blog

Knižné tipy: Knihy, ktoré by ste nemali prehliadnuť

pondelok 3. februára 2014 11:58
Po 3.02. 2014 11:58

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Jana Plauchová – Večnosť omylov

    Ako často vychádza slovenský sci-fi triler? Tak málo, že každý nový rozhodne stojí za vyskúšanie! Obzvlášť ak je jeho autorkou Jana Plauchová, ktorej prvotina Nula kelvinov bola veľmi príjemných prekvapením. Bývalý astronaut Derek Watson je členom výboru na menovanie posádok raketoplánov. Jeho život sa zrúti po explózii raketoplánu Discovery, pri ktorej zahynie celá posádka – Derekovi kolegovia a priatelia. Objasnením katastrofy je priam posadnutý. To však ešte netuší, kam ho jeho pátranie dovedie. Ako ďaleko je človek schopný zájsť pri hľadaní pravdy? (Viac info)

  • Luke Gamble – Zvěrolékař a spol.

    Legendárny James Heriott má nástupcu! Ak ste aj vy milovali príbehy tohto britského veterinára, potom by ste si rozhodne nemali nechať ujsť ani novinku Luka Gamblea. Ako prezrádza už samotný názov, aj tento autor nás zoberie do sveta do ordinácie mladého veterinára v južnom Anglicku. A ťažko povedať, či sú všetci veterinári takí vtipní a zároveň výborní pozorovatelia okolitého sveta, ale je to asi jedno. Dôležité je, že Luke Gamble taký je, takže nás čaká príjemné čítanie. 🙂 (Viac info)

  • Jimi Hendrix – Začať od nuly

    Štyri roky slávy a pozornosti médií. Štyri roky, počas ktorých dokázal Jimi Hendrix navždy zmeniť svet hudby a zapísať sa do jej histórie ako jeden z najvplyvnejších hudobníkov histórie 20. storočia. Čo viac si priať ako jeho biografiu, ktorej autorom je samotný Jimi. Museli sme si síce počkať, ale rozhodne to stálo za to! Na všetkých fanúšikov čakajú takmer tri stovky strán plné jeho úvah, rozprávania a materiálov, z ktorých mnohé uzrú svetlo sveta vôbec po prvýkrát. (Viac info)

  • Gramatika súčasnej slovenčiny

    Útla malá knižočka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácnosti. Tak, ako sme kedysi všetci mali v domácej knižnici Rozum do vrecka, tak by teraz mohli mať Gramatiku súčasnej slovenčiny. Obzvlášť v dobe, kedy komunikujeme písomnou formou viac ako kedyľkovek predtým. Takže ak aj vy tápete v spletitých uličkách slovenskej gramatiky (kto nie, však?), potom je táto útla, ale užitočná príručka ako stvorená pre vás! (Viac info)

  • Reuel Golden – Around the world in 125 years

    Je ťažké zapôsobiť na niekoho, kto sa s knihami stretáva dennodenne a neustále. Ale ak jeden sa jeden z najslávnejších časopisov sveta, známy svojimi fantastickými fotkami prírody, rozhodne vydať trojzväzkové dielo, v ktorom chce zachytiť to najlepšie, čo sa za 125 rokov jeho existencie dostalo do jeho archívov potom vznikne niečo takéto. Fascinujúce knihy nabité tými najkrajšími a dych berúcimi fotkami. Kniha vyšla len v obmedzenom náklade, tak sa poponáhľajte so šetrením. Lebo cena odráža hodnotu obsahu… (Viac info)