blog

Filmové tipy: Najúspešnejší animák všetkých čias a ďalšie hity na DVD

streda 23. apríla 2014 00:32
St 23.04. 2014 00:32

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Chris Buck, Jennifer Lee – Ľadové kráľovstvo (slovenský dabing)

    Nebojácna a večne optimistická Anna sa z ničoho nič vydáva na výpravu, aby našla svoju staršiu sestru Elsu, ktorú nič netušiac nahnevala tak, že Elsa zamrazila celé kráľovstvo! Mladá Anna nemá jasný plán, a tak sa čoskoro ocitne bez koňa v strede zamrznutého lesa. Zachvíľu narazí na drsného horala Kristoffa a jeho verného soba Svena. A spoločne potom narazia na ľadovú príšeru, svorku hladných vlkov, vysokú horu, na ktorú možno netreba šplhať a snehuliaka Olafa, ktorý má rád hrejivé objatia. Kráľovstvo je ale bližšie ku skaze, než by si ktokoľvek myslel… Vychutnajme si najziskovejší animák v dejinách a s ním aj hromadu krásnych pesničiek priamo počas filmu. Všetko po slovensky! (Viac info)

  • Luc Besson – Mafiánovi

    Luc Besson nám prináša ďalšie skvelé dielo. Príbeh o tom, ako mal boss kedysi všetkých a všetko pod palcom. Ale časy sa menia a starý mafiánsky exboss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a ich dve deti sú za príkladnú spoluprácu so zákonom umiestnení do programu na ochranu svedkov. Žiť životom vzorných občanov sa im príliš nedarí. Zúfalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) ich musí opäť presťahovať, pretože mafiánske klany zúrivo pátrajú po špinavom udavačovi s jasným cieľom. A tak sa z nich tentokrát stávajú Blakeovci a ich novým domovom je malé, ospalé mestečko v Normandii. Lenže starí psi sa novým kúskom učia ťažko. Ich správanie a zvyklosti sú pre život v utajení prekážkou. (Viac info)

  • Gavin Hood – Enderova hra

    Zem prežila devastujúci mimozemský útok, je zničená. Je jasné, že ďalšia invázia bude totálna a jej výsledok definitívny. Ľudstvo sa preto rozhodne vycvičiť novú generáciu geniálnych detí na bojovníkov a vojvodcov, ktorí majú misky váh v ďalšej nevyhnutnej bitke nakloniť na stranu Zeme. Tí najlepší a najnadanejší sú vybraní a poslaní do Vojenskej školy na orbitálnej stanici v kozme, kde musia podstúpiť mnohoročný výcvik a nekonečnú súťaž o to, kto sa nakoniec stane hlavným veliteľom medzinárodných síl. V atmosfére násilia a neustáleho porovnávania cvičia na vojenských simulátoroch. Najefektnejším je takzvaný „Battle room“, kde sa v stave bez tiaže cibria strategické i fyzické vlastnosti a kde vďaka kombinácii inteligencie a empatie vyniká práve Ender, hlavný hrdina. Ale skutočná vojna sa blíži rýchlejšie, než by sa zdalo. Navyše, Endera jeho inteligencia núti pochybovať, či je toto tá pravá cesta. (Viac info)

  • Robert Rodriguez – Machete zabíja

    Machete je späť, v ešte bláznivejšej podobe než predtým. Púšťa sa do misie, ktorú by nezvládol žiadny iný smrteľník.
    Bývalý federálny agent Machete (Danny Trejo) je poverený americkým prezidentom, aby sa zhostil úlohy, s ktorou si nevedia rady ani špeciálne jednotky. Machete musí sám nájsť výstredného milionára a obchodníka so zbraňami Luthera Voza (Mel Gibson), ktorý plánuje vypustiť smrtiacu raketu. Na jednej strane je plán na rozpútanie vojny a anarchie na celej planéte a na druhej stojí jediný muž, ktorého sotva niečo zastaví. (Viac info)

  • Duane Adler – Make Your Move

    Densovať treba, veď tanec je život, láska bolí a vášeň to všetko pekne spája! Tvorcovia populárnych tanečných filmových hitov nám teraz prinášajú príbeh o dvoch tanečníkoch, ktorí sú z rôznych svetov. Stretnú sa v meste, kde to stále žije – v New Yorku. Najskôr medzi nimi pulzuje chuť súperiť, potom sa to zmení na príbeh Romea a Júlie. Bude na záver happyend? Čaká nás veľa tanca a romantických i vypätých situácií. (Viac info)

  • Jimmy Hayward – Vtáčí úlet

    Tento film spája v sebe všetko, čo sme kedy chceli vidieť – cestovanie v čase a moriaky! Vychutnajme si bláznivý animák, ktorý je príbehom dvoch odvážnych moriakov, ktorí vymyslia ambiciózny plán. Ich misiou je vrátiť čas a zachrániť seba a ďalších svojho druhu od istého konca. Cieľ je jasný – ukradnúť vládny stroj času, vrátiť sa do sedemnásteho storočia a odstrániť moriaky zo sviatočného menu Dňa vďakyvzdania. Dobrodružstvo, zábava, dojemná láska, loajalita a odvaha ich cestou určite neminie! (Viac info)