blog

Filmové tipy: Gravitácia a ďalšie filmy, ktoré vyvolali rozruch, sú už na DVD!

štvrtok 30. januára 2014 11:32
Št 30.01. 2014 11:32

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Alfonso Cuarón – Gravitace

    Špičková lekárka a inžinierka Dr. Ryan Stoneová (Sandra Bullock) sa vydáva na svoju prvú vesmírnu misiu, pričom spoločnosť jej robí skúsený astronaut Matt Kowalski (George Clooney). Behom zdanlivo rutinného výstupu do medzihviezdneho priestoru dôjde ku katastrofe. Raketoplán je zničený a Stoneová s Kowalskim sa ocitajú úplne sami, pripútaní len jeden k druhému, a mieria do temných hlbín vesmíru. Strach sa pomaly mení v paniku a ich nepatrné zásoby kyslíku sa s každým nádychom zmenšujú. Navyše, dostať sa domov znamená vydať sa do ešte vzdialenejších kútov tej nekonečnej prázdnoty. (Viac info)

  • Woody Allen – Jasmíniny slzy

    Toto je jedna z drám, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo v poslednej dobe svet filmu priniesol. Elegantnej a dobre situovanej newyork-čanke Jasmine (Cate Blanchet) sa náhle všetko v jej živote mení. Alebo, presnejšie povedané, rúca. Jej manželstvo s bohatým obchodníkom Halom (Alec Baldwin) je v troskách. Neostáva jej nič iného, než sa presťahovať do skromného bytu jej sestry Ginger v San Franciscu. Tu pekne od nuly musí začať budovať nový život. (Viac info)

  • Hra o tróny 3. séria

    V už tretej sérii dramatického seriálu Hra o tróny televízie HBO sa Lannisterovci sotva drží na tróne, keď ich naďalej ohrozujú ostatní mocní súperi, ktorí sú často bližšie, než by si kto myslel. Kráľa Severu Robba Starka čaká po osudové rozhodnutie, zatiaľčo Mance Nájazdník a jeho nespočetná armáda divokých ľudí za Stenou nezadržateľne pochoduje na juh. Daenerys Targaryen sa za Úzkym morom snaží zhromaždiť vojsko a v nádeji, že konečne získa Železný trón sa chystá spolu so svojimi takmer dospelými drakmi opustiť Essos. Ani táto séria nezaostáva v kvalite za svojimi predchodcami a fanúšikovia autora knižnej predlohy – Georgea R. R. Martina všetci ostatní si prídu na svoje! (Viac info)

  • Robert Rodriguez – Machete zabíjí

    Machete je späť, v ešte bláznivejšej podobe než predtým. Púšťa sa do misie, ktorú by nezvládol žiadny iný smrteľník.
    Bývalý federálny agent Machete (Danny Trejo) je poverený americkým prezidentom, aby sa zhostil úlohy, s ktorou si nevedia rady ani špeciálne jednotky. Machete musí sám nájsť výstredného milionára a obchodníka so zbraňami Luthera Voza (Mel Gibson), ktorý plánuje vypustiť smrtiacu raketu. Na jednej strane je plán na rozpútanie vojny a anarchie na celej planéte a na druhej stojí jediný muž, ktorého sotva niečo zastaví. (Viac info)

  • David Lynch – Mazací hlava

    Teraz si pripomeňme klasický horor, ktorý vychádza na DVD. Dej filmového debutu slávneho režiséra Davida Lyncha nás zavedie na perifériu nemenovanej priemyslovej štvrte. Podivný samotár Henry Spencer sa práve dozvedá, že jeho priateľka Mary je tehotná. Namiesto roztomilého novorodenca ale na svet prichádza akési monštrum. Mary sa s touto situáciou nie je schopná vyrovnať a Henryho i s potomkom opúšťa. Nekonečné halucinácie dovedú Henryho nakoniec až k zúfalému činu… (Viac info)

  • Milan Cieslar – Colette

    Český milostný príbeh zajatcov Viliho (Jiří Mádl) a krásnej belgickej židovky Colette (Clémence Thioly) rozpráva o osudu tajnej lásky v prostredí hrôzy a smrti. V koncentračnom tábore sa pred nami odhaľuje neľútostný svet každodenného boje o prežitie. Vládne tu prísna hierarchia i medzi samotnými väzňami. Obchoduje sa so všetkým, čo môže zachrániť život, alebo aspoň na chvíľu oddialiť smrť. Židovka Colette prichádza transportom z Belgicka a väzeň Vili jej poradí, čo má povedať pri selekcii, a tým ju zachráni pred smrťou v plynovej komore. Colettinu krásu si čoskoro všimne fanatický dôstojník SS a zamestná ju v svojej dielni. Nezadržateľne prepadá jej kúzlu a zároveň sa opája krutosťou a mocou nad životom a smrťou rasovo menejcennej bytosti. Napriek každodennému utrpeniu sa Vili a Colette zbližujú. Ich láska im dodáva silu znášať peklo koncentračného tábora. V zúfalom boji o život spoločne naplánujú riskantný útek… (Viac info)