blog

Knižné tipy: Knihy, ktoré vo vás rozprúdia krv! :-)

pondelok 10. februára 2014 00:01
Po 10.02. 2014 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Frederick Forsyth – Zoznam smrti

    Vo Virgínii sídli úrad so suchopárnym názvom Servisný úsek technických operácií, známy ako TOSA. Jeho jedinou úlohou je vystopovať, nájsť a zlikvidovať osoby, ktoré predstavujú takú hrozbu pre Spojené štáty, že sa dostali na krátky dokument známy ako zoznam smrti. TOSA naozaj existuje. Aj zoznam smrti. Teraz naň pribudlo nové meno. Terorista nazývaný Kazateľ úspešne fanatizuje mladých moslimov v zahraničí a podnecuje ich k zabíjaniu. Má však smolu, keď sa jednou z obetí stane generál námornej pechoty vo výslužbe, ktorého syn je najskúsenejším lovcom ľudí v TOSA. Dolapeniu teroristu zasvätí šesť rokov života. Netuší, ako sa jeho cieľ volá, ako vyzerá, kde býva. Uvedomuje si, že ho nová úloha zavedie na miesta, kde prežije iba málokto. Lenže Kazateľ do nej zatiahol jeho rodinu. Lov sa začína. (Viac info)

  • Mika Waltari – Kdo zavraždil paní Skrofovou?

    Klasik finské literatury Mika Waltari (Egypťan Sinuhet, Tajemný Etrusk, Pád Cařihradu, Cizinec přichází či Dohra) psal i romány s kriminálními zápletkami, jejichž řešením pověřil svého „velkého detektiva“ – dobráckého, naoko přísného komisaře Palmua, milujícího, jako Maigret, dýmkový tabák. Detektivky ve Waltariho podání jsou prosyceny atmosférou severských bílých nocí a slanou vůní přístavu… V helsinském činžáku byla otrávena majitelka domu. Souvisí zločin s její lakotou? Anebo sehrála roli příslušnost k podivné náboženské skupině? Kdo zavraždil paní Skrofovou?  (Viac info)

  • Alexandra Heminsleyová – Bežať ako dáma

    Možno si myslíte, že táto kniha bude o ambíciách (iste, veď v upršané nedeľné ráno sa len málokomu chce vyliezť z postele), alebo o vzťahoch (vrátane trápneho rozhovoru s personálom v športovom obchode pri výbere tenisiek), či o tele (štvorky prsia treba pri behu nejako skrotiť). Máte pravdu. Ale zároveň vám ukáže, že aj vy môžete zvládnuť oveľa viac, ako si myslíte. Je to vtipná a úprimná spoveď plná emócií vhodná naozaj pre každého – či už sa behu venujete intenzívne, alebo bežíte za autobusom, alebo len rozmýšľate pri telke s vínom a čipsami, že by ste sa na to možno… samozrejme až od zajtra… dali.  (Viac info)

  • Bulat Okudžava – Ešte jedna romanca / Еще один романс (+CD)

    Ján Štrasser vybral a preložil jeho najznámejšie piesne a básne. Pre čitateľov, ktorý ovládajú ruský jazyk, je každý preklad sprevádzaný originálom. Básne dopĺňajú textové štúdie Jiřího Vondráka (priateľa Bulata Okudžavu), Valerija Kupku a úvod Jána Štrassera. V knihe nájdete fotografie Jiřího Vondráka. (Viac info)