blog

Knižné tipy: Z každého rožka veľa! :-)

pondelok 24. februára 2014 01:19
Po 24.02. 2014 01:19

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Scott Jurek, Steve Friedman – Jedz a behaj

    Ak sa čo len trochu zaujímate o behanie na vzdialenosti dlhšie ako dlhé, potom vám určite nie je potrebné hovoriť, kto je Scott Jurek. Jeden z najúspešnejších ultramaratóncov v histórii, držiteľ a pokoriteľ mnohých rekordov, ktorý ma na konte výkony, o ktorých sa bežnému smrteľníkovi ani nezdá, sa rozhodol podeliť sa nielen o najzásadnejšie zážitky a skúsenosti svojej impozantnej kariéry, ale aj o princípy stravovania, ktoré mu pomohli stať sa žijúcou legendou. A aby toho nebolo málo, tak pridal aj recepty, ktoré sa mu najviac osvedčili. Dosť bolo rečí – ak máte radi behanie, potom by vám táto kniha rozhodne nemala ujsť! (Viac info)

  • Miloš Urban – Přišla z moře

    Možno je to len môj osobný pocit, ale tipujem, že Miloša Urbana pozná na Slovensku oveľa menej čitateľov, ako by si tento český spisovateľ zaslúžil. Ak pre nič iné, tak rozhodne pre jeho strhujúci triler Sedmikostelí. A teraz prichádza s netrpezlivo očakávanou novinkou Prišla z moře, ktorá začína presne tak, ako by ste od názvu románu čakali. Z mora sa vynorí nádherné dievča, ktoré však na nikoho nereaguje. Až kým sa nestretne s mladučkým českým redaktorom, ktorý dostal za úlohu napísať o nej článok. Zdá sa, že jeho dievča spoznáva. Ako je to však možné? (Viac info)

  • Charles Bukowski – Na poště

    Milovníci Charlesa Bukowskeho tešte sa! Jeho legendárna prvotina, v ktorej vôbec po prvýkrát predstaval nielen svoje slávne alter ego Hanka Chinaskiho, ale aj nezameniteľný literárny štýl, ktorý musia slabšie povahy dlho predýchavať, sa konečne dočkala reedície! Pripravte sa na to, čo máte na Bukowskom tak radi – drsný, surový a na nič sa nehrajúci opis života gamblera a alkoholika s veľmi nevyberavým vkusom na ženy. A alkohol. A potešnia života. Jednoducho Charles Bukowski v celej svojej paráde. (Viac info)

  • Kateřina Winterová, Linda Rybová – Vaříme podle Herbáře

    S reláciami o varení ako keby sa vrece roztrhlo. Herbář je ale iný. Herbář si “ide svoje”. Pôvodná relácia ČT sa zamerala na kombinovanie trendu zdravého životného štýlu a múdrosti našich babičiek, ktoré dobre vedeli a poznali silu liečivých byliniek. A rovnaká je aj táto kuchárska kniha. Je plná receptov, ktoré vás naučia variť zdravo, chutne a bez zbytočného používania chémie. Lebo čerstvú bylinku nič len tak nenahradí! (Viac info)

  • Paul Tough – Ako mať úspešné dieťa

    Kto by nechcel mať úspešné dieťa? Podľa počtu rezervácií na túto príručku očividne len málokto. 🙂 A niet divu. Veď napriek tomu, že za úspech považuje asi každý z nás niečo iné, pre svoje deti chceme len to najlepšie. Aj preto dáva viac ako dobrý zmysel nechať si pri jeho výchove poradiť od odborníkov, ktorí tejto téme zasvätili celý život. Ako napríklad taký Paul Tough. Presvedčte sa aj vy, že kniha Ako mať úspešné dieťa sa stala medzinárodným bestsellerom oprávnene. (Viac info)