog

Filmové tipy: Tak toto si musíte pozrieť

streda 11. decembra 2013 00:03
St 11.12. 2013 00:03

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Dean Parisot – Red 2

    Určite to tiež poznáte – chcete si užiť zaslúženého voľna a nik vám nedá pokoj! Tak to má aj Frank Moses (Bruce Willis). Franka však možno označiť podľa názvu filmu – RED. Táto skratka (voľne preložená) značí extrémne nebezpečného dôchodcu. Určite si predstavíte niekoho, kto sa naháňa po nákupnom stredisku za zľavami, avšak to nie je Frankov prípad. On je bývalý agent CIA. A tak si moc voľna skrátka neužije. Jeho šialený kamarát s rukojemníkom v kufri auta a dynamitom vo vrecku (hrá ho brilantný John Malkovich) ho znovu zatiahne do akcie. A tak sa buduje svojrázny tím starých elitných agentov, aby vypátrali ztratenú prenosnú jadrovú zbraň. Samozrejme, aby tím uspel, bude musieť odolať hordám zabijakov, teroristov a mocichtivých vládnych úradníkov, ktorí sa superzbrane túžia zmocniť. (Viac info)

  • Thor Freudentha – Percy Jackson: More príšer

    Bájne dobrodružstvá teenagera Percyho Jacksona – mladého chalana dnešnej doby, ktorý zistil, že je synom gréckeho boha Poseidona – pokračujú v tomto akciou nabitom príbehu o hrdinstve! Percy dostane príležitosť dokázať, že nie je len „zázrak na jedno použitie.” Keď sa objaví stará hrozba, ktorá môže zničiť celý svet, vydáva sa so svojimi priateľmi – polobohmi – na veľkolepú výpravu do zradného Mora príšer, kde sa musí stretnúť s hrôzostrašnými obludami, armádou oživených mŕtvol i so samotným stelesnením starovekého zla. Čas, ktorý Percymu ostáva na to, aby získal bájne Zlaté rúno so schopnosťou zachrániť svet, sa neúprosne kráti! (Viac info)

  • Michael Bay – Pot a krv

    Michael Bay uvádza svoj nový film, ktorý dostal kritiku i divákov! Pot a krv je akčná komédie s originálnym námetom. Ambiciózna parta osobných trénerov (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson a Anthony Mackie) sa rozhodne splniť si Americký sen. Tak trochu nelegálnym spôsobom. Všetko má ísť hladko, ale, prekvapivo, nejde. Rýchlo sa dostanú do konfliktu so zákonom a celé sa to strašne zvrtne. Neohrozené ciele vedú k neuveriteľným príbehom ako je tento. O to viac, že film bol natočený podľa skutočných udalostí. (Viac info)

  • James DeMonaco – Očista

    Amerika v tomto filme funguje ako nikdy doteraz. Kriminalita aj nezamestnanosť sú na minimálnej úrovni, všetci si nažívajú šťastne. Ako je to možné? Vláda totiž schválila zákon, ktorým vymedzila Očistu – každoročný dvanásťhodinový úsek, keď sú legálne všetky zločiny vrátane vrážd. Noc plná násilí a zla sa stane pre členov jednej rodiny skúškou, ako ďaleko budú ochotní zájsť, aby sa ubránili brutálnej sile, ktorá sa dobýva do ich domova po tom, čo neúmyselne zachránili náhodného okoloidúceho. Napätie zaručí aj fakt, že tvorcami filmu sú ľudia, ktorí stoja za Paranormal Activity. (Viac info)

  • Morgan Spurlock – One Direction: This is Us

    Teraz prichádza film , ktorý ponúka pôsobivý a detailný pohľad na turné celosvetovej hudobnej senzácie poslednej doby. Niekto ich neznáša, niekto ich zbožňuje. Okrem toho, že je snímka nabitá strhujúcimi zábermi z koncertných pódií, rozpráva podivuhodný príbeh Nialla, Zayna, Liama, Harryho a Louisa, ktorých raketový vzostup začal v ich obyčajnom rodnom meste, pokračoval účasťou v súťaži X-Factor a vyvrcholil koncertom v slávnej londýnskej O2 aréne. Máme možnosť vypočuť si priamo od členov skupiny, čo naozaj znamená byť One Direction. (Viac info)

  • Pavol Barabáš – Príbehy tatranských štítov I+II

    Ľudia oddávna dvíhali zrak k Tatrám a hádali, ktorý z končiarov je najvyšší. O prvenstvo sa uchádzal Kriváň, Gerlach, aj Ľadový štít. Kriváň sa stal symbolom Slovenska. Ľadový štít bol nočnou morou nemeckého profesora, ktorý síce zorganizoval prvovýstup, ale na vrchole nikdy nestál. Niekoľkokrát premenovaný Gerlach bol zas neustále uzurpovaný politickou mocou. Ostal na ňom kríž, ktorý nesie nepoznaný príbeh o ľudskej pokore, prehre a stelesňuje prosbu o odpustenie za to nevykonané. Vrchol Vysokej zdobí iný kríž osadený za stalinizmu. Symbolizuje protest proti utláčaniu ľudskosti, náboženstva a inteligencie. Kto ho tam osadil a prečo ho nikto aj napriek nariadeniam neodstránil? Na tieto aj ďalšie otázky odpovie nový rozsiahly cyklus Pavla Barabáša, legendárneho slovenského dokumentaristu. Potešme sa prvými dvoma dielmi! (Viac info)