blog

Filmové tipy: Pestrý výber plný skvelých filmov

streda 5. februára 2014 02:22
St 5.02. 2014 02:22

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Mikael Håfström – Plán úteku

    Ray Breslin (Sylvester Stallone) má naozaj zvláštny job – uteká z väzení na objednávku. Necháva sa v nich zatvárať a hadá štrbiny v zabezpečovacích systémoch, ktoré sú potom následne na základe jeho analýz – a efektných útekov – odstraňované a zdokonaľované. Teraz sa však dostal do nepríjemnej situácie – jeho nová zákazka je väzenie, ktoré bolo navrhnuté úplne podľa jeho doterajších poznatkov. Navyše, pre všetkých je len obyčajným väzňom – aj pre tyranského riaditeľa. Po obvyklých počiatočných nezhodách sa Rayovým parťákom v novom „domove” stáva miestny boss – Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), ktorý si tu odpykáva trest za kyber-terorizmus. Rozhodnú sa vypracovať plán úteku. Zisťujú však, že to, že sa obaja ocitli v tejto bezvýchodiskovej situácii, vôbec nemusí byť náhoda. (Viac info)

  • Oliver Hirschbiegel – Diana

    Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a milostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Prekvapením pre mnohých budú určite napríklad vynaliezavé triky a prevleky, ktoré musela používať ku schôdzkam so svojím partnerom mimo dosah štvavých fotografov a ochranky. (Viac info)

  • Baltasar Kormákur – 2 zbrane

    Bobby Trench (Denzel Washington) pracuje ako agent Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami a Michael Stigman (Mark Wahlberg) je dôstojník americkej námornej rozviedky. Keď zlyhá ich pokus o preniknutie do mexického drogového kartelu, ich nadriadení ich ponechajú napospas osudu. Teraz, keď sa ich všetci snažia dostať za mreže alebo rovno pochovať, sa môžu spoliehať iba jeden na druhého. Ich prenasledovatelia to ale nebudú mať jednoduché, pretože keď celé roky predstierate, že patríte medzi zločincov, neubránite sa tomu, aby ste sa od nich niečomu nepriučili. (Viac info)

  • Edgar Wright – U Konce světa

    Gary King (Simon Pegg) a Andy Knightley (Nick Frost) plánovali ťah, ktorý sa mal stať legendou. Jedna noc, päť kumpánov, dvanásť barov – opilecké putovanie s cieľom v krčme “Na Konci sveta”, kam sa dostanú len tí najsilnejší. Života si toho večera užívajú plnými dúškami (doslova), cítia sa ako páni sveta, ale budú sa cítiť i na jeho záchranu? Nespútanú strhujúcu jazdu plnú svojského humoru a napínavých scén natočil Edgar Wright, režisér podobných filmov Súmrak mŕtvych a Jednotka príliš rýchleho nasadenia. (Viac info)

  • Nicole Holofcener – A dosť!

    James Gandolfni, Julia Louis-Dreyfus a Catherine Keener spoločne žiaria v tejto dojemnej komédii. Rozvedenej matke Eve (Louis-Dreyfus) sa páči sympatický, zábavný a na rovnakú notu naladený Albert (Gandolfini), ktorý už má tiež jedno manželstvo za sebou. Zatiaľčo ich vzťah len kvitne, Eva sa zoznamuje s Marianne (Keener), ktorá nemá pre svojho bývalého manžela jediné vľúdne slovo. Keď si Eva uvedomí, že je to práve Albert, na koho sa Marianne neustále sťažuje, začne si sama klásť otázky, ako veľmi sa dá veriť prvému dojmu a dávať druhú šancu. (Viac info)

  • Iginio Straffi – Gladiátori

    Staroveký Rím je na vrchole svojej slávy. Mladý Timo je sirota. Prežil katastrofálnu sopečnú erupciu v Pompejách a adoptoval si ho generál Chirone. Timo je vychovávaný v najslávnejšej rímskej gladiátorskej akadémii. Je to začiatok novej legendy? Legendy neohrozeného hrdinu? Nie tak úplne! Timo totiž radšej trávi čas s kamarátmi a gladiátorským tréningom sa snaží za každú cenu vyhýbať. Všetko sa ale zmení, keď spozná krásnu Lucillu. (Viac info)