blog

Filmové tipy: Salva veľkých kinohitov prichádza!

piatok 7. marca 2014 00:15
Pi 7.03. 2014 00:15

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Francis Lawrence – Hunger Games 2: Vražedná pomsta

    Držiteľka Oscara Jennifer Lawrence sa vracia ako Katniss Everdeen v strhujúcom druhom dobrodružstve zo ságy Hunger Games. Katniss a Peeta sa po šokujúcom víťazstve v hrách vracajú domov. Ako víťazi musia ale veľmi skoro svoje rodiny znovu opustiť a vydávajú sa na okružnú jazdu po všetkých krajoch. Behom turné Katniss vycíti, že sa ich cesta stáva rozbuškou k novej revolúcii. Na konci turné prezident Snow vyhlasuje prípravy na 75. hry, ktoré rozhodnú o budúcnosti celej totalitnej krajiny. Štátna moc si chce udržať postavenie za každú cenu a neváha pri tom použiť ani tie najzákernejšie prostriedky – zastrašovanie, propagandu či masové popravy. (Viac info)

  • Gavin Hood – Enderova hra

    Zem prežila devastujúci mimozemský útok, je zničená. Je jasné, že ďalšia invázia bude totálna a jej výsledok definitívny. Ľudstvo sa preto rozhodne vycvičiť novú generáciu geniálnych detí na bojovníkov a vojvodcov, ktorí majú misky váh v ďalšej nevyhnutnej bitke nakloniť na stranu Zeme. Tí najlepší a najnadanejší sú vybraní a poslaní do Vojenskej školy na orbitálnej stanici v kozme, kde musia podstúpiť mnohoročný výcvik a nekonečnú súťaž o to, kto sa nakoniec stane hlavným veliteľom medzinárodných síl. V atmosfére násilia a neustáleho porovnávania cvičia na vojenských simulátoroch. Najefektnejším je takzvaný „Battle room“, kde sa v stave bez tiaže cibria strategické i fyzické vlastnosti a kde vďaka kombinácii inteligencie a empatie vyniká práve Ender, hlavný hrdina. Ale skutočná vojna sa blíži rýchlejšie, než by sa zdalo. Navyše, Endera jeho inteligencia núti pochybovať, či je toto tá pravá cesta. (Viac info)

  • Richard Curtis – Lásky čas

    Keď bolo Timovi 21 rokov, dozvedel sa od svojho otca neuveriteľné tajomstvo. Všetci mužskí členovia rodiny majú schopnosť znovu prežiť minulosť. Dokážu sa vracať k udalostiam z ich života a meniť ich až do chvíle, keď sú úplne spokojní s výsledkom. Tim sa rozhodne, že svoje nové schopnosti využije, aby získal srdce pôvabnej Mary. Skoro na to ale zistí, že cesta za skutočnou láskou býva ťažšia, než by sa zdalo. A často aj dosť komická, dokonca aj keď na to máme viac pokusov. (Viac info)

  • Alan Taylor – Thor: Temný svet

    V ďalšej veľkolepej marvelovskej adaptácií naväzujúcej na udalosti filmu Avengers usiluje asgardský boh hromu Thor o mier v celom vesmíre. Čaká ho však starý nepriateľ, na ktorého všetci zabudli a pritom je tak mocný, že s jedinou bojovou loďou dokáže položiť na lopatky celý Asgard a samotný Odin. Thor sa musí vydať na Zem, aby odvrátil katastrofu. Čaká ho zblíženie s krásnou Jane, avšak udalosti ho prinútia konať zúfalo a proti vôli jeho otca. Navyše, utrpí bolestnú stratu. A do toho všetkého je to ešte Loki, jeho podlý brat, ktorý má svoje vlastné plány. (Viac info)

  • Ridley Scott – Konzultant

    Michael Fassbender, Brad Pitt, Cameron Diaz, Javier Bardem a Penélope Cruz sú hviezdy, ktoré žiaria v thrilleri od vizionárskeho režiséra Ridleyho Scotta a slávneho spisovateľa Cormaca McCarthyho. Ostrieľaný právnik (Fassbender), ktorý sa nebojí dostávať z problémov ani členov podsvetia, sa kvôli vidine rýchleho zisku zapletie do nebezpečného obchodu s drogovým gangom. Veľmi rýchlo mu ale dochádza, že v túžbe získať všetko môže o všetko prísť. Vidina bohatstva je však lákavá a ľudská chamtivosť nepozná hraníc… A tak začína hra. (Viac info)

  • Seth Rogen, Evan Goldberg – Apokalypsa v Hollywoodu

    Na záver prichádza odľahčenie v podobe akčnej komédie. Rozpráva príbeh šiestich priateľov, ktorí sa po sérii katastrofických udalostí, ktoré zničili Los Angeles, ocitajú uväznení v dome. Zatiaľčo sa svet vonku rúca, zmenšujúce sa zásoby a ponorková choroba ohrozujú vzťahy vovnútri. Nakoniec musia všetci dom opustiť, aby čelili osudu a poznali skutočný význam priateľstva i spásy. Aké poetické! (Viac info)