blog

Filmové tipy: Pripomeňme si pár filmov, ktoré stoja za pozretie!

streda 26. marca 2014 11:09
St 26.03. 2014 11:09

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Harald Zwart – Mortal Instruments: Mesto z kostí

    Clarissa “Clary” Fray je zdanlivo obyčajné dospievajúce dievča, ktoré žije v newyorskom Brooklyne so svojou matkou. Vedie pokojný život ako ostatní až do okamihu, keď po nevysvetliteľnom zápase s podivným stvorením zmizne jej matka. Veci sa ešte viac zamotávajú, keď sa Clary vydáva po jej stopách a začína odhaľovať temné tajomstvá o skrytom svete tieňov, ktorý oddávna existuje hneď vedľa toho nášho. Behom pátrania po starobylom poháre, ktorý by mal byť kľúčom k nájdeniu jej matky, v sebe objavuje doposiaľ nepoznané schopnosti a odvahu, ktoré jej môžu pomôcť znovu nastoliť porušenú rovnováhu medzi dobrom a zlom. (Viac info)

  • Woody Allen – Jasmíniny slzy

    Toto je jedna z drám, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo v poslednej dobe svet filmu priniesol. Elegantnej a dobre situovanej Newyorkčanke Jasmine (Cate Blanchet) sa náhle všetko v jej živote mení. Alebo, presnejšie povedané, rúca. Jej manželstvo s bohatým obchodníkom Halom (Alec Baldwin) je v troskách. Neostáva jej nič iného, než sa presťahovať do skromného bytu jej sestry Ginger v San Franciscu. Tu pekne od nuly musí začať budovať nový život. (Viac info)

  • Agnieszka Holland – Hořící keř 1.-3. epizoda

    Nasleduje televízna dráma HBO, ktorá nám ukázala, že kvalitné snímky sa môžu točiť aj v našich končinách. Námet vychádza zo skutočných udalostí. Zameriava sa na alarmujúci čin študenta Jana Palacha, ktorý sa upálil na protest proti sovietskej okupácii Československa v roku 1969. Advokátka Dagmar Burešová sa chopí jeho odkazu a zastupuje rodinu Palachových v procese proti komunistickému poslancovi, ktorý znevážil Palachovu obeť za slobodu národa. Je až desivé, ako verne trojdielny film ukazuje realitu svojej doby. Je príbehom základných ľudských hodnôt, ako sú pravda, česť, spravodlivosť a odvaha. Boj za slobodu a morálne zásady v čase zúfalstva zjednotili okupovaný národ – o dvadsať rokov neskôr, na výročie Palachovej smrti, bol totalitný režim zvrhnutý. (Viac info)

  • Pavol Barabáš – Kolekcia Príbehy tatranských štítov

    Ľudia oddávna dvíhali zrak k Tatrám a hádali, ktorý z končiarov je najvyšší. O prvenstvo sa uchádzal Kriváň, Gerlach, aj Ľadový štít. Kriváň sa stal symbolom Slovenska. Ľadový štít bol nočnou morou nemeckého profesora, ktorý síce zorganizoval prvovýstup, ale na vrchole nikdy nestál. Niekoľkokrát premenovaný Gerlach bol zas neustále uzurpovaný politickou mocou. Ostal na ňom kríž, ktorý nesie nepoznaný príbeh o ľudskej pokore, prehre a stelesňuje prosbu o odpustenie za to nevykonané. Vrchol Vysokej zdobí iný kríž osadený za stalinizmu. Symbolizuje protest proti utláčaniu ľudskosti, náboženstva a inteligencie. Kto ho tam osadil a prečo ho nikto aj napriek nariadeniam neodstránil? Na tieto aj mnohé ďalšie otázky odpovie rozsiahly cyklus Pavla Barabáša, legendárneho slovenského dokumentaristu. Kolekcia obsahuje 6 dielov! (Viac info)

  • Norton Virgien – Doktorka Plyšáková: I malé objatie stačí

    Keď naše obľúbené hračky potrebujú opraviť, spoľahnúť sa môžeme na najlepšiu hračkovú doktorku v meste – doktorku Plyšákovú – uzdraví i pohladí! Všetci jej kamaráti pre nás majú dve hodiny zábavy a pesničiek! Sira Kirbyho – rytiera – napríklad pekne svrbí jeho brnenie a potrebuje poriadny kúpeľ s hromadou bublín a zábavy, aby sa zas blýskal ako nový! Potom príde na rad hračka až z Japonska a tancovať budeme s Bellou balerínou! Všetci máme niekedy nejakú tú modrinu, ale občas stačí i malé objatie! (Viac info)

  • Katarína Kerekesová – Mimi a Líza

    Dočkali sme sa a naša štátna televízia po rokoch vysiela nový večerníček! Táto udalosť je tak veľká, že si zaslúži aj vlastné DVD. A tak prichádza zbierka prvých siedmych veselých príbehov dvoch dievčat. Mimi a Líza sú neobyčajné. Jedna má oči stále zatvorené a druhá ich má otvorené dokorán. Obidve sa na svet pozerajú svojsky, spolu však vidia. Poďme sa aj my pozrieť, ako sa dá svet vidieť rukami a ušami. Spoznáme tak pohľad plný fantázie a dobrodružstva. (Viac info)