blog

Filmové tipy: Zbierka skvelých a legendárnych filmov (nielen) v kolekciách

streda 12. marca 2014 01:45
St 12.03. 2014 01:45

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Karin Babinská – Křídla Vánoc

    Tento krásny český film žiaril v kinách pred Vianocami 2013. Veľká časť jeho príbehu sa odohráva v nákupnom centru práve v čase Vianoc. Prelínajú sa tu príbehy štyroch ľudí, ktorí tu pracujú – optik Tomáš (Richard Krajčo), krásna balička darčekov Nina (Vica Kerekes), manager supermarketového predaja (David Novotný) a maskot nákupného centra (Jakub Prachař). Všetci dostanú možnosť niečo si priať a ich život sa tak rozbehne smerom, ktorý si sami určili. Rada „náhod“ im prinesie to, čo chceli, a oni si tak môžu svoje priania prežiť. V živote sme zodpovední nielen za všetko, čo robíme, ale rovnako i za to, čo hovoríme, čo si myslíme a po čom túžime. Občas ale treba zažiť kúzlo Vianoc… (Viac info)

  • Peter Jackson – Hobit: Smaugova pustatina

    Pokračovanie Hobita je tu! Veľké dobrodružstvo hobita Bilba na jeho spoločnej púti s čarodejom Gandalfom a trpaslíkmi pokračuje. Vydali sa na výpravnú cestu, ktorej cieľom je získať späť Osamelú horu a stratené kráľovstvo trpaslíkov. A hromadu zlata. Ich malá skupinka však vzbudila už takú pozornosť, že o nich vie pomaly celá Stredozem. Elfovia ich budú chcieť väzniť, prenasleduje ich banda orkov a ani ľudia možno nebudú z ich výpravy tak nadšení. Zvlášť, keď sa zobudí drak, ktorý horu obsadil a je plný nenávisti a temnoty. (Viac info)

  • Zdeněk Troška – Babovřesky

    Určite ste postrehli mediálny tresk, ktorý sprevádzal túto svojskú komédiu Zdeňka Trošku. Len pred nedávnom do kín dorazilo pokračovanie, ktorého úspech je však už len polovičný. Niet divu, veď latka je vysoko – prvý diel sa stal najsledovanejším v dejinách českých kín! Recenzeti ho, pochopiteľne (a odôvodnene), zavrhli. Diváci si však oddýchli a potešili sa aj primitívnejšiemu humoru. Babovřesky sú skrátka filmová udalosť storočia a zasmiať sa na nich rozhodne dá. Urobte si vlastný názor na túto komédiu o klebetných babkách, sexuchtivom farárovi, ktorý nechce sex a starostovi, ktorý má veľkú smolu. (Viac info)

  • Jára Cimrman – Divadlo Járy Cimrmana

    Legenda preverená časom. Tak by sa dal opísať Jára Cimrman a hry o ňom. 1404! To je naozaj šokujúce číslo, vyjadruje totiž koľko minút zábavy nájdeme v tomto súbore. Ide o kompletnú kolekciu pätnástich hier významného českého génia a všeumelca, ktorá je plná inteligentného humoru s prvkami absurdity, grotesky a paródie. (Viac info)

  • Dexter 7. séria

    Ďalšou legendou je obľúbený sériový vrah Dexter. Vrah, ktorý si získal popularitu ľudí po celom svete je späť v už siedmej sérii strašidelne dobrého dramatického seriálu. Držiteľ Zlatého Glóbusu Michael C. Hall sa vracia do Miami ako vyšetrovateľ s krvou na vlastných rukách, žijúci dvojitý život a dodržujúci kódex vraha. Jeho sestra je mu stále bližšie, čo sa jej môže stať osudné. Jednotliví hrdinovia sa ďalej zamotávajú v klbku seriálových príbehov a všetko speje k nečakanému finále a poslednej sérií. (Viac info)

  • Kolekcia Monster High

    Obľúbená Monster High vychádza v ďalšej kolekcii dvoch filmov. Ako sa na škole začal nový školský rok, Howleen, mladšia sestrička Clawdeen Wolfovej, si zaumienila, že bude ešte populárnejšia než kedykoľvek predtým. Keď natrafí na džinku, splnenie jej sna o obľúbenosti bude odrazu ľahšie, než by sa kto nazdal. Džinka jej totiž ponúkne splnenie nie 3, ale rovno 13 prianí! Príšerky však rýchlo zistia, že s prianiami treba nakladať opatrne, pretože splnenie každého z nich má aj svoju temnú stránku. V druhom filme Monster High: Príšerky prichádzajú príbeh odhaľuje dávny spor medzi príšerkami a tými “normálnymi” ľuďmi. Dievčatá sa však rozhodnú ho ukončiť a riskovať. Ako to dopadne? (Viac info)